_Red_ 11 992 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 No to tym bardziej antyinflacyjki jeszcze na te parę lat są sensowne. Odpowiadałem jedynie przedmówcom, ze nawet w przypadku spadku nadal one w jakimś stopniu swoją robotę zrobią. Nie będzie tak, ze stopy NBP będą zaraz 15%, a inflacja dążąca do zera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 (edytowane) No nie wiem, nie wiem Myslalem tez nad tymi obligacjami,ale nie jestem juz tego taki super pewiem Trzeba bylo brac jak Mateusz bral. Jakos ciezko mi uwierzyc ,ze w przyszlym roku nadal bedzie 15% inflacji. Przypomnijmy, ze to rok wyborczy i pewnie beda wszystko robic zeby to zmniejszyc. Chyba,ze sa juz w takiej dupie, ze dadza wygrac tuskowi a potem za 4 lata " Panie, a kto panu tutaj tak to spierdolil" Ja chyba poczekam az sie ktos wykrwawi na nieruchomosciach. Jak nie da rady z kredytem i bedzie sie chcial pozbyc. Przewiduje gdzies za rok wysyp ofert. Edytowane 25 Lipca 2022 przez Welna Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 26 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 23 godziny temu, Welna napisał: Ja chyba poczekam az sie ktos wykrwawi na nieruchomosciach. Jak nie da rady z kredytem i bedzie sie chcial pozbyc. Przewiduje gdzies za rok wysyp ofert U mnie też będę chyba brał to na cel. Tylko jeden warunek, aby było za co brać Liczę w pierwszej kolejności na jakiś fajny domek nad jeziorem, najlepiej z linią brzegową. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 26 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 6 Listopada 2023 przez gtfan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 No nie wiem, kumpel pchnął ładne mieszkanie w niecały miesiąc i to za gotówę. U mnie też mieszkania, które obserwuję bardzo szybko znikają z Otodom. W obu sytuacjach mowa o stolicach województw. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 6 Listopada 2023 przez gtfan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 U mnie na osiedlu w Hucie gość chce 400k za kawalerkę 26m2, no ja jebie. Tyle kasy za metr kwadratowy to lata temu apartamenty w centrum przy ul. Lubicz kosztowaly i myślałem, że to tylko dla bogoli i prezesów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 6 Listopada 2023 przez gtfan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 To ja się wypowiem jako pośrednik. Mam najwięcej ofert w sprzedaży, a najmniej klientów zainteresowanych nimi. Z reguły było na odwrót. Każde mieszkanie było sprzedawane w przeciągu maksymalnie kilku miesięcy teraz mam praktycznie zerowe zainteresowanie ofertami. Większość pośredników ma bardzo podobną sytuację. I trochę offtop polecieć coś zamiast Revolut. Z każdej strony słyszę wieści na temat blokowania kont, nie wypłacania kasy czy problemy z płatnościami ich kartami. Rzadko korzystam, ale wolałbym nie mieć nie miłej niespodzianki za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Godzinę temu, gtfan napisał: u mnie niestety może być kwestia ceny bo moje mieszkanie pod 600k podchodzi W moim przypadku znikają 'na pniu' mieszkania wyceniane na okolice 1kk. Za 500k kupisz w mojej lokalizacji kawalerkę / salon + sypialnię do 40m2. Bardzo bym chciał, żeby scenariusz spadku popytu i cen się ziścił, bo chciałem brać kolejną krechę, jednak obecnie w budżecie ~1kk już nie ma tak, że bierze się ideolo mieszkanko z udogodnieniami, tylko idzie się na kompromis i w tej sytuacji naprawdę skłaniam się ku przeniesieniu życia np. do Grecji (tyle że to wiadomo, wszystko ładnie na papierze wygląda, pewnie najpierw bym poszedł na jakiś półroczny wynajem, wyrobił papiery etc.). Pamiętam jak za bańkę-półtorej dało radę kupić dom W MIEŚCIE. @Sedrak A od kogo takie głupoty słyszysz? Mam revoluta od dobrych 5-6 lat, rocznie przewalam przez nich okolice pięciu dych (zajrzałem w statsy) więc można powiedzieć jestem POWER USEREM. Nigdy nie miałem problemów, czy to przy płatnościach internetowych, czy za granicą. Na plus support - korzystałem dwa razy, raz chodziło o chargeback, drugi raz wylądowałem na mega jetlagu, pojebał mi się PIN (wtedy nie dało się go zmienić z poziomu appki) i zablokowałem sobie kartę - bardzo szybko zadziałali, co uratowało mi skórę bo podróżuję bez gotówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 6 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 6 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Możliwe też, że ludzie wolą włożyć gotówkę na te 7% i mieć spokoj niż brać mieszkamie pod wynajem lokatorom. Mieszkania chyba schodziły na potęgę przy pandemicznych zerowych stopach (czyli zarówno nie było gdzie trzymać kasy jak i "darmowy" kredyt zachęcał do kupowania). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Co z kolei wypier.dolilo ceny w kosmos. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @ping u Ciebie czyli gdzie, Wrocław? Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 033 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Wrocław, ale jest duża różnica w zależności od tego, czy chcesz mieszkać na Psim Polu / Jagodnie czy innych Stabłowicach, a na Krzykach, Oporowie czy Grabiszynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Stabłowice. Niesamowita okolica. Na zawsze w mojej pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Gtfan ocenia rynek bo mu mieszkanie nie schodzi. Cudownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 890 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 17 godzin temu, gtfan napisał: Z punktu widzenia sprzedającego aktualnie nieruchomość to powiem wiem że jest ostry dramat. Miesiąc temu wystawiłem ponownie mieszkanie które miałem wystawione półtora roku temu o które się wtedy ludzie bili (z różnych przyczyn zrezygnowałem wtedy że sprzedaży), dzisiaj jest dosłownie zero zainteresowanych. Przez miesiąc mieszkanie oglądały 4 osoby, z czego 3 to bardziej zawracały dupę, jedna faktycznie szukała ale zrezygnowała. Poza tym nic, zero, null, tylko pośrednicy dzwonią. Nawet nie dostaję ofert ostro negocjujących cenę w dół. Z mojej perspektywy rynek już pierdolną i eldorado rynku nieruchomości się skończyło. Dobrze przynajmniej że nie mam noża na gardle i jak nie sprzedam to nic się nie stanie, lekko zmodyfikuję tylko plany, ale jak ktoś musi sprzedać to szczerze współczuję. No szkoda ,że na licytacjach komorniczych dalej są gówniane ceny mieszkań zaczynam polować na te okazje i jakoś nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 6 Listopada 2023 przez gtfan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Ściana tekstu o niczym znowu. Napisałeś ze rynek już pierdolnal, bo mieszkania nie możesz sprzedać a półtora roku temu się bili. To wniosek prosty. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 ok napisałeś: „napisałem że nie mogę sprzedać bo rynek pierdolnął”, i wysnulem wniosek przez to, ze tak uważasz xd. Jednak rynek nie do końca pierdolnal bo mieszkania się sprzedają, ale może nie tobie, co już w tym temacie napisali. I z twojego posta wynikało, ze cały rynek jest w zapaści już, bo mieszkania nie możesz sprzedać. Żadnych frustracji bądź mądry nadal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Między upadł, a świetnie jest spora różnica wg mnie. Chodziło mi o twój osąd i tylko o to. To kolejny twój mądro głupi post, ze niby się nie znasz ale się wypowiesz. Publika to lubi działaj dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi