Mejm 15 283 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Znajoma w mbanku niedawno przeszla na stale i w aneksie jej zmienili, ze nie ma juz 2% oplaty za nadplate w puerwszych 3 latach. Podpisywala po Shago takze Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 U mnie w okolicy zaczynaja się masowe ogłoszenia na portalach i fb dot. sprzedaży nieruchomości - oj uderzyło mocno już po kieszeni. Ceny wynajmu od początku roku tez skoczyły o około 35% Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 No panowie kolorowo nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 26 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: No panowie kolorowo nie jest. Przy dwóch dychach na miesiąc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Co to za różnica 10 k a 20 k? Coś poszło 1k do góry i mnie to wkurwia. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 42 minuty temu, Adam GlapJńskJ napisał: Co to za różnica 10 k a 20 k? Żadna, tak jak 500 zł, a 1 tys zł… Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Nie placz wujjek, dobijesz do 300h miesiecznie i bedzie dobrze. Wiosnna w pelni, dni coraz dluzsze. Tylko upewnij sie potem, ze cie dzieciak poznaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Teraz, Mejm napisał: Nie placz wujjek, dobijesz do 300h miesiecznie i bedzie dobrze. Wiosnna w pelni, dni coraz dluzsze. Tylko upewnij sie potem, ze cie dzieciak poznaje. Czyli z 20 wskoczy na 30 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) Tak sobie teraz przeglądam aneks na stopę stałą, który podpisałem w marcu w mBank i wynika z niego, że bank posługuje się terminem "okresowe stałe oprocentowanie", nie ma słowa o Wiborze. Jeżeli Vateusz faktycznie namiesza z kredytami i wibor pójdzie do kosza, to ludzie którzy podpisali takie aneksy będą w przysłowiowej dupie. No chyba, że ten wskaźnik Polonia i tak będzie na tyle wysoki, że nie będzie płaczu. Ciężko o jakąś rozsądną i chłodną analizę w dzisiejszych czasach... Edytowane 1 Maja 2022 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Myślałeś, że oni to robią z dobroci serca? Oczywiście, że wiedzieli z wyprzedzeniem o planach likwidacji WIBORu. Przecież to jest banda kolesi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 525 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 11 godzin temu, ginn napisał: Tak sobie teraz przeglądam aneks na stopę stałą, który podpisałem w marcu w mBank i wynika z niego, że bank posługuje się terminem "okresowe stałe oprocentowanie", nie ma słowa o Wiborze. Jeżeli Vateusz faktycznie namiesza z kredytami i wibor pójdzie do kosza, to ludzie którzy podpisali takie aneksy będą w przysłowiowej dupie. No chyba, że ten wskaźnik Polonia i tak będzie na tyle wysoki, że nie będzie płaczu. Ciężko o jakąś rozsądną i chłodną analizę w dzisiejszych czasach... No jak dla mnie to oczywiste było. Też na to zwróciłem uwagę, ale miałem wyjebane na to, bo rata mi została na takim poziomie, że jest stabilnie i wywalone na to, co się będzie działo. Będzie nowy wskaźnik, mega korzystny w przyszłym roku? To się przeniesie kredyt. Nie rozumiem nad czym tu rozpaczać i czemu miałbym być "w dupie". Skoro Cię dziwi ten zapis teraz to wygląda, że nie czytałeś dokładnie aneksu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Ale wiecie ze przy przenoszeniu beda wam liczyli od nowa zdolnosc? Ja wiem ze tutaj informatyczki 15k same ale niektorzy moga sie zdziwic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 525 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) No będą, ale chyba nikt nie wierzy, że taka chujnia na rynku kredytowym, jaka obecnie zapanowała będzie trwać wiecznie? Poza tym jak zdolność wyjdzie, to wyjdzie, nikt nie bronił reszty nadpłacić. Ale to gdybanie, nikt nie wie co będzie za tydzień/dwa, a co dopiero za rok i później, bo czasy pojebane. Edytowane 1 Maja 2022 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Wiecznie nie, ale te rzekome nowe wibory maja sie pojawiac w okolicach poczatku 2023 a wtedy moim zdaniem jeszcze bedzie ch.ujnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Jakby ktoś obecnie startował do przeliczania zdolności to radzę uważać. 2 miesiące temu KNF bardzo obniżył zdolności kredytowe. Dla przykładu, obecnie rodzina 2 +1 aby dostać kredyt 500 tys na 30 lat musi mieć miesięczny minimalny dochód (uwaga) 13,6 tys na rękę Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 525 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Do 2023 jest masa czasu i posiedzeń RPP. Nawet jeżeli wymyślą cud wskaźnik, który sprawi, że płaciłbym z 500zl mniej jak obecnie, to dupa będzie piekła mniej, aniżeli stopy miałyby wywalić jeszcze bardziej. Już jestem do przodu na oprocentowaniu, a nikt normalny nie wierzy, że nie będzie jeszcze podwyżek stóp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Shago, jaki lobbying uskutecznia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 525 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Gdyby tylko coś hajsu z tego wpadało.. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Jak dobrze pójdzie to trochę „wypadnie” Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Przede wszystkim zacznijmy od tego że przeniesienie kredytu do innego banku z reguły też nie jest super korzystne. Co będzie za rok nikt nie wie, istnieje opcja że po usunięciu wiboru kredytobiorcy na zmiennym beda mieli lepiej niż ludzi z aneksami, to oczywiste, istnieje też możliwość że po wygranych wyborach każdy znowu na kredytobiorców będzie miał wyjebane i sytuacja wrócić do tej z dzisiaj. Najlepiej chyba jednak liczyć na siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 10 hours ago, Shago said: Do 2023 jest masa czasu i posiedzeń RPP. Nawet jeżeli wymyślą cud wskaźnik, który sprawi, że płaciłbym z 500zl mniej jak obecnie, to dupa będzie piekła mniej, aniżeli stopy miałyby wywalić jeszcze bardziej. Już jestem do przodu na oprocentowaniu, a nikt normalny nie wierzy, że nie będzie jeszcze podwyżek stóp. Do końca roku pewnie kredyt wzrośnie Ci jeszcze o 1000zł więc obniżka później o 500 niewiele da Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 No ale w ciągu 5 lat takich obniżek też może być parę. Nie jest tak że będziesz rosło w nieskończoność. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 525 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: Do końca roku pewnie kredyt wzrośnie Ci jeszcze o 1000zł więc obniżka później o 500 niewiele da Mnie tam o nic nie wzrośnie przez najblizsze 5 lat . I tak jak kolega @easye prawi: liczę tylko na siebie, z pewnością nie na rząd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 892 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Eh widzę ,że wygrałem żyćko z tym kredytem na stałą w 2019, dobry doradca mi się trafił wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Myślę, że rząd przed wyborami powinien zacząć spłacać kredyt rodzinom, które mają minimum 2 dzieciaki. To byłby deal breaker dopiero. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi