Mejm 15 267 Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Kazdy ptaszek musi miec swoj daszek. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Zaje.balo troche tekstami starych wujkow na imieninach xD Pupcie i c0ry muszą czuc sie niezrecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 U Pupcia na imieninach to pewnie cytaty z rafonixa beda. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Wkur.wia mnie, że zaczynam doświadczać różnicy pokoleń :C Jak pierwszy raz usiądę z innym starym kolegą 30+ na ławce i skomentuję "ta dzisiejsza młodzież", widząc fajną 16kę :pedobear: to proszę mi od razu podać eutanazol w kapsułkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 285 Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 obchodzenie imienin xD Trudno żebyś nie odczuwał różnicy Red skoro nawet ja ją odczuwam, chociaż babunia zawsze mi mówi że jestem staruszkiem w ciele młodzieńca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 17 minut temu, Pupcio napisał: obchodzenie imienin xD Puppcio piękny post! Też wyrzuciłem te święto z kalendarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 267 Opublikowano 18 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Ja wyje,balem urodziny. Jak mocno alternatywny i progresywny jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 jesteś zwyczajnie stary Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Ja mam takie schorzenie, że jak nie świeci słońce to ciężko mi się żyje. Jakiś wyjazd na malediwy na stałe chyba będzie trzeba zrobić po 30stce na starość. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Zbadaj witaminke d3 we krwi. Chyba kazdy znajomy jak badal w ostatnim kwartale to miał wynik ok 10ng/ml, podczas gdy optymalne jest 30-50 (i bez suplementacji nieosiaganlne w naszym klimacie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 @oFi potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 21 godzin temu, oFi napisał: Ja mam takie schorzenie, że jak nie świeci słońce to ciężko mi się żyje. Jakiś wyjazd na malediwy na stałe chyba będzie trzeba zrobić po 30stce na starość. Tak jak pisze @_Red_ i nie kupuj ścierwa z aptek za grosze. Sam kupuje z Pharma Nord, tylko widzę, że obecnie nie mają tej po 3 tys jednostek, a jedynie dziecięcą Mają restrykcje jak przy lekach, więc dawki nie są oszukane/wypełnione innym syfem. Jak byś chciał to mam zniżki 35% #Jerzy_Z Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 A czym sie rozni scierwo z apteki od niescierwa z ziębosklepikow? Wg mojej wiedzy jesli jest to zbadana substancja chemiczna, o konkretnym wzorze chemicznym, to nie ma bata by cos bylo nie tak. Sam biore 60 kapsulek x 4000j za 10 zl w aptece. Kumpel jest farmaceuta, kierownikiem sieci, sami tez syntetyzuja witaminy wiec to przechodzi srogie kontrole wg tego co mi mówił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Teraz, _Red_ napisał: A czym sie rozni scierwo z apteki od niescierwa z ziębosklepikow? Zawartością soli emskiej na miligram produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 19 godzin temu, _Red_ napisał: A czym sie rozni scierwo z apteki od niescierwa z ziębosklepikow? Wg mojej wiedzy jesli jest to zbadana substancja chemiczna, o konkretnym wzorze chemicznym, to nie ma bata by cos bylo nie tak. Sam biore 60 kapsulek x 4000j za 10 zl w aptece. Kumpel jest farmaceuta, kierownikiem sieci, sami tez syntetyzuja witaminy wiec to przechodzi srogie kontrole wg tego co mi mówił. To Jerzy zakładał duńską firmę o międzynarodowej renomie już w 1981 roku? Nie wiedziałem, że taki wariat jest. No to wiedzę masz średnią, bo dochodzi tutaj chociażby coś takiego jak standaryzacja, a więc ile jest rzeczywiście np. magnezu w magnezie. Ta firma wypracowała metody, które pozwoliły im osiągnąć taką samą, wysoką dawkę w każdej tabletce. W tańszych odpowiednikach często masz pod tym względem wolną amerykankę, nie wspominając o wypełniaczach (dodają nawet glutaminian sodu czasami xd). Nie twierdzę, że tańsze suple nic nie dają. Są też pomocne, jednak pod względem jakości Pharma N wygrywa z takimi (chociaż na pewno są też lepsze produkty). Mają nawet dużą bazę badań z wykorzystaniem ich produktów - https://www.pharmanord.pl/badania Cenowo też nie jest źle, szczególnie po zniżce 35%. Tutaj też trochę wiedzy o temacie - https://www.pharmanord.pl/jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Za znachorstwo na forumku powinny być bany bez pytania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Polecam suple, które sam stosuję. Co w tym złego? Zamiast pisać bezsensowne posty poleciłbyś lepiej coś Ofiemu. Tylko z linkami, a nie tylko Jerzy Z, to jest gupie i kolega jest prezydentem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Ofiemu nic nie polecę, bo nie stosowałem żadnych supli na takie dolegliwości. Wiem natomiast, że jeśli czuje dyskomfort związany z niedoborem czegokolwiek w organizmie to powinien udać się do specjalisty w celu ustalenia przyczyn takiego stanu rzeczy i ewentualnego doboru preparatów przez wspomnianego specjalistę, które poprawią jego stan, a nie zamawiać jakieś ziębomenty ze strony, która na głównej wrzuca takie coś: Czy my naprawdę wracamy do średniowiecza? XXI wiek, dostęp do niemożliwej wręcz ilości informacji na wyciągnięcie ręki, superkomputery w kieszeniach i wycieczki po bułki na Marsa, a dalej funkcjonują takie rzeczy? We łbie mi się to nie mieści. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 xD Normalny marketing (dodatkowo oparty na prawdziwych badaniach). Przecież to produkt jak każdy inny. Spójrz co się dzieje w TV z reklamami np. magnezu. Specjalista ? Lekarz Ci poleci produkt, z którego ma prowizję, tak samo dietetyk. Po to jest ten wiek, żeby móc wybrać samodzielnie i świadomie. Widać, że nie masz zielonego pojęcia o tematyce, ale nadal brniesz. Zaraz pewnie napiszesz, że codziennie dokładnie czytasz pubmed A i jeszcze napisz mi jakie rzeczy funkcjonują w tym wspaniałym stuleciu, bo nie rozumiem. Funkcjonuje produkcja suplementów? Internetowy marketing? Wysyłka on-line? xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 6 minut temu, Wiolku napisał: A i jeszcze napisz mi jakie rzeczy funkcjonują w tym wspaniałym stuleciu, bo nie rozumiem Ziębicyzm, znachorstwo, antyszczepionkowcy i płaskoziemcy. Sorry, że tak wszystko z jednego worka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 8 minut temu, Bzduras napisał: Ziębicyzm, znachorstwo, antyszczepionkowcy i płaskoziemcy. Sorry, że tak wszystko z jednego worka. A jaki to ma związek z suplementacją witaminy D3? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Taki, że po leki/suplementy powinno się chodzić do apteki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 7 minut temu, Bzduras napisał: Taki, że po leki/suplementy powinno się chodzić do apteki. Leki owszem, ale suplementy? xd Moja Mama używała dokładnie tego samego stwierdzenia, kiedy przychodziły mi paczki z suplami. Piszesz o obecnym wieku, ale jednak jedną nogą jesteś dalej w poprzednim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Ok czyli kolega farmaceuta, ktory produkuje te witaminy i ma dostep do badan ich skladu, atestow pewnie mi ściemnial, a faktycznie to jest cukier otoczony żelatyna:( Pisalem Ci, ze gdy substancja apteczna jest ZBADANA pod kątem czystosci i skladu, to mala szansa, ze kupujesz glutaminiam w kapsulkach. Stad po witamine czy magnez ide do apteki, a nie kupuje musujacych w lidlu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi