Skocz do zawartości

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

Featured Replies

Opublikowano
1 hour ago, Cedric said:

Pytanko początkującego - z jakiego systemu najlepiej zacząć bawić się w inwestowanie na giełdzie, kupowanie akcji itp. ?

Taki E-makler od mbanku (mam tam konto bankowe) w zupełności wystarczy czy szukać czegoś innego?

ja mam w mBanku(ostatnio podwyższyli ceny), jeszcze XTB z polskich wydaje się być spoko, a z zagranicznych to EXANTE i DIF

• Odpowiedzi 7 tys.
  • Wyświetleń 569,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nie chcę się porównywać, ale jak już mamy wchodzi w szczegóły to zestawimy tu dom vs nieduże mieszkanie (coś podobnego obecnie wynajmuje jako dochód pasywny)  i Forda Fiestę z Audi Q8. Myślę, ze to je

• haha na gotowe idzie, do dziewczyny. brawo, zrobiłeś świetny Research szukając wybranki.

• Jeśli mowa o stopach to ja bym na twoim miejscu masował je dziewczynie codziennie po wręczeniu kwiatów, bo jak coś jej się odwidzi to zostaniesz na pokoju z ukraińcami.

Opublikowano

Ok, dzięki wielkie. Pewnie zacznę od tego mBanku albo poklikam jakieś demówki. ;)

Opublikowano

To allegro ja jebie trzeba było tam coś włożyć w poniedziałek xD Przecież to nawet nie jest tyle warte ale idzie w górę 

Opublikowano

Ale byly mocne redukcje dla indywidualnych. Ktos wie ile moza bylo max dostac?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koguty, jeśli jesteście właścicielami domów i chcecie zainwestować w fotowoltaikę to jestem wam w stanie zaproponować całość po minimalnej marży dla mnie xD 

A temat jest legitny i zazwyczaj w perspektywie 6 - 9 lat się zwraca (przy obecnych cenach energii), pewnie im dalej w przyszłość tym szybciej. 

Opublikowano
2 hours ago, Bielik said:

Koguty, jeśli jesteście właścicielami domów i chcecie zainwestować w fotowoltaikę to jestem wam w stanie zaproponować całość po minimalnej marży dla mnie xD 

A temat jest legitny i zazwyczaj w perspektywie 6 - 9 lat się zwraca (przy obecnych cenach energii), pewnie im dalej w przyszłość tym szybciej. 

Z jaką firma współpracujesz? Jakiej marki komponenty wrzucacie? Cała Polska?

Opublikowano

Firma nazywa się nasz prąd i jest z Wrocławia, ale ja działam na Pomorzu. Generalnie obejmuje całą Polskę(montaż w ciągu 2 tygodni od podpisania umowy). Falowniki sofara, a panele talesuny 320w (wariant tańszy) i longi halfcuty 365w (wariant droższy).

Opublikowano
18 godzin temu, blantman napisał:

ONE MORE LEVEL :banderas: już mam na dobre słuchawki i yakuze a czuje że będzie jeszcze lepiej

No żebyś potem nie płakał jak z blooberem :dynia:

Opublikowano
Godzinę temu, bluber napisał:

No żebyś potem nie płakał jak z blooberem :dynia:

I believe że jeszcze będzie lepiej tam xD  No miałem chwilowe załamanie ale kto by nie miał jak na minusie 800 zł :P

Opublikowano

U mnie też ale ja na giełdę mam wywalone. Akcje CDP kupowałem za grosze w 2014 roku za hajs z BTC, co by się nie działo to nigdy do tyłu nie będę.

Opublikowano
W dniu 28.10.2020 o 21:37, blantman napisał:

Ale giełda (pipi)nęła dzisiaj. Wszystko mam czerwone... Ciekawe jak długo

Byl czas na zakupki.

Opublikowano

Ale miałem rollercoaster grając longi na indeksach :obama: Dwa tygodnie spadków ale trzymałem bo margin był, chociaż po gaciach już srałem. -5800zł w otwartych. Od poniedziałku niesamowity rajd na Nasdaq i DAX, zamknąłem już prawie wszystko z zyskiem 2 tysiące.

only long

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

Na BC to moze sie doczolga. Tyle, ze te drobne go.wna praktycznie nadal z 50% ponizej swoich wartosci z 2017. A przeciez wiekszosc kupowala nonamey a nie BC.

Opublikowano

Biomaxima pokazała w piątek wynik za październik. Lepszy niż w całym Q3. Zasysający (śmieszne) wyniki Inno. Wydaje się, że wreszcie ruszyła. 

A tu analiza Mercatora: 

Autor wieszczy ok. 900-1400 na kursie w ciągu trzech miesięcy. Warto przysłuchać się argumentacji.

Opublikowano

Jak juz pojawiaja sie filmiki w stylu "100% w 3 miesiace" to znaczy, ze autor bedzie sprzedawal i szuka leszczy.

Opublikowano

Nie sądzę. Opublikował podobną analizę po wynikach za Q2.

Edytowane przez Wilk_Zly

Opublikowano

Póki co nie ma ani jednej odpowiedzi :) . Sam inwestuje 10-15% swojego konta, które aktualnie wynosi kilkanaście tysięcy złotych. Indeksy DAX, SP500, Nasdaq, zazwyczaj kupuje w dołkach. W tym miesiącu wyciągnąłem już 3500zł co uważam za niezły wynik. Oczywiście są gorsze momenty kiedy jestem uwięziony na dni lub tygodnie, ale koniec końców wychodzę na plus.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

Mnie nie stac by inwestowac 10 proc. swojego konta. 

Edytowane przez Wilk_Zly

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy konta walutowe, albo po prostu trzymanie oszczędności w innej walucie niż złotkówka, np Frank Szwajcarski, to dobry pomysł? Przez inflację, po nowym roku pewnie złotówka będzie mało opłacalną walutą oszczędności.