Frantik 2 571 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Serialowy Egzorcysta od Fox po obejrzeniu trzech odcinków dość pozytywnie mnie zaskoczył. Nie wiem jak serial ma się do filmów, acz mimo że nie jestem fanem tematyki demonów i opętań, klimat tutaj gniecie wszystkie tegoroczne twory pokroju Outcasta czy innego Damiena. Powiedziałbym, że na razie jest takie mocne 7/10. Warto dać szansę, jeśli ktoś szuka czegoś mrocznego do obejrzenia. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Właśnie obejrzałem 3 odcinek. W dobrą stronę to idzie. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 Ujdzie, chociaz w tych klimatach Outcast duzo lepszy. Cytuj
Mani 694 Opublikowano 8 października 2016 Opublikowano 8 października 2016 PO 3 odcinkach stwierdzam, że to dobry stuff. 8/10. Cytuj
Mani 694 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 (edytowane) Nikt nie oglada?? kolejny odcinek dostarcza. Końcówka trochę wymuszona by podpiąć się pod kultowy film. Nigdy nie lubiłem takich zagrań ale w tym przypadku przymknę oko. Mega mi serial leży. Szkoda, że teraz 2 tyg czekania na kolejny ep. Edytowane 23 października 2016 przez Mani Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 30 października 2016 Autor Opublikowano 30 października 2016 (edytowane) Oglądam, oglądam. Jak na razie jedyna serialowa nowość tej jesieni, która mnie chwyciła. No, nie licząc Westworld. Edytowane 30 października 2016 przez Frantik Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 30 października 2016 Opublikowano 30 października 2016 Szkoda tylko że w tym tygodniu nie było nowego odcinka. W ostatnim epizodzie taki twist dali, że aż się dziwiłem że to FOX robi Cytuj
Mani 694 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 Kolejny odcinek. Czekania na niego było 2 tyg a w sumie nie zachwycił jakoś bardzo. W ogóle jestem w szoku, ze serial trzyma bdb poziom bo liczyłem na conajwyżej średniaka. Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 5 listopada 2016 Opublikowano 5 listopada 2016 U mnie to samo, fajny serial, ładnie szatan szkaluje Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 11 listopada 2016 Opublikowano 11 listopada 2016 Narobiliście mi smaka. Na razie serial wylądował w poczekalni ale na świąteczną przerwę jak znalazł. Oczywiście wcześniej przypomnienie sobie filmowych Egzorcystów. Cytuj
Mani 694 Opublikowano 12 listopada 2016 Opublikowano 12 listopada 2016 Wczorajszy odcinek nie za bardzo specjalny. Po prostu dobry. Czarny ksiądz assassyn. Za to w przyszłym tyg będzie się działo. Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 Końcówka Dobry odcinek. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 (edytowane) Bardzo dobry odcinek Szkoda tylko że następny 9 grudnia... Edytowane 19 listopada 2016 przez sprite Cytuj
Mani 694 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 Dzieki Sprite. Wielkie dzieki. Niewiedziałem. GOD DAMN IT. Tyle czekać ..... wiadomo ile odcinków ogólnie ma być? Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 19 listopada 2016 Opublikowano 19 listopada 2016 10. Jeszcze tylko dwa zostały Cytuj
Mani 694 Opublikowano 20 listopada 2016 Opublikowano 20 listopada 2016 No i ch.uj no i cześć. http://renewcanceltv.com/exorcist-season-2-cancellation-saying-goodbye-sucks/ 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 29 listopada 2016 Opublikowano 29 listopada 2016 Nadrobiłem dostępne epizody i serial trzyma poziom, z niecierpliwością czekam na dwa ostatnie odcinki. Cytuj
Mani 694 Opublikowano 30 listopada 2016 Opublikowano 30 listopada 2016 Ciekawi mnie jak oni chcą po ostatnim odcinku zamknąć historie szczególnie po końcówce ostatniego odcinka. To aż się prosi o kontynuację. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 30 listopada 2016 Autor Opublikowano 30 listopada 2016 Do tego robią jakieś śmiesznie długie przerwy. Ostatnie dwa odcinki będą emitowane dopiero 9-ego i 16-ego grudnia. Cytuj
Mani 694 Opublikowano 10 grudnia 2016 Opublikowano 10 grudnia 2016 Oj dobry 9ty odcinek. Dobry. Zacny. Nawet nie śądziłem, że dam rade wyczekać. Kurde zostaje jeszcze jeden odcinek. Ja nie mam pojęcia jak oni chcą to zamknąć w 1 logiczną całość. Może odcinek 2godzinny? I znowu tydzien czekania. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 18 grudnia 2016 Autor Opublikowano 18 grudnia 2016 A więc finał... taki sobie dość nijaki, "bezpieczny" rzekłbym. Za całość mogę dać jakieś 7 z plusem w dziesięciostopniowej skali. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 W końcu nadrobiłem dwa finałowe odcinki. Całościowo serial wypada bardzo dobrze. Akcja toczy cię w dobrym tempie, momentami są dość hardcorowe sceny z opętań. Finał zapowiadał ostre akcji i zabicie wiadomo kogo jednak rozeszło się to po kościach bez specjalnego wow. Historię domnknięto zostawiając sobie furtkę do ewentualnej kontynuacji, której jak wiemy, niestety nie będzie. ;/ Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 Historię domnknięto zostawiając sobie furtkę do ewentualnej kontynuacji, której jak wiemy, niestety nie będzie. ;/ Nie będzie drugiego sezonu? Why? dlatego No i ch.uj no i cześć. http://renewcanceltv.com/exorcist-season-2-cancellation-saying-goodbye-sucks/ Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 8 stycznia 2017 Opublikowano 8 stycznia 2017 Jeszcze nie ma oficjalnego stanowiska Foxa. Fani cały czas walczą o serial. Musimy czekać. Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 Na razie wiadomo, że serial stracił Geena'e Davis co wg mnie jest i tak małą ceną ale od początku... Długo zabierałem się za Egzorcystę (a jestem fanem filmów) ale przez ostatnie dni zrobiłem sobie maraton. I pierwszy odcinek był doskonały. Jeszcze oglądałem go podczas burzy. Klimat over 9000! Ten motyw muzyczny na końcu Całość oceniam na dobry serial choć 10 odcinków to trochę za dużo jak na opętanie nawet z wątkiem zamachu i spisku. Wszystko jednak dobrze rozpisane, postacie wiarygodne i ciekawe zwłaszcza ojciec Marcus (świetny Ben Daniels). Tylko Davis i ojciec Ortega jakoś średnio. Pierwsza przesadzała w niektórych momentach. Widać jak mocno brakuje jej angażów. Ortega padł ofiarą scenariusza stając się kłodą i wszystko psując choć ostatni odcinek zwiastuje potencjał na przyszłość. W momencie gdy serial zaczynał przynudzać wyskakują z plot twistem, który na nowo rozpala chęć oglądania. Fajne i mocne nawiązania do pierwszego Egzorcysty. Jak na serial przystało było trochę głupot. Poważniejszy to motyw przyjazdu papieża. Gość podpala się na ulicy, mordują 9 osób w brutalny sposób, ginie dwóch sanitariuszy, a młoda laska znika i robi się szum medialny ale to nic. Głowa Kościoła może przyjeżdżać. Jest bezpiecznie. Zamach na środku ulicy przy udziale 4 księży-demonów też walił kiczem. No i po jednym zdaniu postaci było wiadomo kto co zrobi. Biskup diecezji gadał takim szyfrem, że chyba tylko debil nie wiedział o zakulisowych rozgrywkach i zamiataniu pod dywan. Gruba Berta też niezły przypał. Wszystkie demony mówią jej, że (pipi) znaczy, a ta dalej brnie do podnóżka. Serial ma potencjał. Ograniczyć odcinki do powiedzmy 6 i skupić się na mniejszym celu niż Lenny i będzie sztos. Mimo tych kilku wad oglądało się bardzo przyjemnie. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi