Opublikowano 1 października 20168 l Jako, że na temat grafy jestem trochę (pipi)nięty i czasami jej podziwianie bardziej mnie cieszy niż gameplay we właściwej grze także, zakładam taki o to temat, który kiedyś założyłem na gameonly. Wypisujemy co najmniej 5 pozycji (więcej mile widziane) i tylko te w które zostały przez Was ograne. Można także oczywiście napisać dlaczego oraz notę za grafe. 1. Killzone Shadow Fall 9- Premierowa gra nadal niepokonana na tej generacji. Tekstury, oświetlenie, widoki, płynna animacja wszystko niemal na najwyższym poziomie, oczywiście poza deszczem, który jest tragiczny. 2. Metal Gear Solid 5 GZ+TPP 9- Największy opad szczeny, najlepszy obraz, wraz z Doomem lider płynności, wszystko real time, najlepszy deszcz tzn. przeźroczyste krople a nie jak w innych grach białe kreski. Na minus geometria. Jakby giera pozbyła się tego i miała jako całość tekstury jak w prologu GZ - tam grafa była gorsza, ale wstęp miała lepsze tekstury. To za całokształt ciężko byłoby rywalizować i byłby to lider bez dwóch zdań. 3. The Order 1886 9- Wygląda jak target render, ale do pełni szczęścia zabrakło pozbycia się pasów i ostrzejszej grafy. 4. DriveClub 9- Najlepsza ulewa i niesamowita fizyka kropel deszczu na szybie i nie tylko, świetnie wykonane samochody. Niestety za dnia i bez deszczu grafa aż tak nie robi, chociaż też wygląda bardzo dobrze to jednak gdzieniegdzie wygląda to tylko poprawnie i ciężko jest wydać ogólny werdykt bo skoki graficzne są od nawet 9 do 7. Co mnie szczególnie drążni to paćkowate chmury oraz doczytywanie się tekstur jak szybko przejdziemy do wyścigu.5. Until Dawn 8+ Najlepiej wykonane twarze na tej generacji (nawet Drejk wymięka)6. Doom 8+ Płynnościowo obrazowa perfekcja, giera ani razu nie zwalnia i to nawet przy największej zadymie. Kolorystyka i design leveli też robi. Wada to średnie tekstury.7. Far Cry Primal 8+ Mega ostry obraz i soczyste kolory w tej części bardziej zalatujące na pomarańcz. Na minus bardzo słabo wyglądająca woda. 8. Far Cry 4 8+ Pierwsza z gier gdzie po przesiadce generacyjnej szczena mimowolnie zjechała z zawiasów. Jednym z głównych czynników był co prawda widok skopanej całkowicie wersji na X360 no, ale podobnie jak wyżej w tytule dominuje mega ostry obraz a kolorystyka w tym przypadku bardziej na zielono zalatuje. Na minus podobnie jak w Primalu tragiczna woda. 9. Wiedźmin 3 8+ Najlepszy wschód i zachód słońca, za(pipi)ista kolorystyka oraz czysty, ostry obraz no i do tego te fenomenalne widoki. Na minus płynność animacji. Zazdroszczę Piecą tych 60 klatek jak diabli w tej grze, no i smutne też jest to że Redzie maja w (pipi)e aktualizacje pod Pro.10. Ryse 8+Podobnie jak Order wygląda jak target render. Na plus z pewnością model postaci tzn. twarz, zbroja, wyglądają super a na wstawkach wręcz idealne. Nie ma aż takiej dużej dysproporcji co w Uncharted 4 między gameplajem a wstawką, nawet boki hełmu podczas rozgrywki są animowane. Kolejna zaleta to wykonanie lasu, blisko poziomu U4. Miejscówki są w miarę różnorodne i akurat nimi nie można się nudzić. Na minus to słabo wyglądająca woda, masa sobowtórów na ekranie, średnie tekstury otoczenia, płynność animacji czasami nie domaga, lekko skompresowane wstawki no i to nieszczęsne 900p. Ziarno czasami jest, ale nie ma go dużo tak z 10% podczas gry. 11. Gears of War 4 8+Wraz z Ryse to zdecydowanie najładniejszy tytuł na X1. Początkowo miałem spore wątpliwości co do jakości tej gry ponieważ początek tzn. pierwszy act rozczarowuje i prezentuje wizuala koło 7 jednak od drugiego grafa zaczyna się rozkręcać a w akcie 3 i 4 w niektórych momentach trzeba łapać się za szczękę. To jak wygląda oświetlenie rzucane przez lampy w środku 3 aktu to coś niesamowitego . W żadnej grze tego nie spotkałem na takim poziomie, nawet KZ:SF wymięka. Druga sprawa to fenomenalne, spływające po postaciach krople deszczu. Po trzecie masakrycznie wyglądające burze z błyskawicami = nowa jakość. Na plus jeszcze wykonanie postaci, poruszająca się roślinność na wietrze oraz design 3 i 4 aktu. Co jeszcze cieszy to brak ziarna. Minus to średnie tekstury, zbyt nasycona kolorystyka i wyraźnie zmiękczony paćkowaty obraz, no ale po przesiadce na W829 tego ostatniego aż tak nie odczuwam. 12. Assassins Creed Unity 8+ Konsolowa wersja chodzi na ustawieniach High z PC (Syndykat medium-low hehe) i to daje porządny rezultat. Architektura Paryża, ilość ludzi w mieście i piękne popołudnie robi wrażenie nawet w 900p. Na minus płynność animacji. Czekam na Wasze typy bo to co wyżej napisałem to są tylko moje subiektywne oceny, odczucia. Mam nadzieje, że obejdzie się bez do(pipi)ek, wojny itp. Edytowane 7 stycznia 20178 l przez Kyokushinman
Opublikowano 1 października 20168 l Uncharted 4, Ratchet & Clank, Wiesiek 3 (jakosc/rozmiaru gry). Edytowane 1 października 20168 l przez balon
Opublikowano 1 października 20168 l Uncharted 4 i ciekawe kiedy wyjdzie coś choćby troche zbliżonego do tego poziomu. Ja yebie. Edytowane 1 października 20168 l przez Fanek
Opublikowano 1 października 20168 l Uncharted 4 i jego niesamowity imydż kłaliti. Potem oczywiście RDR na Xbona
Opublikowano 1 października 20168 l Uncharted 4 piękniejsze niż życie, lista z pierwszego posta prowo albo martwica mózgu.
Opublikowano 1 października 20168 l Autor Po zakupie Xboxa One i ograniu jego gier myślę, że ranking może ulec zmianie. Bo wiadomo: Ryse, Tomb, FH3, Girsy4, Quantum. Jest nawet trochę tych kandydatów. Jeszcze na PS4 też coś by się znalazło ponieważ nie ograłem np. Ratcheta, The Division itp. A najbliższa giera, która będzie mogła powalczyć o pierwsze miejsce o ile tego nie s(pipi)ą to Horizon Zero Dawn. Edytowane 1 października 20168 l przez Kyokushinman
Opublikowano 1 października 20168 l Uncharted 4 i jego ziarnistosc stylizowana na filmy z lat 80-tych.Super sprawa.
Opublikowano 1 października 20168 l Uncharted 4 wygrał życie, nawet z tym ziarnem, którego nie mogę dostrzec nawet w trybie gry na Samsung.
Opublikowano 1 października 20168 l Quantum jest paskudny na konsoli. Znaczy ładny i brzydki jednoczesnie. Dla mnie na tej generacji najładniejsze gry to -Bloodborne -Sunset Overdrive -Hyper Light Drifter -Doom
Opublikowano 1 października 20168 l Autor Quantum jest paskudny na konsoli. Znaczy ładny i brzydki jednoczesnie. Dla mnie na tej generacji najładniejsze gry to -Bloodborne -Sunset Overdrive -Hyper Light Drifter -Doom Ciekaw jestem tego Quantum bo jednym się giera podoba a innym nie. Bloodborne na pewno plus za geometrie i design lokacji.
Opublikowano 1 października 20168 l No w sumie każda gra się jednym podoba a innym nie Jeżeli chodzi o samą graficzkę to spokojnie można dopisać z Xone: - Horizon 3, - Ryse, - Sunset Overdrive, - Killer Instinct. Z tych gier Ryse to taki cukierek, który ładnie na obrazkach wychodzi, a pozostałe 3 gry over 9000 w ruchu.
Opublikowano 1 października 20168 l Autor @ DonSterydo Co do Killera to widziałem na filmikach, że sporo go poprawili wizualnie w 3 sezonie. Edytowane 1 października 20168 l przez Kyokushinman
Opublikowano 1 października 20168 l Sm3dw No niby hehe hihi ale ta gra wygląda fenomenalnie. Ja nie żartowałem przyjacielu - jak zobaczyłem te grę na żywo to koparka w dole. Może i technicznie gierki na PS4 czy xboxa są wiadomo lepsze, ale jak ten Marian robi to Edytowane 1 października 20168 l przez XM.
Opublikowano 1 października 20168 l No dokładnie. I do tego chodzi w 60fps. Zaraz właśnie bede o niej pisał jeśli chodzi o listę TOP 25.