Pupcio 18 320 Opublikowano 26 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2019 W dniu 23.07.2019 o 11:34, maciucha napisał: mam yakuze 3 na półce w bdb stanie, kto wstawi najlepszego mema z rozim, temu zapisze w testamencie weź mi dej już terac co? Jesteś moim najlepszym Eprzyjacielem jbc Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 26 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2019 3 minuty temu, Pupcio napisał: weź mi dej już terac co? Jesteś moim najlepszym Eprzyjacielem jbc Daj adres na PW Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 320 Opublikowano 26 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2019 Przyebana sprawa. Napisze myśląc że maciucha nie żartuje a on jednak żartował i tym samym ośmieszę się w jego oczach a potem on o tym wszystkim napisze na forum i zniszczy moje eżycie na forum. Albo napisać i mieć yakuze 3. Przeyebane te wybory moralne Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 17 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2019 ma ktos tu problemy z sennoscia w ciagu dnia? Np. wraca czlowiek z pracy chce poczytac troche ksiazki i po kilku/kilkunastu minutach zasypia. Kryzys wieku przedsredniego czy moze po prostu lichy slaby organizm? Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 17 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2019 Cukrzyca Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 17 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2019 Od paru tygodni tak mam. Zaczęło się od dwóch niedospanych nocy, których nie mogę nadrobić w weekendy i po pracy oczy mi się już kleją. A spac i tak nie pójdę przed północą bo szkoda mi dnia, więc koło się zamyka. Moze to też kwestia braku witamin. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 436 Opublikowano 17 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2019 u mnie tez to się zdarza, ale tak jak Pan Redzisław wspomniał - jedna nieprzespana noc może się ciągnąć cały tydzień aż do odespania w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 23 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2019 Co Wy, nie stosujecie drzemek? Ja w każdy dzień pracujący po powrocie do domu jestem padnięty i senny, ale to nie dziwne po 6-7 h snu w nocy. W dni wolne problemu nie ma. Krótka drzemka po pracy i obiadku to mus, czasem nawet pół minuty urwanego filmu działa rewelacyjnie. A jak nie idę na siłkę i nie mam innych spraw, to zwyczajnie kładę się do łóżka, stopery do uszu i ile pośpię, tyle pośpię, czasem pół godziny, czasem ze dwie. Należy mi się odrobina odpoczynku. Generalnie regularne niedosypianie to jest powolne wyniszczanie organizmu i proszenie się o kłopoty na stare (albo i nie tak stare) lata. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 (edytowane) Prawie w ogóle nie robie drzemek, nie potrafię. W okolicy g17-19 nie umiem zasnac na chwile i jedynie leżałbym z zamknietymi oczami. Po drugie nie mogę sobie na to pozwolić bo syna pilnuje, gdy żona w pracy :f Po trzecie po drzemce (jak juz sie uda) czuję się nieprzytomny i zmulony. Zdarzalo się tylko w przypadkach skrajnego niewyspania albo po jakiejs imprezie. No i szkoda mi czasu. Mam realnie 5-6h zycia by skoczyc na trening, zakupy, sprzątanie, gierka itp. Jak tu jeszcze spać I błędne koło niewyspania się zamyka. Edytowane 24 listopada 2019 przez _Red_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Też nie potrafię spać w dzień. Jeszcze za czasów pracy w browarze zdarzyło się zdrzemnąć, ale były to przypadki, gdy pracowało się przez 8 godzin naprawdę ciężko i organizm sam kierował ciało do wyra. Teraz przy dużo lżejszej i spokojniejszej pracy sen w ciągu dnia jest dla mnie czymś abstrakcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 8 godzin temu, kotlet_schabowy napisał: Co Wy, nie stosujecie drzemek? Ja w każdy dzień pracujący po powrocie do domu jestem padnięty i senny, ale to nie dziwne po 6-7 h snu w nocy. W dni wolne problemu nie ma. Krótka drzemka po pracy i obiadku to mus, czasem nawet pół minuty urwanego filmu działa rewelacyjnie. A jak nie idę na siłkę i nie mam innych spraw, to zwyczajnie kładę się do łóżka, stopery do uszu i ile pośpię, tyle pośpię, czasem pół godziny, czasem ze dwie. Należy mi się odrobina odpoczynku. Generalnie regularne niedosypianie to jest powolne wyniszczanie organizmu i proszenie się o kłopoty na stare (albo i nie tak stare) lata. no ja jak mam sposobnosc i nie jestem w robo (zazwyczaj pracuje 10 godzin dziennie) to kimne sie na te 1-2 godziny. Problem w tym, ze takich dni w tygodniu mam najwyzej 2 W ogole siesta to jedno z najwiekszych wynalazkow odkrytych przez czlowieka Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 894 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Ja nie drzemię chyba, że coś mnie rozkłada wtedy w łóżko bez budzika. Co prawda budzę się cały mokry ale nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem przeziębiony. Za to zamiast drzemek staram się spać regularnie po 8h nawet na weekendach. Jednak dobrze by było wstawić gdzieś drzemkę 20 minut tylko trzeba do tego organizm przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Nie lepiej po prostu spać te 8h i nie bawić się w jakieś drzemki? Dla regeneracji organizmu chyba ważniejszy jest długi, nie przerwany sen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Jak ktoś potrzebuje drzemek to polecam zmienić coś w odżywianiu i w porach chodzenia spać, pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 u mnie półgodzinna drzemka w ciągu dnia kończy się nie przespaną nocą. Nawet jak mnie mocno muli w ciągu dnia to wolę przetrzymać, bo potem całą noc się przewracam z boku na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Drzemka od 18 do 18:30 i jest bajka. Na okres jesień/zima najlepszy energetyk jaki u mnie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Ważne, żeby po przyjściu do domu zająć się czymś, co pobudza mózg, bo oglądanie serialu czy filmu kończy się dla mnie natychmiastowym odcięciem. Polecam gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Caly dzień mózg pracuje, a w domu to ja chce go wyłączyć xD Np. wchodząc na forum Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 W dniu 17.11.2019 o 09:57, _Red_ napisał: Od paru tygodni tak mam. Zaczęło się od dwóch niedospanych nocy, których nie mogę nadrobić w weekendy i po pracy oczy mi się już kleją. A spac i tak nie pójdę przed północą bo szkoda mi dnia, więc koło się zamyka. Moze to też kwestia braku witamin. ... Nie. To kwestia nie spania. To straszne jak ludzie zaniedbują sen. Ja nie wiem czy pupcio bedzie sie opiekował alzheimerowym redzikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 4 godziny temu, krupek napisał: Jak ktoś potrzebuje drzemek to polecam zmienić coś w odżywianiu i w porach chodzenia spać, pomaga. Krupciu każdy człowiek jest inny i ma inne potrzeby. Tutaj nie można generalizować. Jak robiłem w Sewiku, to często robiłem sobie drzemki pomiędzy 17 a 20, i choćbym był nie wiadomo jak wyspany rano to pod wieczór był prosty wybór- kawa albo spanko. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Moim zdaniem jak ktoś ma potrzebę drzemki to znaczy że śpi za krótko i nie da o regeneracje/niezdrowo się odżywia i brakuje mu energii. Parę lat mi też się po pracy zdarzało przysnąć, ale odkąd zacząłem dbać o siebie to w ogóle nie czuje takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Drzemka jest zdrowa o ile odbywa się przed godziną 15. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 Jeszcze jakieś bomby prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 894 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 48 minut temu, MaZZeo napisał: Moim zdaniem jak ktoś ma potrzebę drzemki to znaczy że śpi za krótko i nie da o regeneracje/niezdrowo się odżywia i brakuje mu energii. Parę lat mi też się po pracy zdarzało przysnąć, ale odkąd zacząłem dbać o siebie to w ogóle nie czuje takiej potrzeby. Nie jest to prawda, jak ktoś ciężko pracuje szczególnie fizycznie to zwyczajnie musi się położyć po przyjściu do domu i zjedzeniu czegoś. Moja mama jest już trochę starsza i zwyczajnie musi się po pracy zdrzemnąć. Stosuje te kawowe drzemki czyli kawa i spanie 20-30 minut. Akurat po tym czasie kofeina zaczyna działać więc masz podwójne rozbudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 24 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2019 drzemki? tylko śpiąc przed 15, pod kołdrą wypełnioną kiełkami zerwanymi przed godziną 13, w dni nieparzyste w innym przypadku sami pchacie się do grobu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi