czapa 677 Opublikowano 7 października 2016 Opublikowano 7 października 2016 Mam stary telewizor crt do gierek retro. Obraz jest super, mam natomiast jeden problem otóż ma on jedno gniazdo scart. Mam niby rozdzielacz na 5 gniazdek, ale on nie daje zadowalającego efektu gdyż psx i ps2 nie działają w trybie rgb a dodatkowa po podłączeniu przez rozdzielacz jakość obrazu jest strasznie pogorszona. Kupiłem nawet takie coś: i niby jest rgb ale obraz ma zieloną poświatę i straszne zakłócenia. Ktoś miał może podobny problem? Jak sobie poradzić? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 7 października 2016 Opublikowano 7 października 2016 (edytowane) Jeżeli jest zielona poświata na PS2 możesz w ustawieniach konsoli spróbować zmienić ustawienia component video na RGB (jeżeli nie jest tak ustawione), jeżeli jednak są poważne zakłócenia potrzebny jest ci lepszy przełącznik sygnału. A nie masz w TV wejść chinch (kompozyt - audio L/R, video)? Wtedy jedna konsola przez scart, a druga (psx) przez kompozyt. Edytowane 7 października 2016 przez Andreal Cytuj
czapa 677 Opublikowano 7 października 2016 Autor Opublikowano 7 października 2016 Jeżeli jest zielona poświata na PS2 możesz w ustawieniach konsoli spróbować zmienić ustawienia component video na RGB (jeżeli nie jest tak ustawione), jeżeli jednak są poważne zakłócenia potrzebny jest ci lepszy przełącznik sygnału. A nie masz w TV wejść chinch (kompozyt - audio L/R, video)? Wtedy jedna konsola przez scart, a druga (psx) przez kompozyt. Jest na RGB ustawione. A lepszy to znaczy? Bo z tego co robiłem rozeznanie to są takie bez przełączników ~5zł i z przełącznikami ~30zł i nic więcej nie widziałem. Pomysł dobry tylko, że mam jeszcze Dreamcasta, MegaDrive, Snes i Pegasus także brakuje gniazd a mam już dosyć wiecznego przełączania kabli Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 7 października 2016 Opublikowano 7 października 2016 (edytowane) Mówisz wszystko sprawdzałeś? http://www.gretrostuff.com/store/pre-order-gscartsw-v3-4/ ale cena powala A taką ciekawostkę znalazłem, czytaj opis filmu. edit, sorki, to do snesa Edytowane 7 października 2016 przez Andreal Cytuj
czapa 677 Opublikowano 7 października 2016 Autor Opublikowano 7 października 2016 Cena powala to fakt, za tyle to mogę załatwić inny TV co ma dwa scarty. A na tym filmiku to co on konkretnie zrobił ? Wyciął linie power i co to miało dać? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi