Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

Featured Replies

Opublikowano

Ale czemu masz nie moc się wynosić, nie moga Ci zabronić spłacić kredytu. A tak to się właśnie odbywa w większości, robisz przelew i zamykasz hipotekę, która masz otwarta w drugim banku.

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 574,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie chcę się porównywać, ale jak już mamy wchodzi w szczegóły to zestawimy tu dom vs nieduże mieszkanie (coś podobnego obecnie wynajmuje jako dochód pasywny)  i Forda Fiestę z Audi Q8. Myślę, ze to je

• haha na gotowe idzie, do dziewczyny. brawo, zrobiłeś świetny Research szukając wybranki.

• Jeśli mowa o stopach to ja bym na twoim miejscu masował je dziewczynie codziennie po wręczeniu kwiatów, bo jak coś jej się odwidzi to zostaniesz na pokoju z ukraińcami.

Opublikowano

https://www.money.pl/pieniadze/adam-glapinski-powiedzial-herezje-konsumenci-maja-za-duzo-pieniedzy-6820151019789152a.html

Pierwszy krok do wprowadzenia jakiegoś greckiego podatku od zadużopieniedzy? Panie glapa, ja już żywię się mielonym z buraczkami z biedry za 8 zl, a zbierany kapitał wyłącznie oszczędzam na pana obligacjach, bojkotuje burgerki po 35 zł itp. Daruj mi kary :(

Opublikowano

Ja myślę, że te podwyżki też dla polityków trzeba cofnąć bo też będą mieli za dużo pieniędzy. Niektórzy mają tak dużo, że nie wiedzą ile zarabiają.

Opublikowano

Teraz głupiński oświadcza otwarcie, że dąży do stagflacji xD

Kraj debili

Opublikowano

Ja tam dalej jestem zdania że dalsze podwyżki stóp nie wskórają nic oprócz dojechania kredyciarzy i firm jeśli nie idą w parzę z polityką fiskalną. Rozpierdalanie kasy na głupoty i tworzenie kolejnych funduszy pozabudżetowych to jest problem, a nie czy stopa będzie wynosić 6.75 czy 7.5%. To że złotówka czy czas słabnie to cóż, prawie cały kapitał świata idzie teraz w dolara.

Załatwcie pisowskich skurwysynów co ograbiają kraj to ja jestem skłonny poprzeć i dwucyfrowe stopy procentowe jeśli da mi to gwarancje że tendencja się odwróci.

Opublikowano
9 minut temu, MaZZeo napisał:

Załatwcie pisowskich skurwysynów co ograbiają kraj to ja jestem skłonny poprzeć i dwucyfrowe stopy procentowe jeśli da mi to gwarancje że tendencja się odwróci.

Bezkitu. Dzisiaj w tvn licznik kar dla polski 350mln € i info, ze inne kraje juz sobie wydaja pieniadze z KPO. Ale wiadomo "za PO tez kradli, wszyscy tacy sami".

Opublikowano

akurat z tym KPO to nie jest 0-1 sytuacja. UE tez ma sporo za uszami w takich kwestiach , czego potwierdzeniem bylo słynne

" jeśli Włosi wybiorą źle to mamy narzędzia aby ich dyscyplinować".

Niemniej pisowskie skurwiele powinni przestac rozdawc pieniądze, w dodatku te, których nie maja, bo śmierdzi scenariuszem Greckim za pare lat.

Opublikowano
28 minut temu, Welna napisał:

jeśli Włosi wybiorą źle to mamy narzędzia aby ich dyscyplinować".

Obecnie zdecydowanie wolałbym rząd „narzucony” przez UE niż Kaczyńskiego i jego przydupasow.

W ogóle dzięki Bogu, że jesteśmy w tej Unii i mają oni jakiekolwiek narzędzia (hajs), aby stopować Kaczyńskiego. W innym przypadku to byłaby masakra i jazda na maxa. 

Opublikowano
Godzinę temu, MaZZeo napisał:

Ja tam dalej jestem zdania że dalsze podwyżki stóp nie wskórają nic oprócz dojechania kredyciarzy i firm jeśli nie idą w parzę z polityką fiskalną. Rozpierdalanie kasy na głupoty i tworzenie kolejnych funduszy pozabudżetowych to jest problem, a nie czy stopa będzie wynosić 6.75 czy 7.5%. To że złotówka czy czas słabnie to cóż, prawie cały kapitał świata idzie teraz w dolara.

Ale moim zdaniem tu nie chodzi o to, żeby stopy podnosić dla bezposredniego obnizenia inflacji. To jest oczywiste i nie rozumiem skad to spojrzenie wsrod niektorych tutaj. Tu chodzi o próbę bilansowania rozdawniczej polityki rządu, która jest jaka jest i prawdopodobnie nic jej nie zmieni. A jakie jeszcze jest inne narzędzie mogące to chociaż trochę zrównoważyć prócz zacieśniania polityki fiskalnej i ściągania tej kasy z rynku? 

Glapinski mowil wczoraj, że Polska nie wydaje dużo na socjal (!), a wcześniej stwierdził, że ludzie mają za dużo pieniędzy (!). Między wierszami łatwo wedlug mnie wyczytać, że być może chodzi teraz o zubożenie tych, którzy tych pieniędzy mają "za duzo", bo chcieli do czegoś dojść własną pracą i zaradnością, a nie życiem na krechę. :reggie: 

Zresztą przeciez nie jest wykluczone dalsze podnoszenie stóp, bo była mowa o podejściu "wait and see" w oczekiwaniu na odczyty w listopadzie. Nie wiem gdzie tam upatrywac nadziei, że do listopada sytuacja się poprawi, ale może jestem człowiekiem małej wiary. :)

Wychodzi na to, że najlepiej było przy pierwszej umowie o pracę brać kredyt pod korek i yolo. 

Edytowane przez LeifErikson

Opublikowano

Tłumacząc z glapińskiego na nasze:

- "ludzie mają za dużo pieniędzy" - klasa średnia i prywaciarze pływają w hajsie i trzeba im dojebać nowymi podatkami i daninami (Sasin lubi to), 

- "socjal musi być, ludzie mają za mało socjalu" - zaraz będzie ogłoszenie kolejnych tarcz i 16. emerytury więc śpijcie spokojnie nasi wyborcy. 

Gospodarka? A daj spokój, kto to słyszał. 

Opublikowano

jak ja kurwa nienawidzę tych pisowskich dziadów jebanych idiotów złodziei i matołów

nie jestem wierzący, ale każdego dnia modlę się o to, żeby podbili nas Niemcy i dziękuję za UE, która robi co może, żeby stopować totalitarno-idiotyczne zapędy obszczanego dziada kaczyńskiego i jego bandy przydupasów

tak, za PO było miliard razy lepiej

niech zdychają w męczarniach kurwy jebane z pisu

Opublikowano

Widząc tę mordę mam takie same odczucia jak emerytki widzące Tuska. 

Opublikowano

Zawsze lubiłem kontrowersyjne postaci w nicku ale przez tego skurwysyna i jego koleżków z rządu mam czarne myśli i podwójną jesienną depresję. :smutas: Poważnie rozważam zmianę. :icon_idea:

Opublikowano
14 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał:

Poważnie rozważam zmianę. :icon_idea:

Jesli moglbym cos zasugerowac i podac pomocna dlon.

Spoiler

5a1bf3b34a6c8_o_original.jpg

Opublikowano

Ktoś wrzucał pare miesięcy temu gdzie kupić złoto - poratujcie linkiem?

Opublikowano

Główna strona Mennicy Skarbowej, mają punkty odbioru w całej Polsce, ale można też wysyłkowo zamawiać.

Opublikowano

I oni to dowoza jakims swoim opancerzonym wozem czy normalnie przez sebe z DHLa? xD

Opublikowano

W sensie, jak wysyłka do chaty? Normalnie przyjeżdża opancerzony wóz, 2 radiowozy. Zamykają ulicę na chwilę, dwóch policjantów w kamizelkach i z karabinami obstawia wejście do bloku. Dwóch pozostałych niesie walizkę z towarem do mieszkania. U mnie jeszcze było dwóch snajperów na dachu, ale ja zamawiałem dwie monety, więc większe zagrożenie.

Tak normalnie to ubezpieczona wysyłka kurierem, albo pocztą. Chociaż ja zawsze wolałem sam odebrać w punkcie.

Opublikowano

No jakas lodowke to moga mi DHLem przysylac ale na zloto "zwyklym" to bym sie nie zdecydowal nigdy.

Opublikowano
2 godziny temu, Mejm napisał:

No jakas lodowke to moga mi DHLem przysylac ale na zloto "zwyklym" to bym sie nie zdecydowal nigdy.

Przecież nie Ty ponosisz ryzyko.