Smiti 313 Opublikowano 6 października 2022 Opublikowano 6 października 2022 Ale czemu masz nie moc się wynosić, nie moga Ci zabronić spłacić kredytu. A tak to się właśnie odbywa w większości, robisz przelew i zamykasz hipotekę, która masz otwarta w drugim banku. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 https://www.money.pl/pieniadze/adam-glapinski-powiedzial-herezje-konsumenci-maja-za-duzo-pieniedzy-6820151019789152a.html Pierwszy krok do wprowadzenia jakiegoś greckiego podatku od zadużopieniedzy? Panie glapa, ja już żywię się mielonym z buraczkami z biedry za 8 zl, a zbierany kapitał wyłącznie oszczędzam na pana obligacjach, bojkotuje burgerki po 35 zł itp. Daruj mi kary Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Ja myślę, że te podwyżki też dla polityków trzeba cofnąć bo też będą mieli za dużo pieniędzy. Niektórzy mają tak dużo, że nie wiedzą ile zarabiają. Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Teraz głupiński oświadcza otwarcie, że dąży do stagflacji xD Kraj debili Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Ja tam dalej jestem zdania że dalsze podwyżki stóp nie wskórają nic oprócz dojechania kredyciarzy i firm jeśli nie idą w parzę z polityką fiskalną. Rozpierdalanie kasy na głupoty i tworzenie kolejnych funduszy pozabudżetowych to jest problem, a nie czy stopa będzie wynosić 6.75 czy 7.5%. To że złotówka czy czas słabnie to cóż, prawie cały kapitał świata idzie teraz w dolara. Załatwcie pisowskich skurwysynów co ograbiają kraj to ja jestem skłonny poprzeć i dwucyfrowe stopy procentowe jeśli da mi to gwarancje że tendencja się odwróci. 3 1 Cytuj
Mejm 15 308 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 9 minut temu, MaZZeo napisał: Załatwcie pisowskich skurwysynów co ograbiają kraj to ja jestem skłonny poprzeć i dwucyfrowe stopy procentowe jeśli da mi to gwarancje że tendencja się odwróci. Bezkitu. Dzisiaj w tvn licznik kar dla polski 350mln € i info, ze inne kraje juz sobie wydaja pieniadze z KPO. Ale wiadomo "za PO tez kradli, wszyscy tacy sami". Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 akurat z tym KPO to nie jest 0-1 sytuacja. UE tez ma sporo za uszami w takich kwestiach , czego potwierdzeniem bylo słynne " jeśli Włosi wybiorą źle to mamy narzędzia aby ich dyscyplinować". Niemniej pisowskie skurwiele powinni przestac rozdawc pieniądze, w dodatku te, których nie maja, bo śmierdzi scenariuszem Greckim za pare lat. 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 28 minut temu, Welna napisał: jeśli Włosi wybiorą źle to mamy narzędzia aby ich dyscyplinować". Obecnie zdecydowanie wolałbym rząd „narzucony” przez UE niż Kaczyńskiego i jego przydupasow. W ogóle dzięki Bogu, że jesteśmy w tej Unii i mają oni jakiekolwiek narzędzia (hajs), aby stopować Kaczyńskiego. W innym przypadku to byłaby masakra i jazda na maxa. 3 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 (edytowane) Godzinę temu, MaZZeo napisał: Ja tam dalej jestem zdania że dalsze podwyżki stóp nie wskórają nic oprócz dojechania kredyciarzy i firm jeśli nie idą w parzę z polityką fiskalną. Rozpierdalanie kasy na głupoty i tworzenie kolejnych funduszy pozabudżetowych to jest problem, a nie czy stopa będzie wynosić 6.75 czy 7.5%. To że złotówka czy czas słabnie to cóż, prawie cały kapitał świata idzie teraz w dolara. Załatwcie pisowskich skurwysynów co ograbiają kraj to ja jestem skłonny poprzeć i dwucyfrowe stopy procentowe jeśli da mi to gwarancje że tendencja się odwróci. Ale moim zdaniem tu nie chodzi o to, żeby stopy podnosić dla bezposredniego obnizenia inflacji. To jest oczywiste i nie rozumiem skad to spojrzenie wsrod niektorych tutaj. Tu chodzi o próbę bilansowania rozdawniczej polityki rządu, która jest jaka jest i prawdopodobnie nic jej nie zmieni. A jakie jeszcze jest inne narzędzie mogące to chociaż trochę zrównoważyć prócz zacieśniania polityki fiskalnej i ściągania tej kasy z rynku? Glapinski mowil wczoraj, że Polska nie wydaje dużo na socjal (!), a wcześniej stwierdził, że ludzie mają za dużo pieniędzy (!). Między wierszami łatwo wedlug mnie wyczytać, że być może chodzi teraz o zubożenie tych, którzy tych pieniędzy mają "za duzo", bo chcieli do czegoś dojść własną pracą i zaradnością, a nie życiem na krechę. Zresztą przeciez nie jest wykluczone dalsze podnoszenie stóp, bo była mowa o podejściu "wait and see" w oczekiwaniu na odczyty w listopadzie. Nie wiem gdzie tam upatrywac nadziei, że do listopada sytuacja się poprawi, ale może jestem człowiekiem małej wiary. Wychodzi na to, że najlepiej było przy pierwszej umowie o pracę brać kredyt pod korek i yolo. Edytowane 7 października 2022 przez LeifErikson Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Tłumacząc z glapińskiego na nasze: - "ludzie mają za dużo pieniędzy" - klasa średnia i prywaciarze pływają w hajsie i trzeba im dojebać nowymi podatkami i daninami (Sasin lubi to), - "socjal musi być, ludzie mają za mało socjalu" - zaraz będzie ogłoszenie kolejnych tarcz i 16. emerytury więc śpijcie spokojnie nasi wyborcy. Gospodarka? A daj spokój, kto to słyszał. 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 jak ja kurwa nienawidzę tych pisowskich dziadów jebanych idiotów złodziei i matołów nie jestem wierzący, ale każdego dnia modlę się o to, żeby podbili nas Niemcy i dziękuję za UE, która robi co może, żeby stopować totalitarno-idiotyczne zapędy obszczanego dziada kaczyńskiego i jego bandy przydupasów tak, za PO było miliard razy lepiej niech zdychają w męczarniach kurwy jebane z pisu 3 Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Widząc tę mordę mam takie same odczucia jak emerytki widzące Tuska. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Zawsze lubiłem kontrowersyjne postaci w nicku ale przez tego skurwysyna i jego koleżków z rządu mam czarne myśli i podwójną jesienną depresję. Poważnie rozważam zmianę. Cytuj
Mejm 15 308 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 14 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: Poważnie rozważam zmianę. Jesli moglbym cos zasugerowac i podac pomocna dlon. Spoiler Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 Może Adolf hJJtler jest w tej chwili jednak mniej obraźliwe? Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 Ktoś wrzucał pare miesięcy temu gdzie kupić złoto - poratujcie linkiem? 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 Główna strona Mennicy Skarbowej, mają punkty odbioru w całej Polsce, ale można też wysyłkowo zamawiać. 1 Cytuj
Mejm 15 308 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 I oni to dowoza jakims swoim opancerzonym wozem czy normalnie przez sebe z DHLa? xD Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 W sensie, jak wysyłka do chaty? Normalnie przyjeżdża opancerzony wóz, 2 radiowozy. Zamykają ulicę na chwilę, dwóch policjantów w kamizelkach i z karabinami obstawia wejście do bloku. Dwóch pozostałych niesie walizkę z towarem do mieszkania. U mnie jeszcze było dwóch snajperów na dachu, ale ja zamawiałem dwie monety, więc większe zagrożenie. Tak normalnie to ubezpieczona wysyłka kurierem, albo pocztą. Chociaż ja zawsze wolałem sam odebrać w punkcie. 6 Cytuj
Mejm 15 308 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 No jakas lodowke to moga mi DHLem przysylac ale na zloto "zwyklym" to bym sie nie zdecydowal nigdy. Cytuj
adi 189 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 2 godziny temu, Mejm napisał: No jakas lodowke to moga mi DHLem przysylac ale na zloto "zwyklym" to bym sie nie zdecydowal nigdy. Przecież nie Ty ponosisz ryzyko. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 3 godziny temu, krupek napisał: Główna strona Mennicy Skarbowej, mają punkty odbioru w całej Polsce, ale można też wysyłkowo zamawiać. https://www.mennicaskarbowa.pl/pol_m_Zloto_Zlote-monety-149.html chodzie o te monety? Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 raczej trzeba kupowac minimum Uncje - najlatwiej tym handlowac pozniej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi