easye 3 333 Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 1 godzinę temu, SetoPL napisał: Zmienne stopy procentowe to jakiś żart. W USA od dawien dawna są stałe i na dodatek odpowiadasz tylko swoim mieszkaniem, a nie całym majątkiem jak w Polsce w sytuacji kiedy nie stać Cię na jego spłatę. Te kilka banków co daje stała stopę procentową to głównie ING, a i tak maksymalnie na 5 lat, więc (pipi) nie robota... Moim zdaniem jakby w Polsce wprowadzili ujemne stopy procentowe to oprocentowanie nie spadnie. Banki ruchają nas jak leci. A po tych 5 latach co? Powrót do zmiennej, czy jest nowość aneksu by znowu mieć stałą na jakiś okres? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 30 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, easye napisał: A po tych 5 latach co? Powrót do zmiennej, czy jest nowość aneksu by znowu mieć stałą na jakiś okres? Wraca do zmiennej. Ewentualnie można wtedy pomyśleć nad refinansowaniem w innym banku, ale to ciężka sprawa. Edytowane 30 grudnia 2019 przez SetoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 Wróćmy na właściwe tory; Krótka piła! 200 polskich złotych , bitcoiny czy pewniaczki u buka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 O kuur, do młodego inwestora chyba szczodry Mikołaj trafił :3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 Jak to co? Nieruchomosci - kawalerke kup pod wynajem czy cos 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 Koniecznie przez agencje, lepiej dac im zarobic i miec pewnosc i spokoj. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 u agenta nie starczy mu na pokrycie kosztów prezentacji wybranej nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 31 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2019 (edytowane) Jak coś to zapraszam. Dla "kolegów" z forum rabat. Edytowane 31 grudnia 2019 przez SetoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 Brakuje mi 80 000 jest sens bawić się w hipotekę czy lepiej gotówkowy? Byłem u doradcy finansowego to mi doradził ,że lepiej wziąć 100 000 xD skubany pewnie tylko na swoją prowizję patrzy. Jadę właśnie teraz sam na małą wycieczkę po bankach i sobie porównam ale z tego co kojarzę ktoś tutaj chyba pracował w banku i się bardziej orientuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 a daja banki w ogolę takie male hipoteki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 Wszystkie w których byłem xD Nie było tematu, gotówkowy się nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 Gotówkowy się nigdy nie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 1 godzinę temu, Ukukuki napisał: Brakuje mi 80 000 jest sens bawić się w hipotekę czy lepiej gotówkowy? Byłem u doradcy finansowego to mi doradził ,że lepiej wziąć 100 000 xD skubany pewnie tylko na swoją prowizję patrzy. Jadę właśnie teraz sam na małą wycieczkę po bankach i sobie porównam ale z tego co kojarzę ktoś tutaj chyba pracował w banku i się bardziej orientuje. Wiem dlaczego Ci proponował 100.000. Szczerze to wiesz jaką prowizje zarobi na też różnicy? 200 albo 400 zł... Czyli (pipi) nie pieniądz w tej branży i nigdy żadna osoba dla takiej kwoty nie będzie działać na szkodę klienta. Zawsze klientom sugerujemy żeby wzieli więcej ponieważ hipoteka jest bardzo tania. Często przychodzi klient i chce wydać ostatnie pieniądze jakie ma na mieszkanie. Po zakupie zostaje mu 0 zł i kiedy nagle będzie mu potrzebna kasa na gwałt to idzie do banku i bierzę gotówkę na chorych warunkach, a tak jeśli wziął trochę więcej hipoteki to zostaje na koncie pare złotych na takie niespodziewane wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 Nie no mam zawsze hajs na czarną godzinę, a jak bardzo mnie przyszpili to sprzedam jakieś gierki arcade na ebayu. Tata mnie nauczył żeby zawsze mieć hajs na przeżycie przynajmniej 3 miesięcy bez pracy. Ja sobie jego dewizę trochę rozszerzyłem. Tak swoją drogą nie wiem kto bierze te kredyty gotówkowe, przecież oprocentowanie i prowizja są chore. Myślałem ,że ta różnica między hipoteką a zwykłym kredytem nie jest aż tak duża. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 (edytowane) 6 minut temu, Ukukuki napisał: Nie no mam zawsze hajs na czarną godzinę, a jak bardzo mnie przyszpili to sprzedam jakieś gierki arcade na ebayu. Tata mnie nauczył żeby zawsze mieć hajs na przeżycie przynajmniej 3 miesięcy bez pracy. Ja sobie jego dewizę trochę rozszerzyłem. Tak swoją drogą nie wiem kto bierze te kredyty gotówkowe, przecież oprocentowanie i prowizja są chore. Myślałem ,że ta różnica między hipoteką a zwykłym kredytem nie jest aż tak duża. Kredyt na konsumcję to dramat. Bardzo często banki wciskają gotówkowy klientom właśnie zamiast hipoteki przy małych kwotach, bo o wiele mniej pracy albo sami klienci nie chcą czekać... Najlepsze jest to, że są ludzie co biorą kredyt gotówkowy na wkład własny i to częściej niż się Wam wydaje Edytowane 2 stycznia 2020 przez SetoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 Kredyt gotówkowy na wkład własny xD Przecież to widać w biku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 4 minuty temu, Ukukuki napisał: Kredyt gotówkowy na wkład własny xD Przecież to widać w biku? Da się zrobić tak, że nie zauważą, ale trzeba delikatnej gimnastyki Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 673 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 W dniu 30.12.2019 o 21:38, maciucha napisał: ale kuchnie z aneksem to ty szanuj Tzn. mówimy o aneksie kuchennym, czy to jakaś gra słów i czegoś nie łapię? Bo jak to pierwsze, to dziękuję, dziwna moda z połowy lat 90, która obecnie stała się dla wielu po prostu obowiązkiem, bo często mieszkania są tak projektowane, a to znowu dlatego, że zawsze to optyczne powiększenie przestrzeni. Nagle wszyscy tak mieszkają i koło się nakręca, bo nie mieć aneksu to jakoś tak dziwnie, "prlowsko" xd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 16 minut temu, kotlet_schabowy napisał: Tzn. mówimy o aneksie kuchennym, czy to jakaś gra słów i czegoś nie łapię? Mialo byc pokoj z aneksem ale w pospiechu napisalem kuchnia z czego maciuch pociagnal beke. Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 Ja tam mam wszystko w jednym pokoju (salon, kuchnie i jadalnie) i nie narzekam, mimo, że spokojnie na tych 40 paru metrach salonu mogłem wydzielić kuchnie osobno, ale wyspa pomiędzy salonem i kuchnią to bardzo fajna rzecz a jak ktoś uważa, że śmierdzi to warto się poduczyć gotować Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 Tak jakby zapachy z gara zalezaly od techniki gotowania. 40m to duzo ale i tak bym wydzielal. Chyba ze to parter domku i nic wiecej oprocz kuchni, salonu i sr.acza nie ma. W bloku tego nie widze. A juz zupelnie kiedy aneks z pokojem ma 20m xDD Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 Jeszcze aneks łazienkowy i będzie nowocześnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 2 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2020 Jeszcze aneks do umowy z agentem nieruchomości, bo samemu nie ogarniecie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 4 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2020 W dniu 2.01.2020 o 18:37, Copper napisał: Ja tam mam wszystko w jednym pokoju (salon, kuchnie i jadalnie) i nie narzekam Mnie wnerwia szum lodówki - do przyzwyczajenia się, ale zawsze coś tam będzie słychać. U siebie mam oddzielną kuchnię, gdzie różne dźwięki wydają lodówka i piec gazowy. Na noc zamykam drzwi do kuchni i mam ciszę w reszcie mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2020 Od niecałych dwóch tygodni w nowym mieszkaniu (po remoncie). I jest tu kuchnia + pokój dzienny a na środku duży stół. Nie narzekam na nic : ) Zależy jak się urządzisz.. No i przyznać muszę, że lodówkę jak i zmywarkę braliśmy jak najcichszą. TV jeszcze nie ma, bo choinka stoi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi