Smiti 313 Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Ale czemu masz nie moc się wynosić, nie moga Ci zabronić spłacić kredytu. A tak to się właśnie odbywa w większości, robisz przelew i zamykasz hipotekę, która masz otwarta w drugim banku. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 https://www.money.pl/pieniadze/adam-glapinski-powiedzial-herezje-konsumenci-maja-za-duzo-pieniedzy-6820151019789152a.html Pierwszy krok do wprowadzenia jakiegoś greckiego podatku od zadużopieniedzy? Panie glapa, ja już żywię się mielonym z buraczkami z biedry za 8 zl, a zbierany kapitał wyłącznie oszczędzam na pana obligacjach, bojkotuje burgerki po 35 zł itp. Daruj mi kary Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 855 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Ja myślę, że te podwyżki też dla polityków trzeba cofnąć bo też będą mieli za dużo pieniędzy. Niektórzy mają tak dużo, że nie wiedzą ile zarabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Teraz głupiński oświadcza otwarcie, że dąży do stagflacji xD Kraj debili Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Ja tam dalej jestem zdania że dalsze podwyżki stóp nie wskórają nic oprócz dojechania kredyciarzy i firm jeśli nie idą w parzę z polityką fiskalną. Rozpierdalanie kasy na głupoty i tworzenie kolejnych funduszy pozabudżetowych to jest problem, a nie czy stopa będzie wynosić 6.75 czy 7.5%. To że złotówka czy czas słabnie to cóż, prawie cały kapitał świata idzie teraz w dolara. Załatwcie pisowskich skurwysynów co ograbiają kraj to ja jestem skłonny poprzeć i dwucyfrowe stopy procentowe jeśli da mi to gwarancje że tendencja się odwróci. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 9 minut temu, MaZZeo napisał: Załatwcie pisowskich skurwysynów co ograbiają kraj to ja jestem skłonny poprzeć i dwucyfrowe stopy procentowe jeśli da mi to gwarancje że tendencja się odwróci. Bezkitu. Dzisiaj w tvn licznik kar dla polski 350mln € i info, ze inne kraje juz sobie wydaja pieniadze z KPO. Ale wiadomo "za PO tez kradli, wszyscy tacy sami". Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 akurat z tym KPO to nie jest 0-1 sytuacja. UE tez ma sporo za uszami w takich kwestiach , czego potwierdzeniem bylo słynne " jeśli Włosi wybiorą źle to mamy narzędzia aby ich dyscyplinować". Niemniej pisowskie skurwiele powinni przestac rozdawc pieniądze, w dodatku te, których nie maja, bo śmierdzi scenariuszem Greckim za pare lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 28 minut temu, Welna napisał: jeśli Włosi wybiorą źle to mamy narzędzia aby ich dyscyplinować". Obecnie zdecydowanie wolałbym rząd „narzucony” przez UE niż Kaczyńskiego i jego przydupasow. W ogóle dzięki Bogu, że jesteśmy w tej Unii i mają oni jakiekolwiek narzędzia (hajs), aby stopować Kaczyńskiego. W innym przypadku to byłaby masakra i jazda na maxa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, MaZZeo napisał: Ja tam dalej jestem zdania że dalsze podwyżki stóp nie wskórają nic oprócz dojechania kredyciarzy i firm jeśli nie idą w parzę z polityką fiskalną. Rozpierdalanie kasy na głupoty i tworzenie kolejnych funduszy pozabudżetowych to jest problem, a nie czy stopa będzie wynosić 6.75 czy 7.5%. To że złotówka czy czas słabnie to cóż, prawie cały kapitał świata idzie teraz w dolara. Załatwcie pisowskich skurwysynów co ograbiają kraj to ja jestem skłonny poprzeć i dwucyfrowe stopy procentowe jeśli da mi to gwarancje że tendencja się odwróci. Ale moim zdaniem tu nie chodzi o to, żeby stopy podnosić dla bezposredniego obnizenia inflacji. To jest oczywiste i nie rozumiem skad to spojrzenie wsrod niektorych tutaj. Tu chodzi o próbę bilansowania rozdawniczej polityki rządu, która jest jaka jest i prawdopodobnie nic jej nie zmieni. A jakie jeszcze jest inne narzędzie mogące to chociaż trochę zrównoważyć prócz zacieśniania polityki fiskalnej i ściągania tej kasy z rynku? Glapinski mowil wczoraj, że Polska nie wydaje dużo na socjal (!), a wcześniej stwierdził, że ludzie mają za dużo pieniędzy (!). Między wierszami łatwo wedlug mnie wyczytać, że być może chodzi teraz o zubożenie tych, którzy tych pieniędzy mają "za duzo", bo chcieli do czegoś dojść własną pracą i zaradnością, a nie życiem na krechę. Zresztą przeciez nie jest wykluczone dalsze podnoszenie stóp, bo była mowa o podejściu "wait and see" w oczekiwaniu na odczyty w listopadzie. Nie wiem gdzie tam upatrywac nadziei, że do listopada sytuacja się poprawi, ale może jestem człowiekiem małej wiary. Wychodzi na to, że najlepiej było przy pierwszej umowie o pracę brać kredyt pod korek i yolo. Edytowane 7 Października 2022 przez LeifErikson Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Tłumacząc z glapińskiego na nasze: - "ludzie mają za dużo pieniędzy" - klasa średnia i prywaciarze pływają w hajsie i trzeba im dojebać nowymi podatkami i daninami (Sasin lubi to), - "socjal musi być, ludzie mają za mało socjalu" - zaraz będzie ogłoszenie kolejnych tarcz i 16. emerytury więc śpijcie spokojnie nasi wyborcy. Gospodarka? A daj spokój, kto to słyszał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 jak ja kurwa nienawidzę tych pisowskich dziadów jebanych idiotów złodziei i matołów nie jestem wierzący, ale każdego dnia modlę się o to, żeby podbili nas Niemcy i dziękuję za UE, która robi co może, żeby stopować totalitarno-idiotyczne zapędy obszczanego dziada kaczyńskiego i jego bandy przydupasów tak, za PO było miliard razy lepiej niech zdychają w męczarniach kurwy jebane z pisu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Widząc tę mordę mam takie same odczucia jak emerytki widzące Tuska. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Zawsze lubiłem kontrowersyjne postaci w nicku ale przez tego skurwysyna i jego koleżków z rządu mam czarne myśli i podwójną jesienną depresję. Poważnie rozważam zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 14 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: Poważnie rozważam zmianę. Jesli moglbym cos zasugerowac i podac pomocna dlon. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Może Adolf hJJtler jest w tej chwili jednak mniej obraźliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Ktoś wrzucał pare miesięcy temu gdzie kupić złoto - poratujcie linkiem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Główna strona Mennicy Skarbowej, mają punkty odbioru w całej Polsce, ale można też wysyłkowo zamawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 I oni to dowoza jakims swoim opancerzonym wozem czy normalnie przez sebe z DHLa? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 W sensie, jak wysyłka do chaty? Normalnie przyjeżdża opancerzony wóz, 2 radiowozy. Zamykają ulicę na chwilę, dwóch policjantów w kamizelkach i z karabinami obstawia wejście do bloku. Dwóch pozostałych niesie walizkę z towarem do mieszkania. U mnie jeszcze było dwóch snajperów na dachu, ale ja zamawiałem dwie monety, więc większe zagrożenie. Tak normalnie to ubezpieczona wysyłka kurierem, albo pocztą. Chociaż ja zawsze wolałem sam odebrać w punkcie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 No jakas lodowke to moga mi DHLem przysylac ale na zloto "zwyklym" to bym sie nie zdecydowal nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 2 godziny temu, Mejm napisał: No jakas lodowke to moga mi DHLem przysylac ale na zloto "zwyklym" to bym sie nie zdecydowal nigdy. Przecież nie Ty ponosisz ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 3 godziny temu, krupek napisał: Główna strona Mennicy Skarbowej, mają punkty odbioru w całej Polsce, ale można też wysyłkowo zamawiać. https://www.mennicaskarbowa.pl/pol_m_Zloto_Zlote-monety-149.html chodzie o te monety? Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 raczej trzeba kupowac minimum Uncje - najlatwiej tym handlowac pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi