ping 9 034 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Jak któryś mądrala robi wakacje celem bieżącej konsumpcji 'dodatkowej' kasy, która wcale dodatkowa nie jest, to panie świeć nad jego duszą (pewnie trochę w PL się takich znajdzie). Wakacje tylko celem późniejszej nadpłaty kapitału. Albo tak jak ja - mam już cała kwotę na spłatę tego co mi zostało, ale wolę potrzymać w Toyotce na 4 miechy, a wysypać się z kasy w grudniu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Godzinę temu, MichAelis napisał: Nie do końca, bo przesunieta rate wpłacasz w calosci w kapitał Czyli to jest ta korzyść ze po 4 miesiącach uzbiera się 4000 które mogą jednorazowo spłacić kapitał a nie ze po prostu pokrywają kolejne raty kapitolowo-odsetkowe, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Tak, notmalnie oddałbyś pewnie z 200 zł kapitału. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Ja zamiast 2 tysiące raty miesięcznie to nadplace kapitał, tylko z tego 8 tysi w tym roku i 8 w przyszłym, a poza tym coś jeszcze dołożę z oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Wniosek złożony, jadę na wakacje. Co prawda w moim przypadku zysk nie będzie jakiś gigantyczny (jestem na malejących) no ale jak się to jeszcze dodatkowo przetrzyma w toyocie to powinno być całkiem nieźle. Btw. komuś w ogóle zadziałała weryfikacja online przy zakładniu iko? Nie chce mi się czekać tydzien na kuriera, ale to gów.no działa tak beznadziejnie, że chyba nie będę miał wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Mojej kobiecie nie zadziałało i na infolinii polecili kuriera ogarniać bo sami nie wiedzą dlaczego nie działa typowo japońska firma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 W Santanderze można już przez stronę www wybierać miesiące zawieszenia raty do przodu na następne kwartały, nie trzeba tego wpisywać w wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 12 godzin temu, easye napisał: No ruchają was tam byście nigdy nic nie mieli swojego. Też mam tam znajomych, 1 kredytu nie spłaca, refinansują kolejny by kupić większe mieszkanko, a później wychodzi ze przez całe życie może nawet tych kredytów nie spłacą. To już wolę żyć w Polsce... To jest decyzja Twoich znajomych co robią ze swoim kredytem. Dzięki temu refinansowaniu mogą stosunkowo łatwo, zamiast zmieniać na większe, dokupić np. kolejne pod podnajem. Potem czekają swoje, refinansują i kupują trzecie. Pierwsze ciężko kupić z powodu wysokiego depozytu, ale z czasem robi się coraz łatwiej. No i generalnie chyba łatwiej się w UK żyje. Mi jest dobrze tutaj, a nawet nie muszę się na niczym znać. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 7 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 23 minuty temu, gtfan napisał: Fajnie nakręcamy spiralę długu. Taka osoba zamiast jednego ma dwa kredyty, jakoś to się jeszcze spina jak jest koniunktura i jest wynajmujący a właściciel ma pracę, ale niech coś walnie to zostaje z niczym. Nie wiem czemu ludzie ciągle myślą że potrafią oszukać system, a prawda jest taka że to system ich dyma bo bank zarabia nie na jednym ale na dwóch kredytach. Liczenie że wzbogacimy się na zadłużaniu się jest mega naiwne. Nie no - na tanich kredytach można zarabiać i bardzo wiele osób to robi, ale oczywiście można też stracić wszystko jak się coś nagle zmieni. Przez ten system rekrydetowania na kolejne nieruchomości nienaturalnie rośnie popyt i ceny domów. A skoro rosną ceny, to kręci się spirala szybszego rekrydetowania przy wzroście cen. Dwa kredyty to i tak mało - wiele ludzi ma portfolio nieruchomości gdzie spora część jest z kredytem. Nie wiem, czy to jest próba oszukania systemu. Ja widzę ludzi umiejętnie wykorzystujących ten system do zarabiania pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 w Pekao SA dzisiaj wskoczyły mi wakacje, kolejna rata na 30 października 19 września mija 3 lata od podpisania umowy kredytowej to zacznę nadpłacać kapitał Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 O ja też widzę że następna rata w październiku. Dziwne. Bo żadne info of banku nie przyszło o zamknięciu wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 U mnie w mBank nadal wisi w nadchodzących płatnościach rata, która przypadała na wczoraj. Na infolinii dowiedziałem się, że tak powinno być, po prostu nie udało im się technicznie ogarnąć tego bajzlu. Podsumowując - zgodnie z wnioskiem, hajsu nie pobrali. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Widzę kacze komando się znów uaktywniło xD "Dobry pis daje a banki złodziejskie niech zdychają hihihihi, oni się już nakradli" xDDD japierdole No nie kurła, to co odpierdolili z tymi "wakacjami" to nie jest do końca ok i C1REX tym razem nie bełkocze. Wszystko było zgodnie z prawem, ludzie brali kredyty na jasnych zasadach PO KOREK bo przecież każda sprzątaczka i fryzjerka zasługuje na własny pałac, a że inflacja i nagły skok stóp? No cóż, to nie wina złodziejskich banków. I teraz wpada bankier Morawiecki cały na biało i ogłasza "wakacje kredytowe", bo rząd totalnie zjebał sprawę, ludzie tracą chaty więc i poparcie spada. Jak tak pis ingeruje w sposoby działania komercyjnych banków i firm to ja proponuję inny pomysł. Zarabiacie więcej niż 1000 zł? To proponuję podzielić się zyskami. Bo 1000 zł w zupełności wystarczy na chlebek i ciepłą wodę. Albo inaczej. Niech przez 2 lata wasza wypłata trafia do somisiada z wąsem, bo jemu przyda się bardziej. No bo dlaczego nie? Mega uczciwe xD Ale ej, jebać złodziejskich bankierów. Do czasu aż znów będą mogli jebać nas z nawiązką, bo przecież będą musieli odbić sobie straty. Akurat wtedy już pis będzie miał wyyebane, bo będzie po wyborach. Nie zazdroszczę wam ratek po 5k miesięcznie, sam bym na pewno korzystał z tych wakacji, ale jak ktoś modli się do pis i obwinia banki za tę sytuację to powinien pierdolnąć fikołka a potem dorosnąć. Wkurwia mnie takie płytkie myślenie i krótkowzroczność. Jeszcze wszystkim się odbije ta "życzliwość" pisu, bo z tego nie może wyjść nic dobrego. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 No elo. Także już wakacje klepnięte, ale kapitału spłacę pod koniec 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 7 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 55 minut temu, gtfan napisał: Przypomnę tylko że 60% nieruchomości było sprzedawanych na kredyt. Ale nic się nie dzieje przecież. Sytuacja idealna dla większych inwestorów kupujących za gotówkę. Black Friday, obniżki, wyprzedaże, przejęcia i deale życia. A żuczki? Płacić coraz wyższy czynsz do końca życia, bo nieruchomości coraz tańsze, ale kredyt coraz droższy. Część z kredytem potraci domy. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) . Edytowane 7 Listopada 2023 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Juz doststalem pierwsza oferte na "uratowanie" kredytobiorcy z apartamenty w zakopanem. Ale jeszcze za duzo chce Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 a przenosił ktoś z was kredytu do innego banku? Akurat jak dostane mieszkanie, urządze je plus zrobie remont to miną mi 2 lata i moge go przenieść. Oferty przeniesienia są mocno intratne jak mam dodatkowe 8-10% wkładu? Czy jebac to i nadpłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Wysokość kolejnej raty: 761,26 PLN w tym kapitał: 0,00 PLN w tym odsetki: 761,26 PLN Pokazuje mi taka rate w wrzesniu. Wziąłem wakacje i co teraz według nich będę spłacał 0 kapitału xD Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Mi z kolei harmonogram pokazuje wszystko po staremu (Santander) - niezły burdel mają Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Kumpel przy piwie mówi mi że wakacji nie bierze, bo nie widzi korzyści. I że na dłuższą metę to tylko wpłynie negatywnie na społeczeństwo jak banki się odkuja. No pewnie się odkuja, ale tym bardziej rezygnować z 4 miesięcy braku wysokich rat, które można przeznaczyć na pełną nadpłatę kapitału? No nie ogarniam, ale w życiu realnym odechciało mi się kłócić i zmieniłem temat. Od tego mam forum. Nigdy na żywo nie dogadam się o finansach z kims, kto złotówki nie włożył na inwestycję prze całe życie i nie łapie okazji, bo "nie warto" Z pincetplusa tez miałbym rezygnować bo to "mało"? Traktuję jako boost podatkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Mozna korzystac z 500+, 13, 14, 123 emerytury, wakacji kredytowych itd. ale potem nie powinno sie narzekac na wysokie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 To niech zlikwidują. Jednostkowo mało kto będzie sobie korzyść odejmował dla idei, tak samo jak przedsiębiorca nie będzie płacił wysokich podatków, tylko znajdzie sposób jak najmniej płacić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi