Wilk_Zly 960 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 17 stycznia szacunkowe wyniki za Q4 pokaze Mercator. Ze slow prezesa mozna wywnioskowac, bedzie poand 500 M zysku za trzy ostatnie miesiace. Kurs obecnie doluje wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 Jedna z rzeczy jakich nauczylo mnie inwestowanie to to, ze ostatnia osoba ktorej nalezy wierzyc to prezes spolki. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 (edytowane) Dokładnie. Zwłaszzcza że przy ostatnich zmiennościach łatwo o manipulacje z ich strony. Ostatnio pojawił się artykuł na jednej spółeczce dośc negatywny. Zaraz zarząd reagował u autora o zmiane lub usunięcie wpisów. Usuneli, więc inwestorzy pomyśleli że skoro jest taki nacisk to sytuacja w spółce jest odwrotna i zaczęli brać na potęge. Okazało się że jest jak było w artykule i zjazd na spółce z 210 PLN na 125 PLN w tydzień. Ja wierzę w papiery firm a nie zapewnienia. Edytowane 29 grudnia 2020 przez LiŚciu Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 (edytowane) 10 godzin temu, Mejm napisał: Jedna z rzeczy jakich nauczylo mnie inwestowanie to to, ze ostatnia osoba ktorej nalezy wierzyc to prezes spolki. Wystarczy spojrzec na dochody za Q2 i Q3 czy tez porownac wyniki porownywalnych spolek by sie przekonac czy slowa prezesa sa w tym wypadku cos warte. Zgodnie z moimi przewidywaniami MERC (+10 proc) zaczal dzis marsz pod roczne/Q4. Te pewnie zostana wydane 17 stycznia. Edytowane 29 grudnia 2020 przez Wilk_Zly Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 3 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2021 On 12/10/2020 at 11:54 AM, Czoperrr said: W życiu nie pchałbym się w kryptowaluty, szczególnie w Bitcoina, który kosztuje obecnie 18k USD. A szkoda BTW to nie jest porada, żeby kupować, tylko przykład na to, co się może dziać z krypto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 3 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2021 No szczerze to nie rozumiem co w ostatnich dniach dzieje się z bitcoinem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 4 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2021 W jakim banku opłaca się teraz utworzyć konto w celu trzymania części oszczędności? Głównie chodzi mi o niskie opłaty za prowadzenie i bankowość internetową bez udziwnień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 4 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2021 ING ma super aplikację, ale co do reszty to nie wiem. Ja mam za darmo ale mam też u nich główne konto więc może dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 4 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2021 NEST będzie za darmo jak karty do bankomatu nie będziesz używał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 4 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2021 Jeszcze tydzień temu powiedzialbym, ze Idea Bank, bo darmowe konto, prosta appka, relatywnie najmniej chujowe lokaty (i jasne reguły - jak jest lokata na "nowe srodki" to jasno wskazują ile miałeś w dniu x, a ile masz obecnie nadwyżki nowych pinionszkuf). Ale wlasnie nastapil jego upadek i natychmiastowe przejęcie przez Pekao. Dobrze, ze do BFG nie muszę wnioskowac, tylko nowy bank teraz trzyma te lokaty i wypłaci normalnie jak się skończą. Tak władza robi porządki z Czarneckimi i innymi bogolami Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 4 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2021 Alior tez bedzie za free jak staly dochod bedzie na koncie co miesiac. To raczej standard oprocz pewnie zerujacych na dziadkach pko itp. Do tego masz cos na ksztalt perkow i mozesz z puli wybrac te ktore co pasuja ci najbardziej np. darmowe wyplaty z wszystkich automatow. Na stronie jest lista. Niestety czasy all free przeminely. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 4 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2021 Ku.rwa, wyplaty za bankomatow ofkorz. A perki 2 masz na start za free, potem kazdy nowy doplata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 5 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2021 W dniu 4.01.2021 o 08:18, krupek napisał: W jakim banku opłaca się teraz utworzyć konto w celu trzymania części oszczędności? Głównie chodzi mi o niskie opłaty za prowadzenie i bankowość internetową bez udziwnień. W żadnym - przy galopującej inflacji oraz tak słabej (i szybko deprecjonującej się) złotówce trzymanie pieniędzy na koncie jest irracjonalne. Jest to raczej moment na zaciąganie kredytów lub inwestowanie (akcje, krypto, nieruchomości lub w papiery wartościowe jeżeli się boisz agresywniej lokować środki). Mercator kontynuuje swój marsz pod wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 5 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2021 Wilk masz rację tylko co w sytuacji kiedy chcesz mieć dostęp do kasy? Wrzucisz w akcje i niech spadną w dół, a Ty potrzebujesz $$ to jest problem, bo nie każdy może poczekać na odbicie. Krypto to samo. Nieruchomości to trzeba mieć duża gotówkę i też wcale nie tak łatwo się ich pozbyć by nie stracić. Z tego tylko obligacje zostają w sumie, bo płacą chociaż te 1.5%. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 5 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2021 Myślałem też właśnie o obligacjach i o złocie. W przpadku pierwszego, nie ma się dostępu do gotówki na długi czas, aczkolwiek nie planuję większych zakupów w bliskiej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 5 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2021 Obligacje skarbu państwa można w każdej chwili im odsprzedać płaci się bodajże 2 zł od obligacji i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 6 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2021 Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w kupowaniu złotai srebra inwestycyjnego (bulionówki)?Chodzi mi o sprawdzone sklepy wysyłkowe.Poczytałem komentarze pod niektórymi sklepami ogłaszającymi się na allegro i często jest sporo negatywów-przedłużone terminy wysyłki, rysy i nalot na monetach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 8 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2021 Forumku, ojciec mnie męczy pytaniami gdzie kupować kryptowaluty, możecie polecić jakąś zaufaną i wygodną aplikację? BitBay? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 8 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2021 Nie wiem nic o apkach ale kupowalem w poprzedniej bance na Binance. Calosc trzymalem na gieldzie i nic nie ukradli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 OPy, powoli przymierzam się do wzięcia kredytu na mieszkanie - jakieś 400 kapci. Jak to jest teraz z wkładem? Są jeszcze banki które biorą 10 % wkładu? Przez covid wzięcie kredytu jest utrudnione? Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 856 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 Ja jak składałem wniosek w czerwcu to wszystkie chcialy 20%. No i utrudnili dla działalności z tego co wiem. Miałem umowę o pracę na czas określony wtedy to też powiedzieli że nie ma opcji ale firma mi zmienila szybko na czas nieokreślony i wtedy poszło już bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 Na 10% są, ale polecam 20%. Masz wtedy do dyspocji wszystkie banki na rynku i można lepszą ofertę dostać. Dodatkowo zdarza się, że bank niby chce 10% ale po złożeniu wniosku i decyzji pozytywnej warunkiem jest wpłata 15%... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 400k Szczecin? Bedzie 40m, kuchnia w salonie? e: bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 Nowe czy z wtórnego? Z wtórnego to za 400k można mieć 3-4 pokoje na prawym brzegu. Z nowego to chyba karton po butach ale markowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 9 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2021 32 minuty temu, teddy napisał: Miałem umowę o pracę na czas określony wtedy to też powiedzieli że nie ma opcji ale firma mi zmienila szybko na czas nieokreślony i wtedy poszło już bez problemu. Serio takie obostrzenia sa? Troche grubo. Kalel a ty juz jakas robote znalazles? Bo kojarze, ze rozgladales sie za czyms w it ale bylo ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi