Opublikowano 15 marca 20187 l 3 minuty temu, MaZZeo napisał: Czyli wszystko ch/uj, banksterka, oszusty, a wzrosty funduszy i rynków akcji w ostatnich latach to fatamorgana. Jezu, w innych życiowych też wykazujecie taką ignorancję? a gdyby tak odkopać posty mazzeo o bitcoinach sprzed 6 miesięcy xD
Opublikowano 15 marca 20187 l Nie chcę być brutalny, MichAelis już zrobił robotę ostatnio w temacie Revoluta jak bankowiec nie umiał karty płatniczej rozpoznać, wystarczy chyba.
Opublikowano 15 marca 20187 l No i? Chyba pisałem już o krypto że to był mój błąd, więc możecie sobie wykopywać wszystko co pisałem dowoli. Ja byłem ignorantem w temacie krypto i nie miałem wiedzy i to przyznaje. Problem w tym że niektórzy bedą wiecznie brnąć w zaparte i pogłębiać się w swojej ignorancji i braku chęci pogłębiania wiedzy mimo że podstawia im się niektóre rzeczy pod nos. 2 minuty temu, raven_raven napisał: Nie chcę być brutalny, MichAelis już zrobił robotę ostatnio w temacie Revoluta jak bankowiec nie umiał karty płatniczej rozpoznać, wystarczy chyba. ale po co pier/dolisz takie głupoty to ja nie wiem. Idź się poliż po jajcach z pingiem i michałem w takim razie.
Opublikowano 15 marca 20187 l 1 minutę temu, MaZZeo napisał: ale po co pier/dolisz takie głupoty to ja nie wiem. Idź się poliż po jajcach z pingiem i michałem w takim razie. mazzeo wściekły w ch,uj agresywny
Opublikowano 15 marca 20187 l Każdy bankier by się wkur.wił bo im mniej funduszy tym mniej prowizji Raven, tylko jedyna słuszna droga oszczędzania
Opublikowano 15 marca 20187 l tak jak Pan Jezus powiedział czasami tylko żgają te euraki jak założę przez przypadek jakąś parę z k a p i t a ł e m w środku Edytowane 15 marca 20187 l przez raven_raven
Opublikowano 15 marca 20187 l Ja już od paru lat nic nie sprzedaje a gdybym mógł to bym pozabierał 90% doradców uprawnienia do sprzedaży produktów inwestycyjnych bo nie znają ich działania.
Opublikowano 15 marca 20187 l no się wepchnął jeszcze ;/ Edytowane 15 marca 20187 l przez raven_raven
Opublikowano 15 marca 20187 l Euro, złotówki, jest tam wszystko Skarpetolut. Można płacić tym w internecie?
Opublikowano 15 marca 20187 l Niestety nie, można za to płacić zbliżeniowo w sklepach ew. zamrozić kapitał poprzez wsadzenie do zamrażarki.
Opublikowano 15 marca 20187 l Ciekawe jak wytłumaczyć fakt, że Sknerus trzyma cały hajs u siebie w chacie, a jest najbogatszy na świecie.
Opublikowano 16 marca 20187 l 9 godzin temu, MaZZeo napisał: Ja już od paru lat nic nie sprzedaje a gdybym mógł to bym pozabierał 90% doradców uprawnienia do sprzedaży produktów inwestycyjnych bo nie znają ich działania. Aaa, czyli mam się pakować w jakieś fundusze, których nie ogarnia 90% bankowców xd
Opublikowano 16 marca 20187 l DYOR. Jak idziesz do euro RTV to też raczej nie kupujesz TV który poleci ci pracownik.
Opublikowano 16 marca 20187 l 20 godzin temu, raven_raven napisał: tak jak Pan Jezus powiedział czasami tylko żgają te euraki jak założę przez przypadek jakąś parę z k a p i t a ł e m w środku Możecie się śmiać, ale od 5 lat Co tydzien wrzucałem po ~20 zeta do "skarbonki". Grosiki, które bym rozwalil na głupoty i tak. Wyjalem pare dni temu 5tysi. Normalnie bym ich nie miał, nawet gdybym odkładal na oszczędnościowe z wyplaty.
Opublikowano 16 marca 20187 l od dwóch lat tak jeżdżę na wczasy. Wspólnie z dziewczyną wrzucamy codziennie drobniaki +100 zł z każdej wypłaty. Starcza na tygodniowe wczasy w Grecji czy Turcji. Wyjąć 5-6k z konta to jednak boli, a tak nic się nie odczuje bo i tak tą kasę co się wrzuca przepuściłoby się na głupoty. POLECAM. #rekinbiznesu#doradcafinansowy
Opublikowano 16 marca 20187 l Kiedyś ktoś polecał konto w mbanku, które automatycznie odkładało końcówki wydatków do takiej skarbonki. No ale to jest dla ludzi, którym kasa przecieka przez palce. Jak przychodzi pensja to zostawiam na koncie kwotę X na bieżące zakupy, Y na rachunki, Z na rozrywkę (i to jest do wydania a nie dodatkowo ciułania po kątach) a pozostałą część wywalam na cel inwestycyjny/oszczędnościowy/wakacyjny i zapominam o jej istnieniu do czasu zajścia potrzeby. To taki ekwiwalent tych końcówek do świnki - pozwala zachować planowanie finansowe, dyscyplinę i jednocześnie uczucie, że jakaś tam kwota jest swobodnie do wydania, a nie "o rety co to będzie". Takie @Yakubu'owe "if it fits your macros" - żryj i wydawaj to co sobie przyznałeś.
Opublikowano 16 marca 20187 l Ty jesteś wyjątkowy, tobie nawet3 zyle nie uciekną. Jak takiego reżimu nie mam i zawsze rozwali sie ze dwie stowki, a takie 20zl dodaje trochę kasym
Opublikowano 16 marca 20187 l 21 godzin temu, MaZZeo napisał: Ja już od paru lat nic nie sprzedaje a gdybym mógł to bym pozabierał 90% doradców uprawnienia do sprzedaży produktów inwestycyjnych bo nie znają ich działania. U was w branży kazdy jeden to mesjasz bankowości , normalnie jak budowlańcy ... o panie kto to tak spyerdolil
Opublikowano 16 marca 20187 l U mnie można kupować akcje korpo z pensji. Też super sprawa, bo tej kasy nawet nie widzę na koncie i nie biorę pod uwagę w kalkulacjach, a każdego miesiąca coś się odkłada.
Opublikowano 30 marca 20187 l Interesuje się ktoś numizmatyką? Mocno ceny rosną z roku na rok? Dostałem w spadku czworaka austriackiego i z jednej strony trochę głupio sprzedawać, z drugiej głupio trzymać na półce monetę wartą dwa tysie xd
Opublikowano 30 marca 20187 l Jak nie potrzebujesz teraz gotówki to trzymaj bo na wartości nie powinien stracić. Tylko zabezpiecz go jakoś, stan jest często ważniejszy od wieku. Niby oczywiste ale wielu ludzi myśli "stary=dużo warty". Ze skarbonek się nie śmieję bo sam mam taką "kanę" po cukierkach i codziennie coś wpada, od 1 zł w górę + pieniądze od rodziny na różne okazje. Na większe wydatki typu ubezpieczenie samochodu są koperty, co miesiąc 100 zł i po roku bez bólu można wyjąć i wpłacić na konto. Wiadomo, że za te grube kwoty mógłbym kupić akcje MS i opływać w luksusach ale nie bedo bankstery piniendzy moich kraść.
Opublikowano 30 marca 20187 l znając szczęście Yakubu, to rząd austriacki postanowi doklepać trochę dokładnie tych monet
Opublikowano 30 marca 20187 l Na yt pojawiło się w ciągu roku sporo vlogów o tym jak inwestować w mieszkania i jak na tym niby się " łatwo " zarabia XD. Mam wrażenie że ludzie którzy mają tych mieszkań więcej niż 5 czyli raczej są to jakieś firemki/spólki i trzepią z tego kasę chcą się tego pozbyć, bo to tak kolorowo nie wygląda ewentualnie chcą podtrzymać sztucznie tę bańkę która narasta od paru lat i opie.rdolić jakiemuś leszczowi co myśli o dochodzie pasywnym z kawalerki xd i życiu na Hawajach jak to prezentują kołcze. Znajomy w Krakowie wynajmuję 3 mieszkania i zdarza się że tyle (pipi)ać się musi z tym biznesem że to wygląda słabo. Chu.j wie w co tą kasę inwestować bo patrząc na demografie inwestowanie w mieszkania wygląda na chwilę obecną kiepsko Edytowane 30 marca 20187 l przez Sig