BRY@N 1 408 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Nie no ja też głupi byłem jak były niskie stopy i nie wziąłem stałych na 5 lat ale teraz brać stałe oprocentowanie przy takich stopach to naprawdę brak wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Masa znajomych wzięła ale oni mieli nieporównywalny mniejsze krechy niż moja. Ja mam cichą nadzieję, że cała sytuacja pójdzie w kierunku Płaciłem 2k Teraz płacę 4100k Wzrośnie max do 5k w najbliższych latach Później spadnie do 3,5k i jedziemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 mi oferowano stale oprocentowanie na poziomie 10.5% w mBank (jakos dwa miesiące temu) :3. Fakt ze mialem tylko 10% wkładu, no ale słabiutko Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Bardzo ciekawa sytuacja na wykresie CDR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Teraz, Wilk_Zly napisał: Bardzo ciekawa sytuacja na wykresie CDR. Co ciekawego w tym wykresie? Wszedlem niedawno po 92 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Konserwatywni „technicy” na jednej z grup inwestorskich, na których się udzielam stawiają tezę, że kurs uklepał dno. Jeżeli mają rację, wybrałeś idealny moment na wejście. Z innej beczki: Kęty (najlepsza spółka dywidendowa na GPW) wchodzi na główny parkiet w miejsce Lotosu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Warto tez oglądać SCP. Wisiałem przy 169 przez pol roku. Było już ponizej 100. Dwa tygodnie temu jazda na północ i dzisiaj ponad 210 a nawet 230 było ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 524 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 19 godzin temu, Wilk_Zly napisał: Z innej beczki: Kęty (najlepsza spółka dywidendowa na GPW) wchodzi na główny parkiet w miejsce Lotosu. Rodzinne miasto Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 I kapitalna spółka. Pomimo obecnych przeciwności świetnie się rozwija. I wciąż jest tania jeżeli chodzi o wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 524 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Kiedyś to się nazywało ZML: Zakład metali lekkich. A same miasto nieduże, ale bardzo zadbane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 uwaga, uwaga jest pierwszy raz w tym roku na plus, a wy jak tam biedaki yebane? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 524 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 W końcu założyłem konto IKE Obligacje 10 letnie, na więcej nie mam odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 W dniu 13.08.2022 o 23:44, Adam GlapJńskJ napisał: https://spidersweb.pl/bizblog/stale-oprocentowanie-kredyt-hipoteczny-fatalny-moment/ Nie nazwałbym pakowaniem się na minę sytuacji, kiedy ktoś mimowolnie bierze stałe oprocentowanie, jeśli zgodził się na takie warunki to znaczy że stać go by płacić co miesiąc ustaloną na 5 lat do przodu ratę. To że WIBOR spadnie w tym okresie jest praktycznie pewne.. W skali tych najbliższych pięciu lat jeśli pozostanie na zmiennym wiborze okaże się bardziej opłacalne to znaczy, że ci którzy wybrali stałe oprocentowanie zapłacili więcej za "komfort psychiczny" i stabilność. Dla mnie to jest fair, aczkolwiek na pewno znajdą się debile którzy będą płakać w internetach i na ulicy bo bank ich okradł na 5 letniej blokadzie na którą sami się zgodzili. Poza tym mówiłem już o tym pare miesięcy temu, że jak banki same z siebie proponują przejście na stałą stopę to nie jest to dobra dla klienta propozycja. Doradcy dzwonili i smsowali ludzi zachęcając do wizyty w oddziale, zapraszamy, przeliczymy, będzie fajnie. Było granie na emocjach i panice ludzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 szykuje sie za 3 lata nowe pozwy , tym razem od tych co wzieli stala stope. Frankowicze, potem inni i teraz bedzie to Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 A kasy na koncie dalej nie ma. Mają czas do piątku. Wtedy mija 21 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 8 godzin temu, Welna napisał: szykuje sie za 3 lata nowe pozwy , tym razem od tych co wzieli stala stope. Frankowicze, potem inni i teraz bedzie to tego kurwa nie rozumiem. nie cierpię banksterki ale nie powinno się ratować tylka dorosłym ludziom którzy nie potrafią dodać 2 do 2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 55 minut temu, ping napisał: nie cierpię banksterki To zawsze bawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 43 minuty temu, LiŚciu napisał: To zawsze bawi. Mnie nie bawi, bo z każdej strony jest jebanko. Nie płaczę nad kredytem, bo jak go brałem, wiedziałem z czym to się je. Bardziej chodzi o akcje typu wibor wszędzie do góry na pełnej piździe, a banksterka oferuje 0.01% na depozytach Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Ale nie musisz korzystać z produktów bankowych żeby Twoja kasa pracowała. Korzystasz z banków które są komercyjne a jak oferta słaba to banksterka. Jak masło kosztuje 10 pln to piszesz spożywkosterka? To mnie bawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Spożywczaki nie są dotowane z moich podatków. A RPP jak i polski rząd bardzo ładnie grają z tymi komercyjnymi instytucjami do jednej bramki. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 jakie 0.01% Ping? Jest 7%. A ja dziś otwieram bezalkoholowego szampana i świętuję. Od roku mam pierwszą zieleń w portfelu, zarobiłem ze 3 zł Jeste inwestorę Ale widziałem, że ta kurwa wig20 dzisiaj miał totalny zjazd:( Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 W TOYOCIE tak. Ale skoro wszystkie banki idą za Wiborem podnosząc koszt kredytu, to też wszystkie banki powinny podnosić oprocentowanie depozytów. Instytucje, które żyją z kreacji pieniądza i dopisywania cyferek do rachunków bankowych - jakoś się to kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Czy to oprocentowanie w Toyota jest czasowe? Gdzie nie spojrzę po polskich bankach to zawsze jest do pół roku, a potem pewnie jakaś drobnica. Pytam, bo już nasłuchałem się hurr durrzenia bliskich, że jak to Toyota, jakiś bank krzak, tylko polskie, bo zaraz kryzys/wojna i piniondzuf nie wypłaco złodzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 W Toyota Bank pracowała Marcy ze Świata Według Bundych, ja tam im ufam. Spoiler a nie, to była jakaś fikcyjna banksterka, ale i tak ufam!!!! Jest czasowe - jak wibor spadnie do 3% to i oprocentowanie zleci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Teoria spiskowa . Podono Polski Holding Spozywczy kupi Dino za 50 miliardow PLN jesli to prawda, a moze byc to prawda, to sobie chyba kupie troche akcji Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi