Skocz do zawartości

Schorzenia po trzydziestce

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, oFi napisał:

Ja mam takie schorzenie, że jak nie świeci słońce to ciężko mi się żyje. Jakiś wyjazd na malediwy na stałe chyba będzie trzeba zrobić po 30stce na starość.

Tak jak pisze @_Red_ i nie kupuj ścierwa z aptek za grosze. 

Sam kupuje z Pharma Nord, tylko widzę, że obecnie nie mają tej po 3 tys jednostek, a jedynie dziecięcą :/ Mają restrykcje jak przy lekach, więc dawki nie są oszukane/wypełnione innym syfem. Jak byś chciał to mam zniżki 35% :lapka: #Jerzy_Z

A czym sie rozni scierwo z apteki od niescierwa z ziębosklepikow? 

Wg mojej wiedzy jesli jest to zbadana substancja chemiczna, o konkretnym wzorze chemicznym, to nie ma bata by cos bylo nie tak. 

Sam biore 60 kapsulek x 4000j za 10 zl w aptece. Kumpel jest farmaceuta, kierownikiem sieci, sami tez syntetyzuja witaminy wiec to przechodzi srogie kontrole wg tego co mi mówił. 

19 godzin temu, _Red_ napisał:

A czym sie rozni scierwo z apteki od niescierwa z ziębosklepikow? 

Wg mojej wiedzy jesli jest to zbadana substancja chemiczna, o konkretnym wzorze chemicznym, to nie ma bata by cos bylo nie tak. 

Sam biore 60 kapsulek x 4000j za 10 zl w aptece. Kumpel jest farmaceuta, kierownikiem sieci, sami tez syntetyzuja witaminy wiec to przechodzi srogie kontrole wg tego co mi mówił. 

To Jerzy zakładał duńską firmę o międzynarodowej renomie już w 1981 roku? Nie wiedziałem, że taki wariat jest.

No to wiedzę masz średnią, bo dochodzi tutaj chociażby coś takiego jak standaryzacja, a więc ile jest rzeczywiście np. magnezu w magnezie. Ta firma wypracowała metody, które pozwoliły im osiągnąć taką samą, wysoką dawkę w każdej tabletce. W tańszych odpowiednikach często masz pod tym względem wolną amerykankę, nie wspominając o wypełniaczach (dodają nawet glutaminian sodu czasami xd). Nie twierdzę, że tańsze suple nic nie dają. Są też pomocne, jednak pod względem jakości Pharma N wygrywa z takimi (chociaż na pewno są też lepsze produkty). Mają nawet dużą bazę badań z wykorzystaniem ich produktów - https://www.pharmanord.pl/badania Cenowo też nie jest źle, szczególnie po zniżce 35%. Tutaj też trochę wiedzy o temacie - https://www.pharmanord.pl/jakosc

Ofiemu nic nie polecę, bo nie stosowałem żadnych supli na takie dolegliwości. Wiem natomiast, że jeśli czuje dyskomfort związany z niedoborem czegokolwiek w organizmie to powinien udać się do specjalisty w celu ustalenia przyczyn takiego stanu rzeczy i ewentualnego doboru preparatów przez wspomnianego specjalistę, które poprawią jego stan, a nie zamawiać jakieś ziębomenty ze strony, która na głównej wrzuca takie coś:

xNews-sec-banner.png.pagespeed.ic.aWLLrh

Czy my naprawdę wracamy do średniowiecza? XXI wiek, dostęp do niemożliwej wręcz ilości informacji na wyciągnięcie ręki, superkomputery w kieszeniach i wycieczki po bułki na Marsa, a dalej funkcjonują takie rzeczy? We łbie mi się to nie mieści.

xD Normalny marketing (dodatkowo oparty na prawdziwych badaniach). Przecież to produkt jak każdy inny. Spójrz co się dzieje w TV z reklamami np. magnezu. 

Specjalista ? Lekarz Ci poleci produkt, z którego ma prowizję, tak samo dietetyk. Po to jest ten wiek, żeby móc wybrać samodzielnie i świadomie. Widać, że nie masz zielonego pojęcia o tematyce, ale nadal brniesz. Zaraz pewnie napiszesz, że codziennie dokładnie czytasz pubmed :isee:

A i jeszcze napisz mi jakie rzeczy funkcjonują w tym wspaniałym stuleciu, bo nie rozumiem. Funkcjonuje produkcja suplementów? Internetowy marketing? Wysyłka on-line? xd

Ok czyli kolega farmaceuta, ktory produkuje te witaminy i ma dostep do badan ich skladu, atestow pewnie mi ściemnial, a faktycznie to jest cukier otoczony żelatyna:(

Pisalem Ci, ze gdy substancja apteczna jest ZBADANA pod kątem czystosci i skladu, to mala szansa, ze kupujesz glutaminiam w kapsulkach. Stad po witamine czy magnez ide do apteki, a nie kupuje musujacych w lidlu.