Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 No jak tam nastroje przed zebraniem szanownej kutakomisji do spraw podnoszenia kredytów i wkurwiania mnie? Osobiście mam przeczucie, że stopy pozostaną bez zmian z ewentualnie drobną korektą. Cytuj Odnośnik do komentarza
tedi007 626 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 W sierpniu inflacja wzrosła, złoty leci na ryj, zaraz wjeżdża dodatek węglowy - czyli znowu wlanie pieniędzy w rynek, więc stawiam, że stopy wzrosną min. 50 punktów bazowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Wyzyskiwania i wyniszczania klasy średniej i kredytobiorców ciąg galszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 W dniu 2.09.2022 o 11:10, ping napisał: Ja pamiętam, bo zarabiałem wtedy w dolarach. Kurwa Zamawiałem masę gier z ebaya na NESa w tym okresie - piękny kurs Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 2 godziny temu, Czoperrr napisał: Wyzyskiwania i wyniszczania klasy średniej i kredytobiorców ciąg galszy No ale to w sumie racja. Najniżej sytuowanym dadzą dodatki i wsparcia, najlepiej sytuowani za bardzo nie odczują, a klasa średnia poniesie największe koszty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Eh dzisiaj mi zaktualizowali kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 U mniew lipcu wiec trzeba było mocno nadpłacic zeby rata znowu wyglądała w miare spoko. Do konca roku dorzuce jeszcze drugie tyle i całkiem juz powinno byc ok. Jak glapinski nie pierdolił głupot i czekaja nas max dwie małe podwyzki to dramatu u mnie nie bedzie. Jak to wszystko za jakis rok zacznie spadac to w ogole bedzie bajka. Tzn mam nadzieje ze zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Ja mu nie wierzę, pewnie będą podwyżki co miesiąc do końca roku. Ja nadpłacam w listopadzie i później w przyszłym roku, głównie przez wakacje kredytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Jak nie zrobia czegos z energia to bardzo duzo firm zaprzestanie działalnosci od stycznia. Mysle, ze to jest najwieksze zagrozenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 +25 pb, skromnie, spodziewałem się +50 pb. Więc kto wie czy nie za miesiąc powtórka i zamykamy temat na 7%? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Ano, konto oszczędnościowe sobie oscylowało wokół 7% całe wakacje, może odrobinkę chociaż ruszy zanim będzie rekalkulacja w Nest Banku. Tylko chujki obniżą w listopadzie i tak o 1 p.p. względem wiboru 3M ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Czyli deklaracje na sopockim molo były prawdziwe! Póki co moze to koniec, ale w przyszłym roku inflacja spokojnie przekroczy 20% i będzie kroczyć ku 30% bo realizujemy scenariusz turecki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 034 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 12 minut temu, Czoperrr napisał: Czyli deklaracje na sopockim molo były prawdziwe! Póki co moze to koniec, ale w przyszłym roku inflacja spokojnie przekroczy 20% i będzie kroczyć ku 30% bo realizujemy scenariusz turecki. dlaczego jeszcze tu jesteś? masz niemieckie papiery i siedzisz w Polsce? Daj spokój Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 1 minute ago, ping said: dlaczego jeszcze tu jesteś? masz niemieckie papiery i siedzisz w Polsce? Daj spokój Miałem ofertę pracy ostatnio ale odpusciłem bo nie były to jakieś kokosy a nie chce mi się organizować całej przeprowadzki. Nie mam też poduszki finansowej na płacenie 20k kaucji i chęci wynajmowania znów mieszkania. W Niemczech też nie ma różowo, zesrani są widmem gigantycznym podwyżek cen energii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 15 minut temu, Kalel napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 8 godzin temu, pawelgr5 napisał: Jak glapinski nie pierdolił głupot i czekaja nas max dwie małe podwyzki to dramatu u mnie nie bedzie. Jak to wszystko za jakis rok zacznie spadac to w ogole bedzie bajka. Tzn mam nadzieje ze zacznie Moim skromnym zdaniem czeka nas jeszcze jedna podwyżka o +25 punktów by w listopadzie i grudniu zadowolić ludzi brakiem wzrostów i pozornym spokojem a od stycznia max lutego i ostro po piździe dostaną kredytobiorcy. W tym ja. Po cichutku liczę, że w 2023 zatrzyma się machina podwyżek ale trzeba być realistą. Dobrze, że mam odłożoną pakę to w razie czego trochę na tym pojadę. A na koniec 2023 liczę, że będzie tak jak mawia poeta I na koniec jeszcze coś pozytywnego. Niesamowity facet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 jesteś ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Glapa Show na zywo dla chętnych zwyrodnialców Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Weź, bo nie wyrabiam z gotowaniem bigosu na uspokojenie... Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 837 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 @balon Jak tam Gorzów? Duze straty masz czy ominęło Cię w miarę? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Patrząc na fotki w temacie Pogoda, trochę traci grunt pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 15 minut temu, iluck85 napisał: @balon Jak tam Gorzów? Duze straty masz czy ominęło Cię w miarę? Ominęło, ja na wzniesieniu mieszkam i patrzę z góry na gorzowskie slumsy Spoiler a tak serio, to dzięki, wsio ok. Bez strat, nie licząc posłania psa, które zostało na działce i jest mokre . Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Jakos krzywo przeczytalem i myslalem, ze ci psa z buda wywialo jak temu koledze boomcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi