Gość Kyo Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 RGB ustawione na Full czy Limited? Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Miałem ustawiony automatyczny. Teraz na pełny dałem. Cytuj
subek 60 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Może TV coś nie tak? Kabel przesyła cyfrowo to powinno działać albo nie działać, a nie przekłamywać. Sprawdziłem U4 i wygląda za(pipi)iście. Kabel mam jakiś najtańszy 5m 1.4 jaki był w sklepie. Cytuj
Ins 5 836 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Balon a ustawiłeś podświetlenie na maxa i kontrast na maxa ? Cytuj
subek 60 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 (edytowane) Najwazniejsze, czy gra wykryla tv hdr i przestawila opcje po czym tv przeskoczyl na hdr czy wlaczyles ten hdr sam w tv? Edytowane 7 listopada 2016 przez subek Cytuj
Ins 5 836 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 właśnie, może balon odpala tryb HDR+ i dlatego ma zwalony obraz ;P PS. HDR+ to nie jest HDR, tak dla jasności Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 (edytowane) Tv raczej ma dobry hdr (ks7000) U4 oraz TLoU wykryło HDR. No bardzo brzydko to wygląda. Co ciekawe na NBA 2k17 już dobrze ale tam mi nic nie wysloczyło że wykryło hdr ale ponoć w ostatnim patchu doszła obsługa. Ins no mam te podświetlenie na maxa ale jest mega jaskrawo nawet jak obniżę. Co do kontrastu mam 90. Ten hdr powinien co tak naprawdę dodać? Lepsze efekty światła i kolory? edyta: nie no hdr+ to w ogóle dramat. Edytowane 7 listopada 2016 przez balon Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Mozesz wrzucić jakieś screeny? Cytuj
Ins 5 836 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 (edytowane) Screeny z NeoGafa: HDR SDR Tutaj odpowiedni temat, są również ustawienia dla KS7000. którego posiada balon (KS8000 w US to KS7000 w EU): http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1304587&highlight=the+last+of+us+remastered+patched Edytowane 7 listopada 2016 przez Ins Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Kurde ale tych ustawień to nie widzę w tym temacie gafa. Co do zdjęć to wstawię jutro ale wsio jest takie oczoje bene, aż nienaturalnie, do tego widać większy alliasing i jakby gorsza rozdziałka, coś jakbym siedział bardzo blisko ogromnego TV. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 Oj z tym hdr'em to sporo będzie problemów, żeby to dobrze sprzedać konsumentowi. Cytuj
Ins 5 836 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 No to zdecydowanie coś nie tak. HDR u mnie w Gearsach powoduje, że oczo(pipi)ne jest tylko światło, a raczej jego jasność. Kolory stają się bardziej naturalne i widać więcej szczegółów w ciemnych sceneriach. Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 7 listopada 2016 Opublikowano 7 listopada 2016 No też na takie coś liczyłem. No nic może na prosiaku z lepszym kablem będzie wyglądać jak powinno. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 Kabel nie ma nic do tego hdmi to hdmi. Grałeś cały czas w trybie gra i teraz cierpisz. Większość będzie tak miała. Proste. Na dodatek posiadasz samsunga a tv tej marki przekłamują, przekontrastowują kolory i są zbyt jaskrawe na wyższych ustawieniach. To niestety nie Bravia. Cytuj
dragonosi 25 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 Nie włączacjciedr+ bo to jest symulacja normalnego obrazu do hdr. Więc to jest kicha. tv sam wyświetli hdr. wystarczy włączyć hdr w pleju. Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 (edytowane) Kabel nie ma nic do tego hdmi to hdmi. Grałeś cały czas w trybie gra i teraz cierpisz. Większość będzie tak miała. Proste. Na dodatek posiadasz samsunga a tv tej marki przekłamują, przekontrastowują kolory i są zbyt jaskrawe na wyższych ustawieniach. To niestety nie Bravia. No a kabel standrad, a high speed? Czytałem w kilku miejscach, że do pełnego przesyłu HDR i 4k nie wystarczy kabel standard. Ja nie grałem raczej nigdy w trybie gra, na żadnym TV. Dodatkowo na tym Samsungu można grać w trybie gra z hdr ale dalej mnie to nie przekonuje. Ja tam obstawiam, że coś mam nie tak. Nie wierzę, że to tak słabo wygląda:) Edytowane 8 listopada 2016 przez balon Cytuj
subek 60 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 No nie powinno być źle, u mnie słońce daje po oczach, kolory są żywsze i wyraźniejsze, same np wystrzały z pistoletu wyglądają wielokrotnie lepiej. Gram na Sony KD65XD9305, kabel j/w. Cytuj
dragonosi 25 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 (edytowane) Kabel nie ma nic do tego hdmi to hdmi. Grałeś cały czas w trybie gra i teraz cierpisz. Większość będzie tak miała. Proste. Na dodatek posiadasz samsunga a tv tej marki przekłamują, przekontrastowują kolory i są zbyt jaskrawe na wyższych ustawieniach. To niestety nie Bravia. No a kabel standrad, a high speed? Czytałem w kilku miejscach, że do pełnego przesyłu HDR i 4k nie wystarczy kabel standard. Ja nie grałem raczej nigdy w trybie gra, na żadnym TV. Dodatkowo na tym Samsungu można grać w trybie gra z hdr ale dalej mnie to nie przekonuje. Ja tam obstawiam, że coś mam nie tak. Nie wierzę, że to tak słabo wygląda:) Wiesz zdania są podzielone co do kabli czy wyjścia hdmi, jedni krzyczą zmieniać i musi być hdmi w standardzie 2.0, drudzy że da się to softowo ominąć. Sam nie wiem, co o tym myśleć. Edytowane 8 listopada 2016 przez dragonosi Cytuj
subek 60 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 No ja czytałem milion opinii, że HDMI działa cyfrowo więc albo działa albo nie działa. U mnie HDR działa na jakimś zwykłym 1.4 kablu, zasugerowałem się sprzedawcą który powiedział, że bierz Pan co najtańsze bo teraz wszystko jest w już najnowszym standardzie, Bieluk na portalu pisał, że HDR na PS4 mu śmiga na oryginalnym kablu z konsoli. Zresztą jeżeli sygnał idzie zero jedynkowo to jak po drodze mogą powstać przekłamania? Ktoś by musiał się podłączyć z boku i modyfikować kod w locie 1 Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 No ja mam konsole od premiery czyli jakoś listopada 2013. Może w pierwszych zestawach dawali jakiś parch? Cytuj
KOŁD 1 101 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 Trzeba mieć kabel High Speed 2.0 testowałem na Xboxie One S , bez kabla high speed to max full hd. Cytuj
subek 60 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 Dzisiaj chyba pojadę po One S to z ciekawości sprawdzę co się będzie działo na tym kablu co mam teraz PS4 i dam znać. Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 Ale chyba Kołd pisze teraz o 4k a nie HDR. Cytuj
subek 60 Opublikowano 8 listopada 2016 Opublikowano 8 listopada 2016 To będziemy wiedzieli czy 4K HDR pójdzie na jakimś zwykłym 1,4 kablu czy trzeba mieć jakiś wymyślny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi