Chmielinski 211 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) 10 godzin temu, ping napisał: W TOYOCIE tak. Ale skoro wszystkie banki idą za Wiborem podnosząc koszt kredytu, to też wszystkie banki powinny podnosić oprocentowanie depozytów. Instytucje, które żyją z kreacji pieniądza i dopisywania cyferek do rachunków bankowych - jakoś się to kręci. Lokaty są na 7% i więcej, konta oszczędnościowe podobnie. https://www.najlepszekonto.pl/ranking-lokat-porownywarka https://www.najlepszekonto.pl/ranking-kont-oszczednosciowych A co do kredytów to beka z ludzi próbujących się znowu zakładać z rynkiem. Stopy może spadną, może wzrosną, może przez najbliższe 2 lata będą się trzymać, a kredyt zawsze można refinansować jak poprawi się sytuacja. Nie chce im się ogarnąć zasad działania kredytu, a pakują się w zmienne Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Chmielinski Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 12 godzin temu, ping napisał: W TOYOCIE tak. Ale skoro wszystkie banki idą za Wiborem podnosząc koszt kredytu, to też wszystkie banki powinny podnosić oprocentowanie depozytów. Instytucje, które żyją z kreacji pieniądza i dopisywania cyferek do rachunków bankowych - jakoś się to kręci. No nie bardzo. Nie ma chyba banku, który ma teraz mniej niż 5 procent na depozycie a widziałem już 8%. Na głupim koncie oszczędnościowym w Nest nawet mam 7% xD Jak w Twoim banku jest 0,01 to zmień bank. Znajdziesz 20, w którym oprocentowanie jest powyżej 5%. A, że do założenia konta wystarczy dziś minuta i dostęp do netu to chyba warto. Już o tym wspominałem. Bank to firma, tu rządzą zasady rynku. Nie można tego centralnie kontrolować, bo robi się chujnia. A niestety pis macza w tym łapska. Zarobek banków w tej chwili jest praktycznie zerowy, bo pis wymyślił wakacje kredytowe. Depozyty są i tak sztucznie napompowane, bo też powinny być zerowe skoro bank nie zarabia. Ale największy mafijny bankster, Mateo Morawiecki już groził prywatnym bankom, że je wykupi za 1 zł jak nie będzie wysokich depozytów, bo zaraz wybory i to źle wygląda. No i jest chujnia. Nie jestem analitykiem rynku, ale nie trzeba być geniuszem, żeby wyobrazić sobie, że bank będzie musiał kiedyś odrobić straty? Zapewne czekają nas znów płatne przelewy i płatne konta. Zapomnijcie o apkach, darmowych kartach i blikach. Nie mam żalu do banków. To są komercyjne firmy, które chcą zarobić. To rząd ustala głupie prawo, które dobrze wygląda tylko na paskach w TVP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 28 minut temu, gekon napisał: No nie bardzo. Nie ma chyba banku, który ma teraz mniej niż 5 procent na depozycie a widziałem już 8%. Na głupim koncie oszczędnościowym w Nest nawet mam 7% xD Jak w Twoim banku jest 0,01 to zmień bank. Znajdziesz 20, w którym oprocentowanie jest powyżej 5%. A, że do założenia konta wystarczy dziś minuta i dostęp do netu to chyba warto. Byłem jedną z pierwszych osób na forumku, które poszły z poduszką do Toyoty. Inna sprawa, że te promocyjne oprocentowania często są dla śmiesznych kwot (10-20k), na śmieszne okresy (3 miesiące) etc. No i oferty zaczęły się pojawiać stosunkowo niedawno, a dramat zakredytowanych trwa dłużej. Jak pisałem z pół roku temu do mojego 'dawnego' banku czy zamierzają podnieść procentaż depozytów w związku z większym wiborem to odpisali że nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Łoooo kurwa citi chujowy oddał hajsy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Ten jaki zadowolony, że ŁASKAWY PAN BANKSTER oddał pieniądze xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 7 godzin temu, ping napisał: a dramat zakredytowanych trwa dłużej. No dramat straszny. Biorą kredyty gdy na rynku czarny łabędź, zerowe stopy i najdroższe nieruchomości od dekady ale pchają kolanem zdolność a na wkład własny o babci pożyczają. Wielki dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chmielinski 211 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 17 godzin temu, ping napisał: No i oferty zaczęły się pojawiać stosunkowo niedawno, a dramat zakredytowanych trwa dłużej. Ten "dramat" to też raptem może pół roku przed wprowadzeniem wakacji. Pierwsza podwyżka stóp była niecałe 11 miesięcy temu. WIBOR3M i 6M do poziomu sprzed "wyzerowania" wróciły dopiero w listopadzie, a przecież ludziom nie aktualizują rat z dnia na dzień. Jak ktoś miał kredyt na WIBOR6M to przy dobrych wiatrach pojechał na wakajki z oprocentowaniem na poziomie 6-6,5%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Wiem, wiem, "zaraz wszystko przegram i hazard jest zły" ale 2 dni temu Pan JotJot wygrał 2,75 k a teraz sprawdzam i więc 5,4 k w 2 dni a zaraz startuje turniej cs:go więc idziemy po 10k panowie żeby żona miała co rozjebać w Ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Śledziłem kiedyś esport na sts i to był kompletny random. Nie wiem, na podstawie czego te kursy tam ustalano. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Prawdopodobieństwa wygranej. Im wyższe tym niższy kurs i potencjalna wygrana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 xD 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zawsze chętnie pomogę głup... krupku! Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Założyłem IKE i IKZE i jestem 10 groszy w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Wstaje rano a na betclicu wszystkie typy z wczoraj weszły. Ten człowiek z telegrama jest geniuszem a wy dalej możecie lizać rowa Mejmowi biedaki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 37 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: ten człowiek z telegrama jest geniuszem Ale że co? Mecze ustawia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Przewiduje wynik lub wygraną jednej z drużyn. Wystarczy obstawiać. Nie ma 100% skuteczności ale 7/10 typów wchodzi patrząc na statsy. Jest dziś fajna opcja na to żeby wyjebać 20K ale trzeba 700 postawić i mieć kurewsko dużo szcześcia i nie dostać zawału... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Gdzieś mam jakąś grupkę na FB, gdzie parę razy jakieś drobniaki weszły, ale o telegramowej nie słyszałem, a takich kursów ~ 2,60 to dawno nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 5 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: Jest dziś fajna opcja na to żeby wyjebać 20K ale trzeba 700 postawić i mieć kurewsko dużo szcześcia No jak to w zakładach bukmacherskich, tygrysie z wall street. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 4 godziny temu, Rudiok napisał: Gdzieś mam jakąś grupkę na FB, gdzie parę razy jakieś drobniaki weszły, ale o telegramowej nie słyszałem, a takich kursów ~ 2,60 to dawno nie widziałem https://zagranie.com/zaklady-laczone-co-to-i-jak-obstawiac/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 (edytowane) W dniu 19.08.2022 o 19:45, mitra napisał: Założyłem IKE i IKZE i jestem 10 groszy w plecy No jak przechodzisz na emeryturę za 2 godziny, to faktycznie może to uwierać. Ale w przypadku dłuższej perspektywy, nie powinno. Ja na swoim IKE jeszcze jakieś 2 miesiące temu byłem do tyłu ok 2 tys zł, dzisiaj jestem 50 groszy do przodu Edytowane 20 Sierpnia 2022 przez second Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Ja w IKE tylko Obligacje Skarbowe mam na plus, resztę mam na -20% około Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 U mnie tylko takie są jak na screenie szkoda, że nie ma innych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Ogólnie ING ma spoko ofertę. Myślę, że jak teraz kupiłeś to spokojnie już za jakiś czas zobaczysz dużo na zielono, a w przeciągu 10-20 to już bardziej niż pewne. Trzeba się oduczyć zwyczaju ciągłego patrzenia, obrać jakaś strategie i jej się trzymać. Czas bessy jest bardzo dobry na zakupu, ale niestety nie mam teraz za bardzo nadwyżek finansowych, więc na tej nie skorzystam, ale na następnej już na pewno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Na chwilę obecną wpłacam te dwa pierwsze ujemne, choć kusi pozycja nr 1 ale poczekam spokojnie na rozwój sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi