Mejm 15 283 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Nie wiem czemu by mialy. Nawet z obecnym zanizonym przez brak kwalifikacji do kredytu popytem mieszkania ida. Zniknal czynnik podnoszacy ceny (duzy popyt) ale one nadal beda szly, wolniej ale co to deweloperowi przeszkadza. No i nadal jest inflacja wiec nie ma powodow do obnizek. Stawiam, ze ceny beda jak obecnie, z okresowymi niewielkimi znizkami, i po prostu nie beda rosnac przez pare lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 027 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Z plusów ostatnio to znaczne obniżenie dolara do złotego Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Jeśli stopy miałyby nie drgnąć, to ciekawe czemu WIBOR aż tyle podskoczył "na zapas". Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 855 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Podskoczyly na zapas, a po podwyzce stop znowu podskocza bo przeciez stopy wzrosly no to jak? ez money Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Teraz, _Red_ napisał: Jeśli stopy miałyby nie drgnąć, to ciekawe czemu WIBOR aż tyle podskoczył "na zapas". Bo wibor "przewiduje" wysokosc stopy w przyszlosci. Jesli nie podniosa to powinien spasc. Miesiac temu tez wystrzelil przed rada ale, ze nie podniesli to spadl. Niestety jak ktos mial update tego dnia w banku to mu zamrozilo na 3/6 me Spanialy wskaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 345 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Wyciekły tajne dokumenty opisujące procedurę decyzyjną RPP w sprawie stóp procentowych. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Rezoo7 217 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 34 minuty temu, krupek napisał: A te mieszkania w końcu będą tanieć? Bo jak tak patrzę na ceny mieszkań 60-70 m2 w Gdańsku to nadal jest to jakieś nieporozumienie. W dużych miastach jeszcze nie , natomiast w mniejszych już zaczynają się wyprzedaże. W dużych narazie można liczyć na garaż bądź komórka gratis . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Co do mieszkań to obserwuje sytuacje w małym mieście powiatowym i tam rynek jest tak mały, że jak wpada sensowne mieszkanie do wejscia (nie jakas mała nora lub/i do remontu), to znika w kilka dni, mimo wysokiej ceny. Wydaje mi się, że takie mieszkania szybko nie stanieją, bo koszty remontów są teraz takie, że lokum do wejścia to duży plus. Z kolei patrząc na oferty pierwotne w dużym mieście wojewódzkim to faktycznie pojawiają się jakieś promocje i gratisy, choć to są "spadki" z tak wysokich poziomów, że niewiele chyba zmieniają. No i zeby kupić teraz mieszkanie na rynku pierwotnym to naprawdę trzeba brać pod uwagę potężny zapas kasy na wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 892 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 W małych to akurat developerzy kija budują i jak coś powstanie to schodzi dziura w ziemi przynajmniej jeśli chodzi o małe miasta z przemysłem bo te wymierające to wiadomo - ceny w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Za to małe miasta będące sypialniami dużych to ciągle widze nowe bloki, np. takie Biedrusko pod Poznaniem. Marzenie mieć mieszkanie tuż pod ruchliwym rondem i z poligonem wojskowym 200m dalej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rezoo7 217 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Dla wszystkich którzy uważają że jedziemy do Turcji , Grecji, Argentyny albo o zgrozo Afryki. Polecam soczysty materiał od Iwucia. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Odpalam do herbatki. Mogłeś dać w spoiler jakieś tldr, bo skręca mnie teraz z niepewności. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Za długi, jak te pierdololo jutuberów o wojnie i covidzie. Streści ktoś, czy będziemy jak kraje afrykańskie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rezoo7 217 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 12 minut temu, krupek napisał: Za długi, jak te pierdololo jutuberów o wojnie i covidzie. Streści ktoś, czy będziemy jak kraje afrykańskie? Spoiler Jeszcze sporo brakuje @_Red_ następnym razem się poprawię. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 345 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 No nie wiem nie wiem. Zobaczymy początkiem 2023 jak tarcz nie będzie i mleko się rozpędzi do 10 zł. Stamtąd to już sky is the limit. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 - czy to pora na wychodzenie z obligacji? - wręcz przeciwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 (edytowane) 5 godzin temu, _Red_ napisał: Za to małe miasta będące sypialniami dużych to ciągle widze nowe bloki, np. takie Biedrusko pod Poznaniem. Marzenie mieć mieszkanie tuż pod ruchliwym rondem i z poligonem wojskowym 200m dalej obrazek_z_machającym_papieżem.jpg Jak jeszcze mieszkałem na Smochach, to latem częstokroć nie dało się spać, gdy napierdalali w Biedrusku. Ławica czy Tor Poznań tak nie przeszkadzały, a były znacznie bliżej. Edytowane 8 Listopada 2022 przez Grze(pipi) Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 12 godzin temu, krupek napisał: Za długi, jak te pierdololo jutuberów o wojnie i covidzie. Streści ktoś, czy będziemy jak kraje afrykańskie? Akurat Iwucia warto śledzić i brać pod uwagę przy decyzjach finansowych, to nie ta liga co jutuberzy-zagrajmerzy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 14 godzin temu, Rudiok napisał: No nie wiem nie wiem. Zobaczymy początkiem 2023 jak tarcz nie będzie Tarcze zostaną przedłużone do połowy 2023 roku. W trosce o gospodarke i obywateli. Nowa strona więc sami wiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 O której dzisiaj ten stand-up jastrzębia? Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 408 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 (edytowane) Miał być chyba o 15. Sorry o 15 to jutro, dziś pewnie koło 16. Edytowane 9 Listopada 2022 przez BRY@N 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 I co, coś wiadomo? Dalej 6.75%, może 7% już? WIBOR się rozpędził na zapas, wiec jestem ciekaw czy jebnie w ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Dalej cisza w temacie... Czyżby tak długo dyskutowali? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 teraz posiedzenia są dwudniowe Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Myśli huop co zrobić no... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi