Skocz do zawartości

Najładniejsze gry ósmej generacji konsol

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Dwie dobre tekstury wsrod miliona slabych, z calym szacunkiem do dobrej gierki ale dlugimi miejscami to wyglada jak ps2 hd

W żadnej grze nowej generacji nie spotkałem tyle za(pipi)istych tekstur co w Nioh.

Owszem zdarzają się etapy słabsze jak jaskinia i tam można znaleźć jakość tekstur jak z PS2, ale w U4 (wersja PS4) też takie coś jest:

33wb0qh.png

5d78no.png

Jednak po chwili kolejny etap praktycznie ma cała lokację od(pipi)aną mega teksturami tj. bitwa pod Sekigaharą, dojo ninja, ulewa przed świątynią,w lasie itp.

Sama postać może nie ma nie wiadomo ile polygonów, ale tekstury zbroi to też najwyższy poziom.

Nioh to z tego co czytam to najbardziej niedoceniona niestety wizualnie gra tej generacji.

Edytowane przez Kyokushinman

• Odpowiedzi 305
  • Wyświetleń 7,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Na Pro?   Jak tak to zmień tv lub ustawienia Uncharted 4 zyskał co prawda kolosalnie na Pro i został wyciągnięty z obrazowej biedy, to i tak z HZD na Prosiaku nie może się równać. To co zrobiło G

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Uncharted 4 na Pro ograny także nowa lista. 1. Horizon Zero Dawn                  9+ (Pro) 2. Uncharted 4                            9 (Pro)    7+(PS4) 3. Nioh                                   

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Sorry nie dałem rady na czas. Na dodatek jakieś (pipi)ane problemy z tym plusem aby go aktywować.   @ Piotruś Jakość tekstur przede wszystkim ocenia się z bliska.    

Opublikowano
Nioh to z tego co czytam najbardziej niedoceniona niestety wizualnie gra tej generacji.

To pewnie dlatego ze w Nioha graja gracze a nie graficzne kurtyzany ktore o niczym innym nie potrafia rozmawiac. :reggie:

Opublikowano

Z taką tekstura deski to bym do łóżka poszedł

Opublikowano

Rukanie sie z teksturami ścian? Tego jeszcze nie grali.

Order byl bardzo ładny, szkoda ze samograj. Tam pracowal jakis mistrz co rysowal lokacje dla pixara.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Odpaliłem wczoraj U4 po 44h z Horizonem. Ta gra jest po prostu nie do przebicia na ten moment, do tego fantastyczna destrukcja i interakcja z otoczeniem przy stałych 30 klatkach. Moze i Horizon ma oper worlda i genialną grafę, ale nie robi to takiego wrażenia jak dzieło ND.

Opublikowano
  • Autor

Odpaliłem wczoraj U4 po 44h z Horizonem. Ta gra jest po prostu nie do przebicia na ten moment, do tego fantastyczna destrukcja i interakcja z otoczeniem przy stałych 30 klatkach. Moze i Horizon ma oper worlda i genialną grafę, ale nie robi to takiego wrażenia jak dzieło ND.

Na Pro?

Jak tak to zmień tv lub ustawienia :reggie:

Uncharted 4 zyskał co prawda kolosalnie na Pro i został wyciągnięty z obrazowej biedy, to i tak z HZD na Prosiaku nie może się równać.

To co zrobiło GG zasługuje na medal i wątpię aby ktokolwiek był zdolny to przebić. Samo typ z ND w wywiadzie się przyznał, że są wizualnie z tyłu za GG i będą się starać w TLOU2 osiągnąć ten poziom.

Opublikowano

Ten znowu na narkotykach. I to jeszcze przed 12. 

Opublikowano
  • Autor

Taa od razu na sterydach.

Nieźle tutaj fanobojów małpy 4 zabolało, że nie najpiękniejsza  :reggie:

Aby docenić grafe w grach trzeba nie tylko mieć dobry tv, ale też umieć go ustawić odpowiednio aby z danej gry max wizualiów wyciągąć.

Niestety około 95% użytkowników tego nie potrafi lub też nie chce z uwagi na lagi itp.

Później taki jedne z drugim się się dziwi, że ziarna nie jest w stanie zobaczyć :kaz:

Powtórzę to po raz kolejny małpa 4 na Pro wygląda za(pipi)iście i 2 miejsce można dać, natomiast to co jest na amatorze nie wiem czy w top 20 by się znalazło.

Opublikowano

ja ty grasz na dynamicznym kontraście i z ostrością ustawioną w tv poza skalę, to Ci nawet 8K nie pomoże

Opublikowano

Wiadomo, że całościowo U4>HZD. Wystarczy wejść w krzaki w obu grach i zobaczyć, jak one reagują na ruchy gracza. Horizon może pomażyć o takiej fizyce. Technologia to nie tylko teksturki, shaderki czy inne ziarna dla ameb. Dla mnie osobiście: fizyka, interakcja, destrukcja>teksturki i efekty.

Opublikowano
  • Autor

No jeżeli ruchoma trawa jest ważniejsza niż cały obraz, to nawet taki MGS3 z PS2 w 140p będzie górował nad Horizon.

Opublikowano

No pewnie ze U4>Horizon

Ale przyznać trzeba ze Horizon tez jest gra bardzo ładna.

Opublikowano

kukuryku polecam switcha z zelda - turbo ostre tekstury i image quality na tv 

Opublikowano

Horizon bardzo robi wrażenie w pewnych miejscach, jakieś większe trawy, drzewa w oddali, księżyc prześwitujący przez liście i jest mokro w gaciach. Do tego jak ktoś ma TV 4K i HDR to musi być naprawdę miazga. Ale ma też słabsze (czy może raczej normalniejsze) miejsca, gdzie czar pryska trochę. Ciężko, by gra open world była ładniejsza od mniej lub bardziej, ale korytarza jakim jest U4.

Opublikowano

Człowiek ziarno jest pierwszym ludziem co uzyskał efekt hdr na tv bez hdr, więc zna się najlepiej na grafice w grach!

Z gorszych rzeczy to ponoć producenci TV wydali na niego wyrok i chcą go usunąć bo dzięki jego niesamowitym skillą w ustawianiach TV zagrożona jest sprzedaż ekranôw z hdr, no bo po co kupować taki TV jak można dziękie radą ziarniaka uzyskać taki efekt na starych odbiornikach?

Opublikowano

No jeżeli ruchoma trawa jest ważniejsza niż cały obraz, to nawet taki MGS3 z PS2 w 140p będzie górował nad Horizon.

Nie masz chłopie bladego pojęcia o czym piszesz. Tu nie chodzi o ruchomą trawę, tylko o system fizyki, który jest w niej zaimplementowany. Krzaki ( czy generalnie roślinność) w U4 reagują na wszystko w grze. Ruch gracza, AI czy nawet wybuch od granatu. Jest to liga nie do przeskoczenia dla co niektórych, bo ten element wręcz kuleje od premiery HL2 z 2004 roku. To czyni U4 lepszą grą technologicznie od HZD. W każdym razie nic tak nie podnosi immersji z gry, jak właśnie zaawansowana fizyka w grze. A ta w Uncharted 4 jest.

Opublikowano

Uncharted 4 bardzo mi się podoba. Uważam, że robi graficznie.

Opublikowano
  • Autor

@ Papaj

A ruchoma trawa z MGS3 tzn. interakcja BB z nią to co niby nie fizyka? :facepalmz:

Fizykę wiadomo, że U4 ma lepszą, ale czysto graficznie HZD jest obecnie nie do przeskoczenia.

Kto posiada Pro a ma TV 4K HDR i twierdzi, że wizualnie U4>HZD to ma: coś ze wzrokiem, ma (pipi)owo ustawiony tv, jest fan małpą U4, grał w wersje z amatora.

Gdzie niby te gorsze momenty Kruku?

Fakt woda tragiczna, deszcz taki sobie, niebo to paćka.

Jednak na tle tego wszystkiego co wrzuciło do gry GG to błahostki. 

Opublikowano

Mam TV 4K z HDR i PS4 Pro, mam tez telewizor dobrze ustawiony.

Tak U4>Horizon, to ze Ty masz coś ze wzrokiem to nie od dziś wiadomo.

Opublikowano

Ja również uważam U4 za ładniejszą grę. 

Opublikowano

Horizon ogolnie to bardzo ladna gra a jak na sandboxa to juz w ogole ale U4 jest perfekcyjne w kazdym elemencie. Horizon niestety w niektorych elementach slabuje. A na screenach wyglada znacznie slabiej niz na zywo. Wiem bo robilem screeny ktore na ekranie wygladaly fantastycznie a potem na screenie bylo o wiele gorzej. Kompresja sory.

A kukuryku z tym swoim ziarnem to od dawna robi z siebie blazna. Gmeru, ktory zajmuje sie tv zawodowo juz go wyjasnil kilka razy.

Edytowane przez suteq