Opublikowano środa o 21:093 dni Jedna wielka manipulacja i wyleszczenie panikarzy. Insider trading na najwyższym szczeblu. Szkoda że nie miałem wolnych środków i nie skorzystałem z promocji.
Opublikowano czwartek o 06:062 dni W dniu 7.04.2025 o 15:53, SnoD napisał(a):Chcesz dzisiaj robić zakupy na amerykańskiej giełdzie? :p Chłopie, wstrzymaj się chociaż do impeachmentu Trumpa ;)No i te zakupy wcale nie były złym pomysłem, chociaż wczorajszy wyskok w kontekście tego, że moje inwestycje są długoterminowe nie robi większej różnicy, bo za niedługo pewnie znowu będą zawirowania.Jednak, dla daytraderów wczorajszy dzień to taki złoty strzał, ale to tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że lepiej inwestować bezpiecznie, bo żadne analizy rynku i spółek na pewno nie przewidywały takich reakcji.
Opublikowano czwartek o 06:392 dni No trochę dupa bolała jak w ciągu miesiąca czy dwóch z +15% zrobiło się -17%, ale na szczęście od dzisiaj zapewne znowu na plusie i mam nadzieję, że lecimy na księżyc
Opublikowano czwartek o 07:212 dni Godzinę temu, Artur_K napisał(a):No i te zakupy wcale nie były złym pomysłem, chociaż wczorajszy wyskok w kontekście tego, że moje inwestycje są długoterminowe nie robi większej różnicy, bo za niedługo pewnie znowu będą zawirowania.Jednak, dla daytraderów wczorajszy dzień to taki złoty strzał, ale to tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że lepiej inwestować bezpiecznie, bo żadne analizy rynku i spółek na pewno nie przewidywały takich reakcji.Spokojnie, to dopiero ile, 3 miesiące administracji Trumpa? :D Myślisz, że to.ostatnia taka manipulacja dla kolesi? Edytowane czwartek o 07:232 dni przez SnoD
Opublikowano czwartek o 08:462 dni 2 godziny temu, Artur_K napisał(a):No i te zakupy wcale nie były złym pomysłem, chociaż wczorajszy wyskok w kontekście tego, że moje inwestycje są długoterminowe nie robi większej różnicy, bo za niedługo pewnie znowu będą zawirowania.Jednak, dla daytraderów wczorajszy dzień to taki złoty strzał, ale to tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że lepiej inwestować bezpiecznie, bo żadne analizy rynku i spółek na pewno nie przewidywały takich reakcji.Jakie analizy rynku? Dzisiejsza giełda to hazard. Kiedyś to działało inaczej, bo aktywa nie były w tak szybkim stopniu wyprzedawane/kupowane. Dzisiaj jedynie można czekać na kolejny strzał bitcoina gdy znowu wzrośnie trudność jego wydobycia (tzw. Hashrate) i cena wzrośnie jeszcze wyżej.
Opublikowano czwartek o 10:482 dni rzep on X: "Przykładowo opcja call na SPY na poziomie 521$ rano kosztowała 1 centa. Wieczorem już 14.51$. To wzrost o 145700%. Oznacza to, że inwestując jednego dolara w tą opcje rano, wieczorem mielibyśmy 1451$. Na spadkach i wzrostach wywoływanych przez chaotyczne deklaracje Trumpa https://t.co/rZQluGJfUV" / XTo jest niebywałe.
Opublikowano czwartek o 10:522 dni 13 hours ago, MaZZeo said:Jedna wielka manipulacja i wyleszczenie panikarzy. Insider trading na najwyższym szczeblu. Szkoda że nie miałem wolnych środków i nie skorzystałem z promocji.Mnie w nocy z niedzieli na poniedziałek wywiozło na 36 tysięcy straty tylko po to by teraz odrobić... chyba muszę się pozbyć kolekcji gier i konsol teraz bo wątpię, że znowu to odrobię, a dziura się powiększa.
Opublikowano czwartek o 11:452 dni Przecież ta strata pozostała wirtualna jeśli nie sprzedałeś. U mnie też spadło, dorzuciłem na promocji w poniedziałek rano i jestem do przodu.
Opublikowano wczoraj o 06:15 1 dzień 18 hours ago, Mustang said:Przecież ta strata pozostała wirtualna jeśli nie sprzedałeś. U mnie też spadło, dorzuciłem na promocji w poniedziałek rano i jestem do przodu.gram indeksy CFD więc skasowane. Gap był -1000 punktów i konto nie wytrzymało, takiego dropa w nocy się nie spodziewałem.
Opublikowano wczoraj o 06:59 1 dzień Indeksy? Czyli 50% ryzyko straty?No jak ktoś nie ma co robić z pieniędzmi, to można i tak :p
Opublikowano wczoraj o 08:39 1 dzień W CFD masz lewar, więc możesz otwierać większe pozycje niż masz kapitału (np 1:10, 1:20, 1:30). Z tym, że jak coś idzie nie po twojej myśli to stratę też masz liczoną od całości a nie włożonego kapitału. Są to zdecydowanie bardziej ryzykowne inwestycje, dlatego XTB na każdym kroku informuje:"Kontrakty CFD są złożonymi instrumentami i wiążą się z dużym ryzykiem szybkiej utraty środków pieniężnych z powodu dźwigni finansowej. 69% rachunków inwestorów detalicznych odnotowuje straty pieniężne w wyniku handlu kontraktami CFD u niniejszego dostawcy CFD. Zastanów się, czy rozumiesz, jak działają kontrakty CFD, i czy możesz pozwolić sobie na wysokie ryzyko utraty pieniędzy."
Opublikowano wczoraj o 09:15 1 dzień 29 minut temu, Vectorix napisał(a):69% rachunków inwestorów detalicznych odnotowuje straty pieniężne w wyniku handlu kontraktami CFDTakie cyferki działają na wyobraźnie. Ja pozostanę przy bezpieczniejszych instrumentach.Z innej beczki, dziś miałem telefon z velo banku z pytaniem o źródło pochodzenia środków które mam u nich na koncie z prośbą o przesłanie dokumentów potwierdzających, to wszystko w ramach ustawy o Przeciwdziałanie praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu, nie wiem czy czuć się wyróżniony ale pierwszy raz mi się zdarzyło. Mieliście podobne pytania?
Opublikowano wczoraj o 09:29 1 dzień A to ciekawe. Ja takich pytań nie miałem, a trzymałem u nich kiedys spore kwoty. Była chyba tylko ankieta o pochodzeniu środków do wyklikania.
Opublikowano wczoraj o 10:07 1 dzień Z nimi nigdy nie wiadomo. Raz robię przelew na 200K złotych i mi przechodzi od kopa a innym mam telefon z banku i mnie 2 razy pytają czy chcę go zrobić. I jakie jest nazwisko panieńskie mojej mamy. Jakby to było jakieś najlepsze zabezpieczenie jakie wymyśliła ludzkość. 😅 A potem jeszcze dzwoni smutna pani z działu lokat i proponuje lokatę na 3%.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Poniedziałek będzie dniem w którym panicans będą tonąć we własnych łzach