Skocz do zawartości

Najładniejsze gry ósmej generacji konsol

Featured Replies

Opublikowano

Jako, że na temat grafy jestem trochę (pipi)nięty i czasami jej podziwianie bardziej mnie cieszy niż gameplay we właściwej grze także,

zakładam taki o to temat, który kiedyś założyłem na gameonly.

Wypisujemy co najmniej 5 pozycji (więcej mile widziane) i tylko te w które zostały przez Was ograne.

Można także oczywiście napisać dlaczego oraz notę za grafe.

1. Killzone Shadow Fall                                  9-

Premierowa gra nadal niepokonana na tej generacji. Tekstury, oświetlenie, widoki, płynna animacja wszystko niemal na najwyższym poziomie, oczywiście poza deszczem, który jest tragiczny.

2. Metal Gear Solid 5 GZ+TPP                       9-

Największy opad szczeny, najlepszy obraz, wraz z Doomem lider płynności, wszystko real time, najlepszy deszcz tzn. przeźroczyste krople a nie jak w innych grach białe kreski. Na minus geometria. Jakby giera pozbyła się tego i miała jako całość tekstury jak w prologu GZ - tam grafa była gorsza, ale wstęp miała lepsze tekstury. To za całokształt ciężko byłoby rywalizować i byłby to lider bez dwóch zdań.

3. The Order 1886                                         9-

Wygląda jak target render, ale do pełni szczęścia zabrakło pozbycia się pasów i ostrzejszej grafy.

4. DriveClub                                                   9-

Najlepsza ulewa i niesamowita fizyka kropel deszczu na szybie i nie tylko, świetnie wykonane samochody. Niestety za dnia i bez deszczu grafa aż tak nie robi, chociaż też wygląda bardzo dobrze to jednak gdzieniegdzie wygląda to tylko poprawnie i ciężko jest wydać ogólny werdykt bo skoki graficzne są od nawet 9 do 7. Co mnie szczególnie drążni to paćkowate chmury oraz doczytywanie się tekstur jak szybko przejdziemy do wyścigu.

5. Until Dawn                                                 8+

Najlepiej wykonane twarze na tej generacji (nawet Drejk wymięka)

6. Doom                                                        8+

Płynnościowo obrazowa perfekcja, giera ani razu nie zwalnia i to nawet przy największej zadymie. Kolorystyka i design leveli też robi. Wada to średnie tekstury.

7. Far Cry Primal                                           8+

Mega ostry obraz i soczyste kolory w tej części bardziej zalatujące na pomarańcz. Na minus bardzo słabo wyglądająca woda.

8. Far Cry 4                                                   8+

Pierwsza z gier gdzie po przesiadce generacyjnej szczena mimowolnie zjechała z zawiasów. Jednym z głównych czynników był co prawda widok skopanej całkowicie wersji na X360 no, ale podobnie jak wyżej w tytule dominuje mega ostry obraz a kolorystyka w tym przypadku bardziej na zielono zalatuje. Na minus podobnie jak w Primalu tragiczna woda.

9. Wiedźmin 3                                               8+

Najlepszy wschód i zachód słońca, za(pipi)ista kolorystyka oraz czysty, ostry obraz no i do tego te fenomenalne widoki. Na minus płynność animacji. Zazdroszczę Piecą tych 60 klatek jak diabli w tej grze, no i smutne też jest to że Redzie maja w (pipi)e aktualizacje pod Pro.

10. Ryse                                                          8+

Podobnie jak Order wygląda jak target render. Na plus z pewnością model postaci tzn. twarz, zbroja, wyglądają super a na wstawkach wręcz idealne. Nie ma aż takiej dużej dysproporcji co w Uncharted 4 między gameplajem a wstawką, nawet boki hełmu podczas rozgrywki są animowane. Kolejna zaleta to wykonanie lasu, blisko poziomu U4. Miejscówki są w miarę różnorodne i akurat nimi nie można się nudzić. 
Na minus to słabo wyglądająca woda, masa sobowtórów na ekranie, średnie tekstury otoczenia, płynność animacji czasami nie domaga, lekko skompresowane wstawki no i to nieszczęsne 900p. 
Ziarno czasami jest, ale nie ma go dużo tak z 10% podczas gry.

11. Gears of War 4                                           8+

Wraz z Ryse to zdecydowanie najładniejszy tytuł na X1. Początkowo miałem spore wątpliwości co do jakości tej gry ponieważ początek tzn. pierwszy act rozczarowuje i prezentuje wizuala koło 7 jednak od drugiego grafa zaczyna się rozkręcać a w akcie 3 i 4 w niektórych momentach trzeba łapać się za szczękę. To jak wygląda oświetlenie rzucane przez lampy w środku 3 aktu to coś niesamowitego shocked.gif. W żadnej grze tego nie spotkałem na takim poziomie, nawet KZ:SF wymięka. Druga sprawa to fenomenalne, spływające po postaciach krople deszczu. Po trzecie masakrycznie wyglądające burze z błyskawicami = nowa jakość. Na plus jeszcze wykonanie postaci, poruszająca się roślinność na wietrze oraz design 3 i 4 aktu. Co jeszcze cieszy to brak ziarna. Minus to średnie tekstury, zbyt nasycona kolorystyka i wyraźnie zmiękczony paćkowaty obraz, no ale po przesiadce na W829 tego ostatniego aż tak nie odczuwam.

12. Assassins Creed Unity                            8+

Konsolowa wersja chodzi na ustawieniach High z PC (Syndykat medium-low hehe) i to daje porządny rezultat. Architektura Paryża, ilość ludzi w mieście i piękne popołudnie robi wrażenie nawet w 900p. Na minus płynność animacji.

Czekam na Wasze typy bo to co wyżej napisałem to są tylko moje subiektywne oceny, odczucia. Mam nadzieje, że obejdzie się bez do(pipi)ek, wojny itp.

Edytowane przez Kyokushinman

• Odpowiedzi 305
  • Wyświetleń 7,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Na Pro?   Jak tak to zmień tv lub ustawienia Uncharted 4 zyskał co prawda kolosalnie na Pro i został wyciągnięty z obrazowej biedy, to i tak z HZD na Prosiaku nie może się równać. To co zrobiło G

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Uncharted 4 na Pro ograny także nowa lista. 1. Horizon Zero Dawn                  9+ (Pro) 2. Uncharted 4                            9 (Pro)    7+(PS4) 3. Nioh                                   

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Sorry nie dałem rady na czas. Na dodatek jakieś (pipi)ane problemy z tym plusem aby go aktywować.   @ Piotruś Jakość tekstur przede wszystkim ocenia się z bliska.    

Opublikowano

Uncharted 4

Opublikowano

Uncharted 4, Ratchet & Clank, Wiesiek 3 (jakosc/rozmiaru gry).

Edytowane przez balon

Opublikowano

Uncharted 4 i ciekawe kiedy wyjdzie coś choćby troche zbliżonego do tego poziomu.

Ja yebie.

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

uncharted 4

i to tak, że zaraz zwalę konia

Opublikowano

Uncharted 4 i jego niesamowity imydż kłaliti.

Potem oczywiście RDR na Xbona :daddy:

Opublikowano

Uncharted 4 :daddy:

Opublikowano

Uncharted 4 piękniejsze niż życie, lista z pierwszego posta prowo albo martwica mózgu.

Opublikowano
  • Autor

Po zakupie Xboxa One i ograniu jego gier myślę, że ranking może ulec zmianie. Bo wiadomo: Ryse, Tomb, FH3, Girsy4, Quantum.

Jest nawet trochę tych kandydatów. Jeszcze na PS4 też coś by się znalazło ponieważ nie ograłem np. Ratcheta, The Division itp.

A najbliższa giera, która będzie mogła powalczyć o pierwsze miejsce o ile tego nie s(pipi)ą to Horizon Zero Dawn.

Opublikowano

Uncharted 4 i jego ziarnistosc stylizowana na filmy z lat 80-tych.Super sprawa.

Opublikowano

A Mafia 3 widziałeś?

Jak życie to wygląda

Opublikowano

Uncharted 4 wyglada lepiej od mafii

Opublikowano

Dla mnie mafia wygląda ładniej od uncharted 4.

Opublikowano

Quantum jest paskudny na konsoli. Znaczy ładny i brzydki jednoczesnie. 

Dla mnie na tej generacji najładniejsze gry to 

-Bloodborne

-Sunset Overdrive

-Hyper Light Drifter

-Doom

Opublikowano

Sm3dw :reggie:

Opublikowano
  • Autor

Quantum jest paskudny na konsoli. Znaczy ładny i brzydki jednoczesnie. 

Dla mnie na tej generacji najładniejsze gry to 

-Bloodborne

-Sunset Overdrive

-Hyper Light Drifter

-Doom

Ciekaw jestem tego Quantum bo jednym się giera podoba a innym nie.

Bloodborne na pewno plus za geometrie i design lokacji.

Opublikowano

No w sumie każda gra się jednym podoba a innym nie ;)

Jeżeli chodzi o samą graficzkę to spokojnie można dopisać z Xone:

- Horizon 3,

- Ryse,

- Sunset Overdrive,

- Killer Instinct.

Z tych gier Ryse to taki cukierek, który ładnie na obrazkach wychodzi, a pozostałe 3 gry over 9000 w ruchu.

Opublikowano

No niby hehe hihi ale ta gra wygląda fenomenalnie. 

Opublikowano
  • Autor

@ DonSterydo

Co do Killera to widziałem na filmikach, że sporo go poprawili wizualnie w 3 sezonie.

Opublikowano

No niby hehe hihi ale ta gra wygląda fenomenalnie.
Ja nie żartowałem przyjacielu - jak zobaczyłem te grę na żywo to koparka w dole. Może i technicznie gierki na PS4 czy xboxa są wiadomo lepsze, ale jak ten Marian robi to :obama:

Edytowane przez XM.

Opublikowano

No dokładnie. I do tego chodzi w 60fps. :obama: 

Zaraz właśnie bede o niej pisał jeśli chodzi o listę TOP 25. :cool: