Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 stycznia 2023 Opublikowano 11 stycznia 2023 Prrrr szalony koniu, zagalopowałeś się w swoich osądach trochę. xd Przed wystąpieniem problemów z brzuchem miałem złą dietę - fast foody, papierosy, duuuuużo alkoholu, litry kawy, ostre żarcie, objadanie sie na noc nie wspominając o mocniejszych zabawkach. Poszedłem na gastroskopie, wykryto mi nadżerkę, rzuciłem pety, odstawiłem prawie całkiem picie / narkotyki, zmieniłem nawyki żywieniowe według zaleceń dietetyczki na która wydałem kupe pieniędzy i poza drobnymi odstępstwami trzymam diete do dzisiaj. Zgaga nie ustępowała nawet po dłuższym odstawieniu omeprazolu i trzymaniu michy. Robiłem drugie gastro, nadżerki brak, zgaga została. Badania krwi ok w tamtym okresie + zrobiona kolonoskopia bez zastrzeżeń. U mnie w rodzinie zgaga jest popularna ze strony babci - ona ma od małolata i jej córka a seniorka ma prawie 90 lat. Tak, też z nią walczyła i się badała. Co tam dalej proponujesz krynico mądrości? xdd Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 11 stycznia 2023 Opublikowano 11 stycznia 2023 Genów nie oszukasz; jeżeli tu leży przyczyna Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 stycznia 2023 Opublikowano 11 stycznia 2023 No i zapomniałem jeszcze wspomnieć Panie Kolego, że cierpię ostatnimi laty na dosyć zaawansowaną łuszczycę głowy i wyglądam jak potwór więc lekko nie jest ale jedziemy dalej. Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 11 stycznia 2023 Opublikowano 11 stycznia 2023 Lypa trochęto nie poddawaj się tam. Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Wujek, a skoku ze spadochronem próbowałeś? Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Nie całe dwa lata po operacji przegrody nosowej cały czas chrapię jak zjebany silnik w Harleyu. Ostatnio byłem u laryngologa, na razie jakieś psiki do nosa. Po pierwszym tygodniu zero poprawy ale ponoć dopiero po 3-4 tygodniach ma coś być widoczne. Za dwa miesiące wizyta kontrolna. Jak się nic nie poprawi to sru do kliniki snu. Na 5 markerów zapachowych wyczułem tylko dwa i to ledwo ledwo. Oczywiście jeśli trzeba będzie iść do kliniki to na NFZ. Ktoś wie ile na taki hotel się czeka? Cytuj
Homelander 2 224 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 (edytowane) A ja właśnie sobie leżę po operacji wycięcia guza nowotworowego z nerki. Na szczęście obeszło się bez straty samej nerki, ale kawałek musieli odciać. Czekam na wynik biopsji co to dokładnie jest. W każdym razie mimo morfiny boli jak skurwysyn. No ale trzeba było to zrobić Edytowane 21 stycznia 2023 przez Homelander 1 2 Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 Zdrowia ziomek, abyś jeszcze kilka/kilkanaście generacji Nintendo zaliczył! Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 21 stycznia 2023 Opublikowano 21 stycznia 2023 Zdrowia @Homelander trzymam za ciebie kciuki mordulek. Cytuj
Homelander 2 224 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 No i wynik histopatologii przyszedł. Nowotwór złośliwy o nazwie RCC. Według lekarzy zostało to wycięte w całości i powinno być ok, ale nie dają pewności. W każdym razie za 4 miesiące tomografia żeby zobaczyć czy odrasta i/lub się przerzuca, a do tej pory kolejny zestaw leków. Do dupy z czymś takim. Całe życie nic, a teraz jedno za drugim 9 Cytuj
Homelander 2 224 Opublikowano 24 lutego 2023 Opublikowano 24 lutego 2023 Ależ te leki dają mi po dupie. Ledwo się ruszam. Dobrze, że w robocie głównie pracuję głową, ale i tak jest to męczące w chuj. Najchętniej bym w ogóle z łóżka nie wychodził i gdyby nie dzieci to zapewne by tak było Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 25 lutego 2023 Opublikowano 25 lutego 2023 I długo masz je brać? TK było ok? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 lutego 2023 Opublikowano 25 lutego 2023 @Homelander Pisz tu częściej ekolegom jak tam dajesz radę bo się pewnie martwią. Ja tam sie martwię. I chuj tam z moim forumkowym image - ze zdrowia żartów nie ma i trzeba się wspierać. 1 Cytuj
Homelander 2 224 Opublikowano 25 lutego 2023 Opublikowano 25 lutego 2023 Minimum do czerwca muszę brać. Potem w czerwcu mam tomografię i się zobaczy. Rany po operacji goją się nawet ok, ale są dni, że bardzo boli. Najgorsze są bóle głowy, uczucie zmęczenia i utrata prawie całkowita słuchu. Jak coś jest blisko mnie to słyszę, np na słuchawkach jest ok. Ale telewizor musi być na 80-90 żebym słyszał cokolwiek. No i ten szum i pisk 24/7, można zwariować. To też efekt chemii i podobno minie. Co jeszcze, ze snem jest lepiej, w sensie nie budzę się co godzinę tylko co 3-4. 6 2 1 Cytuj
creatinfreak 3 855 Opublikowano 25 lutego 2023 Opublikowano 25 lutego 2023 Trzymaj się tam ekolego. Szybkiego powrotu do zdrowia i oby to już nie wróciło. Cytuj
Homelander 2 224 Opublikowano 25 lutego 2023 Opublikowano 25 lutego 2023 Ten nowotwór jest do wyleczenia całkowitego jeżeli nic się nie uchowało. GPA, czyli tego Wegenera mam dożywotnio 2 Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 25 lutego 2023 Opublikowano 25 lutego 2023 Trzymaj się. Trzymam kciuki. Kiedyś ktoś na tym forum wyśmiał mnie, że przejąłem się śmiercią tego Zgreda, chyba Sentinela? No ale ja w tym nie widzę nic śmiesznego, ani żałosnego, ani na pokaz. Bardziej przejmuję się losem kogoś z kim piszę na forumku nawet jeśli go nie widzę, niż np. jakimś wujkiem z którym nigdy nie gadałem albo nie lubiłem, albo polityka/celebryty, o którym nic nie wiem poza kojarzeniem nazwiska. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 lutego 2023 Opublikowano 25 lutego 2023 Kurwen faken ja w kwietniu odkopuje topic "schorzenia po 40tce" i będzie elaborat z mojej strony. ;/ Cytuj
AdiCarrion 122 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 Pojawił się temat zgagi.Miałem bardzo długi czas ze wszystkimi atrakcjami typu rzyganie w srodku nocy, czy jakieś cofki.Gdzieś tam obejrzałem jakiś filmikz lekarzem(, który zalecił jedzenie bananów. I bez kitu pomogło,I to nie jest tak,że po "odstawieniu" problem natychmiastowo wraca.Generalnie jak czuję,że coś tam zaczyna się dziać, to przez kilka dni jem po 2-3 banany i problem znika na dłuższy czas. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 A diagnozowałeś kiedyś dlaczego tak jest? Nie zaniepokoiło cię to, że rzygasz w środku nocy?? o__O Podziwiam takich ludzi. Ja miałem zgagę parę tygodni i zrobiłem gastroskopię od razu rykoszetem kolonoskopie a tu zajebiście silna psycha u @AdiCarrion i gość leczy się bananami! 1 Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 Gastroskopia. Mniej jeść. Rzucić fajki. Mniej alko. Zgagi leczyć popijaniem wody a nie lekami. Cytuj
AdiCarrion 122 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 20 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: A diagnozowałeś kiedyś dlaczego tak jest? Nie zaniepokoiło cię to, że rzygasz w środku nocy?? o__O Podziwiam takich ludzi. Ja miałem zgagę parę tygodni i zrobiłem gastroskopię od razu rykoszetem kolonoskopie a tu za(pipi)iście silna psycha u @AdiCarrion i gość leczy się bananami! Dziękuję za uznani, ale ironia zupełnie niepotrzebna. Otóż robiłem badania i nie stwierdzono wrzodów.Próbowałem kilka diet zalecanych przez lekarzy, które wcale nie pomagały.Na alugastrin już patrzeć nie mogłem, więc co szkodziło spróbować zabójczo niebezpieczny sposób z bananami?No może wyrośnie mi trzecia ręka to dam znać. Cytuj
Szermac 2 855 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 W dniu 4.02.2023 o 07:05, Homelander napisał: No i wynik histopatologii przyszedł. Nowotwór złośliwy o nazwie RCC. Według lekarzy zostało to wycięte w całości i powinno być ok, ale nie dają pewności. W każdym razie za 4 miesiące tomografia żeby zobaczyć czy odrasta i/lub się przerzuca, a do tej pory kolejny zestaw leków. Do dupy z czymś takim. Całe życie nic, a teraz jedno za drugim Nie bój żaby, 8 lat temu wycięty złośliwy nowotwór, da się żyć szczęśliwie Zdrówka i dużo pozytywnych myśli! 1 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Ja jutro mam lipidogram od rana po 2 miechach od złych wyników prób wątrobowych. Ostatnio było - cholesterol całkowity 327 (norma 115-160). Od 60 dni prawie zero fast foodu, jasnego pieczywa, a zamiast tego sałaty, ryby i owoce + inne zdrowe rzeczy. Zgrzeszyłem bo wypiłem przez ten czas 3 piwa i raz ojebałem z kfc cheesburgera. Waga zjechała z 94 kg do 88,5. Ciśnienie potrafię mieć 118/60 przy pulsie 60 więc diametralna zmiana. Jak jutro na tym pierdolonym pobieraniu krwi wyjdzie chujnia to zapewne zasługa łuszczycy i trzeba będzie zacząć do diety dołożyć tabletki na wątrobę bo nic innego nie da rady. Trzymajcie kciuki. I nie wiem juz ile ale żadnego energola na oczy nie widziałem. Bycie zdrowym boli. ;( Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Norma cholesterolu jest do 190. No ale i tak masz wysoki. A w tej wątrobie to co Ci źle wyszło? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi