milan 7 022 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 Jeżeli filmowi zagraża facet z brodą to rzeczywiscie mamy do czynienia z mocnym i bogatym uniwersum :) Ja tu na razie nie widze nic wielkiego, ot, film sci-fi z fajnymi widoczkami. Prawdopodobnie orzeszek wyjdzie z kina po 100 minutach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ptaszor 2 Opublikowano 6 września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 września 2017 Blade Runner jest dla mnie dziełem wybitnym. Idealne zgranie aktorów, muzyki, zdjęć, montażu i świata przedstawionego to nie wszystko. Blade Runner z 1982 posiada jeszcze pewien pierwiastek, który sprawia, że obraz jest dziś kultowy. Nie da się tego nazwać. To się po prostu czuje. No a dla mnie Blade Runner wybitny nie jest, widziałem go ostatnio jakiś miesiąc temu i tego pierwiastka nie ma. Ba, powiem więcej, przez wiele minut byłem wynudzony. Vangelis jest super, zdjęcia, scenografia - super. Tylko ten scenariusz nie porywa. Bardzo prosty, miejscami trochę się kupy nie trzyma (sceny pościgów czy cały wątek z szachami). Dlatego nie mam żadnych wygórowanych oczekiwań względem nowej części. Wystarczy mi, jeśli Hans Zimmer nie spieprzy muzyki, Gosling spróbuje coś z siebie wykrzesać, a Ford nie wypadnie groteskowo w swoim wieku w scenach akcji (mam nadzieję, że dość szybko go wykończą). Villeneuva lubię, ale już mniej więcej wiem, czego się po nim spodziewać - jeśli tylko nie pójdą w soft reboot i postawią na oryginalną historię, to dostanę na koniec wielki zwrot akcji, budowany od początku filmu, wzorem wszystkich filmów Villeneuva i bardzo dobrze. Istnieje również obawa, że spróbują połączyć ten świat z Obcym, bo Ridley Scott coś tam zapowiadał, że Alien Covenant dzieje się w tym samym uniwersum. Zwłaszcza że Covenant w dużej mierze opiera się na historii androida. Takie tworzenie uniwersum może bardzo popsuć film, o czym zdołaliśmy się już przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 25 września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 września 2017 (edytowane) Jutro premiera anime łączącego dwa filmy. Twórcy Cowboy Bepop. Będzie to short... Edytowane 25 września 2017 przez MaiorZero Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 25 września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 września 2017 A poniżej krótkie streszczenie, co wydarzyło się w świecie Blade Runnera pomiędzy rokiem 2019 (pierwsza część) a 2049: http://collider.com/blade-runner-timeline-explained/#images Wczoraj obejrzałem znowu jedynkę, złoty film. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Pierwsze opinie już napływają, delikatnie rzecz ujmując, są bardzo pozytywne. Wygląda na to, że Villeneuve i Deakins znowu nie zawiedli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Dlaczego "delikatnie rzecz ujmujac"? Czy jak cos jest pozytywnego to trzeba do tego podchodzic z ostroznoscia, np. zeby kogos nie urazic? Np. tych ktorzy by chcieli aby film byl go.wnem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 (edytowane) Przecież wyrażenie w tym zdaniu ma prostą, określoną funkcję i sugeruję, że pierwsze wrażenia są znacznie lepsze niż bardzo pozytywne, dzięki czemu nie musiałem pisać, że ludzie wyszli zachwyceni, że uważają film za arcydzieło, czy że stawiają go wyżej nawet od pierwowzoru.Także nie wiem po co się obruszyłeś :| Edytowane 27 września 2017 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Czy mówią że jest tak genialny jak część pierwsza? Bo to wiele powie o tych ludziach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Są twitterowe spusty, że arcydzieło i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Milan, chcesz czy nie, dla historii kina - szczególnie gatunkowego - pierwszy Blade Runner jest ważnym punktem, a retrohipsterskie hejtowanie, oprócz wyrażania własnego zdania, nic nie zmieni w tej kwestii. No, ale raczej też sugeruje, że BR 2049 nie jest dla ciebie, więc na twoim miejscu nie przywiązywałbym uwagi do opinii o tym filmie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 co to jest retrohipsterskie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 co to jest retrohipsterskie? Delikatnie rzecz ujmujac, jest to (w tym przypadku) okreslenie nacechowane negatywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 to jest ponoć retrohipsterskie Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Powracasz do krytyki filmu, który wyszedł 35 lat temu i którego modnie było wtedy krytykować, więc wybacz słowotwórstwo, ale mi ono całkiem pasuje :v Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Spoko, udowadniasz że jesteś człowiekiem. Tylko mi nie przeszkadzają wypukłe telewizorki w przyszłosci w tym przypadku tylko logika. A logika nie jest powiązana z czasem wyjścia filmu, a na pewno nie jezeli dotyczy 35 lat. Wiem np. że nigdy nie zrobią telefonu który będzie robił shake'a czekoladowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Na telefonie klikasz ikone z szejkiem a odbierasz przy kasie. Wiec w sumie to juz taki telefon jest. 35 lat temu pewnie ludzie pisali tez, ze nie bedzie nigdy telefonu ktory robi zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 (edytowane) Nigdy kawałek blaszki nie zrobi ci jedzenia, ty piszesz o jakimś pośrednictwie telefonu, i probujesz rozmyc temat, działacz na przeczekanie by wleciał zaraz jakiś psychofan i mnie obraził. A z tym robieniem zdjeć... sądzę że odkad wynaleziono 1 aparat można było myśleć że kiedyś m i n i a t u r y z a c j a nastąpi, co innego zakłamywanie fizyki. Edytowane 27 września 2017 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Ja wlasciwie to nie wiem nawet o jaka logike w br tobie chodzilo. Cos ze scena jak Dekard kaze komputerowi skanowac zdjecie? #nowa strona po raz drugi Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 nie podpuszczaj what load of bullshit Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Nigdy kawałek blaszki nie zrobi ci jedzenia Odbij. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 (pipi)nij sie tą patelnia Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 4 raz już wklejam ten filmik, 4 raz nie widzę żadnych argumentów poza "co ty (pipi)isz, zayebisty film idioto" :) 8) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Milan a czy z powodu faktu, ze slychac lasery i wybuchy w prozni je.biesz star warsy i odmawiasz im bycia po prostu dobrym filmem rozrywkowym? W koncu tez przecza prawom fizyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 27 września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 Deckard ma wypukły telewizorek, bo go stać a Ty Milan już skończ pierdolić na smutno o tym samym od 10 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi