balon 5 372 Opublikowano 5 października 2016 Opublikowano 5 października 2016 http://www.gamespot.com/videos/yesterday-origins-trailer-gamescom-2016/2300-6433985/ Szykuje się chyba kolejny cukierek dla miłośników przygodówek p'n'c. Gra twórców kultowego Runaway, Ktoś grał w pierwszą część? Chyba tylko na piece wyszło? Jak wrażenia? Bo Origins wygląda smakowicie Premiera na PC i konsole (pudełko i cyfra) 12.10.2016 r. Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 5 października 2016 Opublikowano 5 października 2016 To widzę, że są przynajmniej 2 osoby w Polsce , która są ciekawe tej gry. Również się zastanawiam nad tą gierką, ale nie mam zielonego pojęcia czy to w jakiś sposób jest powiązane z poprzednikiem czy to całkiem nowa opowieść, jak kolejne FF. Skoro poprzednia część wyszła tylko na blachę, to powinni dać nam możliwość ogrania tej części albo chociaż dodać do pudła jakiś filmik streszczający wydarzenia z "jedynki", jak w Shenmue 2 na Xboxa. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 5 października 2016 Opublikowano 5 października 2016 Jak przygodowki to i ja się zglaszam. Tylko sam fakt ze bohaterem jest dżon juz lekko trąci sztampą. Ale poczytałem o fabule i wydaje się spoko klimat. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 5 października 2016 Autor Opublikowano 5 października 2016 Fabuła, lokacje na plus. No i sznyt Runwaya. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 5 października 2016 Autor Opublikowano 5 października 2016 Sorra za post pod postem ale dziś poszło też w świat info. że niestety Syberia 3 wylatuje z grudnia:( na 1q 2017, więc tym bardziej YO będzie łakomym kąskiem dla miłośników p'n'c. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 Odkopuje temat bo cena konsolowej wersji zacna 109 zł. I myślę nad ograniem jako fan przygodówek. Problem w tym że podobno na konsolach gra ma problemy techniczne wywala do menu etc. Czy ktoś grał ostatnio z forum na ps4 czy xone w tą grę? Czy jakieś patche wyszły ? Cytuj
maztika 36 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 Skończyłem i nie miałem ani jednego błędu, tym bardziej wywalania do dash'a (PS4). Mogę sprzedać za 95 - stan jak nowa. Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 to jak wypada fauła zagadki dialogi postacie ? JEst ciekawie czy rzemieślnicza robota? Cytuj
maztika 36 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 Jest ciekawie. Dawno nie grałem w point'n'click, także mnie wciągnęło. Grafika ładna, wszystko płynnie, zagadki nie są trudne - dwa razy musiałem skorzystać z YouTube, bo nie wiedziałem co dalej zrobić. Gra na 8h jakoś, warto sprawdzić i sprzedać dalej. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 15 lutego 2017 Autor Opublikowano 15 lutego 2017 (edytowane) Boże jaka ta gra jest dobra. Za mną 4,5 h grania. Zdecydowanie najlepszy p'n'c tej i raczej poprzedniej generacji (liczę że Syberia 3 dorówna poziomem, nie liczę odświeżonych wersji klasyków). Wymagający (czasami trudne ale logiczne zagadki), z duza ilością przedmiotów do wykorzystania (nie 1-2 jak w obecnych przygodówkach), pięknie narysowany i co ważne z mega wciągającą fabułą. Dwie alternatywne linie czasowe to mega patent. Ta gierka to istny mix Curse of Enchantia (gimby nie znajo) oraz Broken Sworda. No kozak straszny. Edytowane 15 lutego 2017 przez balon Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 lepsze od jedynki ? Bo słyszę różne opinie i dlatego cały czas wstrzymuje się z kupnem. Grałem w ich runaway i yesterday jak trzyma poziom tych sztosików to nie dziwota że dobre :) Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 16 lutego 2017 Autor Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) Niestety jedynka z tego co wiem była tylko na PC, a od kilku lat nie używam tej platformy to grania, bo mam zawsze jakiś lapki ze zintegrowaną grafiką. Runaway miało chyba lepsze zagadki z tego co pamiętam ale fabuła tu jest zdecydowanie lepsza. Niestety klasyczne przygodówki p'n'c czasami recenzują gimberscy dziennikarze, no i w tym przypadku bardzo często im się nie podobają już takie gierki:( Blant bierz na PS4, zawsze można sprzedać jakby ci nie podeszłą (choć mega wątpię). Ja może w następnym tyg będę sprzedawał. Wstępnie w kolejce jest Pleju ale jak się rozmyśli to i cena Edytowane 16 lutego 2017 przez balon Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Jeśli ktoś ma apetyt, to ja mam do odstąpienia jedną sztukę. Stan perfekcyjny. W razie zainteresowania pisać na priv. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 To ja od pleja odkupię gdzieś na wiosnę bo teraz ps4 karmi mnie grami tak że z przejedzenia już chodzić nie mogę :D a zaraz torment i to jest priorytet Cytuj
l33t 141 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Jak to się ma do pierwszej części: Yesterday - warto grać w kolejności wydania, czy można od razu odpalić Origins? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 yesterday warto ograć ja masz na czym. Naprawdę zacna gierka. Zakładam że jakieś nawiązania są w końcu to seuqel . Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 16 lutego 2017 Autor Opublikowano 16 lutego 2017 Jak to się ma do pierwszej części: Yesterday - warto grać w kolejności wydania, czy można od razu odpalić Origins? Nie grałem w pierwszą część bo nie miałem gdzie ale w tej są nawiązania, choć czasami nie są podane na tacy. Z drugiej strony gra się świetnie i nie czuję, że jakoś dużo mnie ominęło. W reckach też pisali, że można śmiało bez znajomości jedynki grać no ale jak masz gdzie to ja bym ograł na twoim miejscu. Cytuj
l33t 141 Opublikowano 16 lutego 2017 Opublikowano 16 lutego 2017 Upoluje w takim razie jakiś tani kluczyk do Yesterday, a później za jednym zamachem zrobię też Origins. Podobno pierwsza część jest strasznie krótka, więc nie powinno mi się przejesc. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Opublikowano 9 kwietnia 2017 (edytowane) Właśnie skończyłem Yesterday Origins na PS4, w pierwszą część nie grałem, w ogóle dawno nie grałem w nic podobnego typu point and click, a tu taki super tytuł!Od początku gry nie wiadomo w ogóle o co chodzi, budzimy się w więzieniu i historia powoli się wyjaśnia. Są przeskoki w czasie między wydarzeniami, troche cofania czasu, ale całość składa się w sensowną historię. W grze jest dużo współczesnych nowinek, typu hasło do wifi w hotelu, USB w samochodzie, tablety i inne szmery bajery. Zagadki też całkiem spoko, choć było troche trudniejszych, mamy 5 rzeczy, scene i przypasować wszystko aby jedna rzecz uruchomiła kolejną. Jest troche bluzgów, przemoc, krew. Muzyka 9/10, graficzka też bardzo spoko 7/10 jak an tego typu tytuł.Sam tytuł ogólnie +7/10 można polecić! :) Szkoda, że pierwszej części nie ma na konsole. Edytowane 9 kwietnia 2017 przez Fanek Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Szkoda, że pierwszej części nie ma na konsole. Na PC weź. Ja po premierze drugiej części nadrobiłem sobie jedynkę. Mimo, że bardzo krótka to przyjemna i zdecydowanie polecam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi