Ukukuki 6 896 Opublikowano 2 października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 października 2017 Zdecydowanie lepiej odkładać kasę i brać kredyt na 10-15 lat z możliwością wcześniejszej spłaty. Branie kredytu na więcej niż 20 lat to jest homonto na połowę życia. Pomijając już fakt ,że jest to kompletnie nie opłacalne bo przez większość czasu spłacamy odsetki a nie kapitał. Do tego cały czas mamy strupa na głowie w postaci raty. Chyba ,że kto nie ma możliwości odkładania a i tak wynajmuje to smutek, już lepiej brać ten kredyt i spłacać. Mieszkanie można zawsze wynająć i zmienić miejsce zamieszkania, gorzej jak ktoś bierze kredyt na dom. Ciężko wynająć i sprzedać do tego wymaga obsługi w okresie zimowym. W mojej ocenie branie kredytu na nieruchomość przed 30 jest nieporozumieniem. Lepiej odkładać kasę i wieku 30 lat mieć te 90 tysięcy i więcej. Po 30 człowiek już ma trochę inne spojrzenie na życie i mniej więcej wie gdzie się chce osiedlić. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 2 października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 października 2017 Faktycznie, od roku juz sa. Maja niezla opcje wszystko za 0zl. Nawet nie trzeba jakichs platnosci miesiecznych karta robic zeby byla "za darmo". Też mam tam konta + konta walutowe i do tego kilka kart. Wszystko za darmo bez haczyka. anie, haczyk jest w sumie taki, że ten bank to średniowiecze. Żadnego połączenia z operatorami płatności+praktyczny brak historii transakcji (za zestawienie płatności płacisz chyba 5 dych i jest na zamówienie). No ale i tak polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 2 października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 października 2017 Chciałem dziś zlikwidować konto w millenium, bo chu.jowe lokaty, gdy wpisałem kwotę przelewu na konto w innym banku, to nagle wyskoczył banner z 'lokatą specjalną' 2% w skali roku, na 3 miesiące, a normalnie w ofercie same jakieś 1% Lokaty są dobre, jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze a boisz się, że wydasz na głupoty. Zysk jest tak marny, że ledwo starczy na 4 paka, drobne same Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 2 października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 października 2017 no jak wpłacasz 1000zł to pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 2 października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 października 2017 biorąc pod uwagę że obecnie inflacja to już ponad 2% to nawet te SUPER PROMOCYJNE lokaty na 3% to jest cały chuj. Ja polecam zainteresować się innymi opcjami lokowania kapitału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 038 Opublikowano 2 października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 października 2017 no jak wpłacasz 1000zł to pewnie tak Ostatnio była super promocja w BZWBK, lokata mobilna. Całe 4%. Maksymalna wpłata - 20k (XD). Wpłaciłem sobie. Po 4 miesiącach i zaaplikowaniu podatku belki zostaje nieco ponad 200zł. Super zysk. Lepiej było kupić 35 snesów mini. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 2 października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 października 2017 biorąc pod uwagę że obecnie inflacja to już ponad 2% to nawet te SUPER PROMOCYJNE lokaty na 3% to jest cały chuj. Ja polecam zainteresować się innymi opcjami lokowania kapitału. Na przykład? : - p Ja bym chciał kupić klasyczne auto, do garażu.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 no jak wpłacasz 1000zł to pewnie tak Blokować sobie środki dla lokaty? Po pierwszej inwestycji plujesz sobie w brodę Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Faktycznie, od roku juz sa. Maja niezla opcje wszystko za 0zl. Nawet nie trzeba jakichs platnosci miesiecznych karta robic zeby byla "za darmo". Też mam tam konta + konta walutowe i do tego kilka kart. Wszystko za darmo bez haczyka. anie, haczyk jest w sumie taki, że ten bank to średniowiecze. Żadnego połączenia z operatorami płatności+praktyczny brak historii transakcji (za zestawienie płatności płacisz chyba 5 dych i jest na zamówienie). No ale i tak polecam. Czyli za bilety do kina raczej sie z tego konta nie zaplaci? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Nie ma szybkich płatności np. via payU, platnosci.pl Wiec jeśli placisz przez net za bilety / aukcje allegro / whatever to tego banku nie użyjesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 +1 Lipa w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 biorąc pod uwagę że obecnie inflacja to już ponad 2% to nawet te SUPER PROMOCYJNE lokaty na 3% to jest cały chuj. Ja polecam zainteresować się innymi opcjami lokowania kapitału. Na przykład? Nie ma szybkich płatności np. via payU, platnosci.pl Wiec jeśli placisz przez net za bilety / aukcje allegro / whatever to tego banku nie użyjesz. No właśnie wczoraj sobie przeglądałem przy płatności obline jakie banki obsługuje taki dotpay i się zdziwiłem, że nie ma Nest Banku. No trudno, najwyżej będę płacił cały czas kartą z mBanku, a w Nest będę trzymał ino lokaty, bo i tak konto za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 I tak wszędzie można płacić kartą w internecie, tak więc w sumie chooj czy to obsługuje przelewy24. Największym minusem jest jednak brak tej historii transakcji i rudzi ludzie na ekranie logowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Ale co nie widac nawet prostego zestawienia od kogo i komu wplacales w ciagu miecha? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Przeciez jest historia zarowno w appce mobilnej jak i webowej. Jak może nie byc jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Widać, ale po uj mi taka historia jak obejmuje tylko ostatnie 30 dni? LOL Jak przyjdzie do mnie urząd skarbowy i będzie chciał, żebym pokazał dowód wpłaty z początku roku na przykład to kaplica przecież. Ostatnio też robiłem przelew i baba zgubiła wpłatę. Całe szczęście znalazła, bo żeby udowodnić wpłatę sprzed 30 dni to musisz u niech specjalne zestawienie i wyciągi zamawiać, co kosztuje chyba 50 zeta i idzie do ciebie z z miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 (edytowane) Ja przepraszam bardzo, ale co Ty pierdolisz? Wchodziłeś kiedyś na to konto w ogóle? xDPiszę któryś raz, że wszystko jest. Wybór od 30 dni, do roku. Z możliwością odfiltrowania wg konkretnej kategorii (wpływy, przelewy, obciążenie dowolne).I eksport do PDF, CSV, TXT. Edytowane 3 października 2017 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 (edytowane) biorąc pod uwagę że obecnie inflacja to już ponad 2% to nawet te SUPER PROMOCYJNE lokaty na 3% to jest cały chuj. Ja polecam zainteresować się innymi opcjami lokowania kapitału. Na przykład? : - p biorąc pod uwagę że obecnie inflacja to już ponad 2% to nawet te SUPER PROMOCYJNE lokaty na 3% to jest cały chuj. Ja polecam zainteresować się innymi opcjami lokowania kapitału. Na przykład? Pisałem już że nawet najbardziej bezpieczne fundusze inwestycyjne lokujące pieniądze w depozyty krótkoterminowe i obligacje skarbowe będą lepsze, bo dają porównywalne do lokat oprocentowanie (a często większe), a dostęp do środków masz w każdej chwili (oczywiście z zasadą D+1 lub D+2) i nie tracisz do tej pory wypracowanych zysków (tylko niektóre lokaty mają tę cechę). Są jeszcze lokaty połączone z funduszem, fundusze mieszane, akcje spółek dywidendowych no i samodzielne inwestowanie w akcje ale tu już trzeba się trochę tematem zainteresować. Jest jeszcze numizmatyka, stare gierki albo nawet ten śmieszny bitcoin i wiele innych rzeczy. Wrzucać pieniądze na lokatę to najbardziej banalny sposób na wzrost oszczędności, nie dziwcie się więc że dostajecie w zamian grosze. Nie ma znaczenia czy kapitał jest duży, bo patrząc makroekonomiczne przeciętne lokaty lokaty 1-2% w skali roku nie zarabiają na siebie przy inflacji która w poprzednim miesiącu wyniosła 2,2% rdr. Są banki które dają trochę więcej, ale jest to przeważnie oferta krótkoterminowa albo dla nowych klientów. W międzyczasie bank wasze pieniądze pożycza kredytobiorcom na 5-10% + koszta pozaodsetkowe. Od siebie dodam, że sam podchodzę do tego też ideologicznie, bo wolę by moje pieniądze trafiały pośrednio (przez fundusze) lub bezpośrednio (poprzez samodzielny zakup akcji) do rozwijających się spółek, aniżeli dawać pieniądze bankom by te zadłużały obywateli, ale to taka moja fanaberia. Edytowane 3 października 2017 przez MaZZeo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 Pytanie podstawowe, gdzie idziecie zainwestowac 20 000 zł? Przez rachunek w swoim banku czy jak sie to odbywa? I jakie sa koszty takiego inwestowania. ROzumiem ,ze jest ryzyko kursowe akcji ale oprocz tego sa prowizje Jakas stala miesieczna? OD obrotu , od zakupu czy od realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 3 października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 października 2017 jeśli pytasz o zakup akcji to trzeba założyć oddzielny rachunek maklerski na który przelewasz pieniądze. Prowizje to są za zakup i sprzedaż akcji, ja w DM mBank płacę 0,3% od wartości transakcji + opłata roczna za konto 25zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 4 października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 października 2017 Ja przepraszam bardzo, ale co Ty pierdolisz? Wchodziłeś kiedyś na to konto w ogóle? xD Piszę któryś raz, że wszystko jest. Wybór od 30 dni, do roku. Z możliwością odfiltrowania wg konkretnej kategorii (wpływy, przelewy, obciążenie dowolne). I eksport do PDF, CSV, TXT. Ja mam ograniczenie do 30 dni, ale faktycznie wyczytałem, że mają coś takiego. A napiszę do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 4 października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 października 2017 A to ciekawe, myślałem ze system to system niezależnie od userow. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 4 października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 października 2017 No ja też, napisałem do obsługi OCB Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 6 października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 października 2017 Kryptowaluty są ciekawą opcją. Jak ktoś niecały miesiąc temu zainwestował na spadku, to mógł mieć 33% w miesiąc. Tylko zabawa jest oczywiście ryzykowna, więc nie pakuje się w to oszczędności życia. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 6 października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 października 2017 w takie rzeczy trzeba inwestować dokładnie tyle, ile jest się gotowemu stracić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi