Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Dobra, osrałem się na miętowo i sprzedałem krechę innemu bankowi i stała rata 4,5 k przez następne 5 lat dla mnie rozsądny kompromis. Nie dla mnie taka nerwówka co będzie za miesiąc czy rok a tak czuje się bezpieczniej... ... ale mnie te kurwy z banków urobiły. Jestem szczęśliwy, że będę płacić jebane cztery i pół koła a nie dwa trzysta. o__O Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 3 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Uuuaaa wuja 4,5 kloca, no niezłe zobowiązanie. Deko współczuje, chociaż trochę wiedziao ciao co chciao. Z drugiej strony jak pomyślę, że 2-3 lata temu taka rata, to na piękny dom z basenem by styknęła… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Jutro stópki w górę. Według traktatu Sopockiego stopy nie będą już podniesione. Analitycy zakładają 25pp ale część spodziewa się sporo większej podwyżki ze względu na ostatni raport inflacyjny... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Jak Jaszczomp dojebie 75 pp to zaraz dolar po 6 PLN. Szansa jeszcze dziś na zakupy waluty w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 14 minutes ago, Rudiok said: Jak Jaszczomp dojebie 75 pp to zaraz dolar po 6 PLN. Szansa jeszcze dziś na zakupy waluty w dobrej cenie. Nie no, dlaczego tak? Tak wysoka podwyżka raczej wzmocniłaby PLN, zresztą dolar dzisiaj już wyraźnie traci Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 525 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) Odczytuje to tak, że Rudiok chciałby podwyżki tak ze 2% Edytowane 4 Października 2022 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Jak nie podniosą teraz chociaż o 50 punktów to już chyba ostatecznie tracę nadzieję, że coś będzie z tych PLNów i uciekam w waluty z dużą częścią skarbonki. Jakoś do tej pory uważałem, że trzeba być dobrej myśli i unikać gwałtownych ruchów, bo jakoś to będzie, ale no kvrwa, słabe jest to poczucie siedzenia na tonącej łajbie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Co z tego, że podniosą o 50pp? Znowu dostanie się po kieszeni ludziom na kredytach a za parę dni rząd wpadnie na kolejny genialny plan rozdawnictwa? Czy w tym NBP robią cokolwiek? Znają inne sposoby czy tylko po najmniejszej linii oporu chcą iść? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 34 minuty temu, Czoperrr napisał: Nie no, dlaczego tak? Tak wysoka podwyżka raczej wzmocniłaby PLN, zresztą dolar dzisiaj już wyraźnie traci Własnie to co wyżej napisałeś. Taka podwyżka z jednej strony realnie uderza w inflację, ale z drugiej łączy się w tym pojebanym rządzie z kolejną falą tarcz i obniżek dla elektoratu, który działa z kolei znów proinflacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 6 minut temu, Czoperrr napisał: Co z tego, że podniosą o 50pp? No przerąbane jest właśnie to, że ich działania się znoszą - wygląda to jakby RPP parła w jedną stronę, a rząd w drugą. Jak RPP przestanie przynajmniej w ten sposób próbować ratować wartość złotówki, to wydaje mi się, że jesteśmy ugotowani i na prostej drodze do "nie będziesz miał nic i będziesz szczęśliwy". Do wiosny może być po wszystkiemu - spirala inflacyjna, Turcja, Wenezuela i te wszystkie inne rzeczy, które jeszcze kilka miesięcy temu wydawały się trollingiem, szuryzmem i żartami. O ile w ogóle już na tej ścieżce nie jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 a polaczek jak to polaczek wojuje na twitterze, zamiast w Warszawie pod sejmem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 12 godzin temu, balon napisał: Uuuaaa wuja 4,5 kloca, no niezłe zobowiązanie. Deko współczuje, chociaż trochę wiedziao ciao co chciao. 4,5 to nie 5 ani 6, które zaraz wjechało by po podwyżkach kolejnych a patrząc na podwyżki płac u mnie w robocie i u żony to nie jest najgorzej. Wiadomo, że na tshirt off white trzeba teraz odkładać 2 miechy a nie kupować od razu po wypłacie ale jakoś daje radę. xd I czy ja wiem czy "widziao ciao co chciao" - raczej "Covid i Putin wy chuje". Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Spoko macie z tymi podwyżkami, u mnie w jednej i drugiej korpo w której pracowałem to żeby dostać podwyżkę to trzeba awansować (podwyżki i tak słabe) albo się zwolnić i iść do innej firmy gdzie dają więcej na start. W obecnej sytuacji będę zmieniał firmę co rok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 525 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Ja dostałem w sierpniu 1500 brutto podwyżki. Przyznaje, było to bardzo miłe zaskoczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 oooo, dzieje się, może jednak nie umrę z głodu WIG20 wreszcie stanął i idzie w górę, nie tylko on hihi Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 32 minuty temu, Czoperrr napisał: Spoko macie z tymi podwyżkami, u mnie w jednej i drugiej korpo w której pracowałem to żeby dostać podwyżkę to trzeba awansować (podwyżki i tak słabe) albo się zwolnić i iść do innej firmy gdzie dają więcej na start. W obecnej sytuacji będę zmieniał firmę co rok. To ile się w takiej korpo u cb zarabia ekolego? Jakieś widełki chociaż podaj. ;> Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 892 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Ja się wojny wystraszyłem i 80% oszczędności w marcu poszło w dolara. Teraz dzięki temu trochę mniej martwię się słabą złotówką poza tym ,że wypłatę mi to zjada plus inflacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 17 minut temu, Ukukuki napisał: Ja się wojny wystraszyłem i 80% oszczędności w marcu poszło w dolara. Teraz dzięki temu trochę mniej martwię się słabą złotówką poza tym ,że wypłatę mi to zjada plus inflacja. Ja się niestety aż tak nie przestraszyłem, poczytałem trochę analiz i opinii ekspertów, którzy mówili, że dolar po 4,40 - 4,50 wtedy to tylko efekt paniki, a nie realnych uwarunkowań... No to Ty się załadowałeś pewnie po ok. 4,50, a ja się będę ładował po ok. 4,90. :D Je%^na ruletka. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 855 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Dobrze ze jeszcze 2 miechy wakacji, a pozniej 1 grudnia wjezdza 100k nadplaty i chuj na kurwe zlodziejom w garniakach Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Czyli 3 pensje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 kurwa, ja bym wskakiwał na stałe chociażby na początku roku ale jebany kredyt w transzach (ostatnia dopiero w lutym) i mam ujebane ręce. a mBank jest tak zjebany ze nawet nie potrafi mi raty wyliczyć bo mialem wakacje kredytowe xdddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Mam dziwne wrażenie, że ogłosi dzisiaj podniesienie stóp kosmetycznie o 25 pb. Miało ich co prawda nie być jak ogłaszał jakiejś kobiecie na Sopockim molo ale taką małą podwyżeczką kto się tam przejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Chciałem wczoraj nadpłacić trochę kapitału i Pekao SA odrzuciło mi wniosek bez podania przyczyny Dodzwonić się do nich nie idzie a nie odpisują na maile od miesięcy. Podejrzewam, że chcieli pobrać mi opłatę karną za nadpłatę, a nie miałem na to środków. Po 3 latach od wzięcia kredytu miałem mieć możliwość nadpłaty bez dodatkowych opłat (3 lata minęło we wrześniu) więc zaznaczyłem w opcji spłaty, że spłacam tylko kapitał ale wakacje kredytowe mogły ten okres przesunąć o odpowiednią ilość miesięcy i ze spłacania dupa Człowieku, zmień ten avatar i nie wklejaj tutaj tej mordy bo mam depresję od tygodni i już dłużej nie wytrzymam. 16 minutes ago, Adam GlapJńskJ said: Mam dziwne wrażenie, że ogłosi dzisiaj podniesienie stóp kosmetycznie o 25 pb. Miało ich co prawda nie być jak ogłaszał jakiejś kobiecie na Sopockim molo ale taką małą podwyżeczką kto się tam przejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 To przenieś krechę do innego banku na lepszych warunkach, zamróź kwotę raty na 5 lat i nie martw się podwyżkami, dorzuć coś na pół etatu i nie smutaj. I nie martw się - będzie tak: Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 525 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 10 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: To przenieś krechę do innego banku na lepszych warunkach, zamróź kwotę raty na 5 lat i nie martw się podwyżkami, dorzuć coś na pół etatu i nie smutaj. Jaki procent masz na kredycie po przeniesieniu? Co bank zaoferował? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi