Szermac 2 856 Opublikowano 23 marca 2023 Opublikowano 23 marca 2023 (edytowane) 22 godziny temu, Adam GlapJńskJ napisał: Ja jutro mam lipidogram od rana po 2 miechach od złych wyników prób wątrobowych. Ostatnio było - cholesterol całkowity 327 (norma 115-160). Od 60 dni prawie zero fast foodu, jasnego pieczywa, a zamiast tego sałaty, ryby i owoce + inne zdrowe rzeczy. Zgrzeszyłem bo wypiłem przez ten czas 3 piwa i raz ojebałem z kfc cheesburgera. Waga zjechała z 94 kg do 88,5. Ciśnienie potrafię mieć 118/60 przy pulsie 60 więc diametralna zmiana. Jak jutro na tym pierdolonym pobieraniu krwi wyjdzie chujnia to zapewne zasługa łuszczycy i trzeba będzie zacząć do diety dołożyć tabletki na wątrobę bo nic innego nie da rady. Trzymajcie kciuki. I nie wiem juz ile ale żadnego energola na oczy nie widziałem. Bycie zdrowym boli. ;( Ja po 3 miechach odstawienie alko, fast foodów itp:. wyniki takie same, głównie przekroczone GGTP przy wątrobie i Trójglicerydy. Może już tak rozjebana, że się nie zregeneruje xd Edytowane 23 marca 2023 przez Szermac Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 23 marca 2023 Opublikowano 23 marca 2023 Na obniżenie cholesterolu, ciśnienia i wspomaganie wątroby bardzo polecana jest dieta DASH, często w połączeniu z roślinną. DASH w wielu rankingach jest dietą numer jeden pod względem odżywczym i zdrowotności. 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 23 marca 2023 Opublikowano 23 marca 2023 Ja też od miesiąca walcze z cholesterolem, całkowity 270, triglicerydy 125, odstawiłem całkowicie chipsy, mniej z patelni i ogólnie tłustego, masło zastąpiłem margaryną i kupiłem to, na ziołach pojem 3msce i zobacze czy będzie jakaś różnica https://allegro.pl/oferta/cholesterol-monakolina-k-b1-b6-b9-b12-wege-120-kap-9630038898 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 marca 2023 Opublikowano 23 marca 2023 3 godziny temu, Szermac napisał: Ja po 3 miechach odstawienie alko, fast foodów itp:. wyniki takie same, głównie przekroczone GGTP przy wątrobie i Trójglicerydy. Może już tak rozjebana, że się nie zregeneruje xd U mnie wyniki są minimalnie gorsze niż 2 miechy temu. Cholesterol całkowity 335 przy normie 115-190. Trzymam diete dalej i zaczynam żreć tabletki na noc zapisane przez lekarza. Odezwe się za 2 miechy jak dożyje. @Szermac Regeneracja wątroby i poprawa wyników to długa droga. Cytuj
Homelander 2 225 Opublikowano 23 marca 2023 Opublikowano 23 marca 2023 Akurat wątroba to dosyć szybko się regeneruje. Ja ostatnio miałem badania krwi. Wszystko w normie: cukier, cholesterol, ciśnienie. Gdyby nie Wegener i rak nerki to całkiem zdrowy jestem 1 Cytuj
kiseki 791 Opublikowano 31 marca 2023 Opublikowano 31 marca 2023 Badanie samego całkowitego cholesterolu to połowiczne diagnozowanie. Musi być pełen lipidogram z HDL i LDL, których konwersja ~3:1 jest większym wyznacznikiem tego, czy jest dobrze czy źle. To samo z tarczycą. Samo TSH to 30% badania i diagnozy. Oprócz TSH to FT3, FT4, aTPO uzupełniają cały obraz. 2 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 1 kwietnia 2023 Opublikowano 1 kwietnia 2023 Ja robiłem pełny lipidogram. Jak za 2 miechy będę miał gorsze wyniki pomimo diety i tych tabletek to dostane kurwicy. ;[ Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 1 kwietnia 2023 Opublikowano 1 kwietnia 2023 4 godziny temu, Adam GlapJńskJ napisał: Ja robiłem pełny lipidogram. Jak za 2 miechy będę miał gorsze wyniki pomimo diety i tych tabletek to dostane kurwicy. ;[ a jakie tabletki jesz? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 1 kwietnia 2023 Opublikowano 1 kwietnia 2023 Godzinę temu, Adam GlapJńskJ napisał: Statyny. No to spadnie ci, ale przestaniesz brać i z powrotem skoczy, to dziadostwo jest ogólnie. Mi lekarz powiedział że jak brać to już do końca Kup sobie coś co zawiera MONAKOLINE, to jest naturalne z czerwonego ryżu, wyżej podawałem link. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 1 kwietnia 2023 Opublikowano 1 kwietnia 2023 Powinienem zbadać słuch po tych wszystkich covidach mam ubytek słuchu w lewym uchu i słabo słyszę dźwieki 6kHz. Tak mi przynajmniej powiedział test online a do zrobienia go skłoniła mnie lekka kłótnia z moją jak mierzyłem temperature po lewa pachą. Twierdziła, że termometr już piszczy, że zmierzył a ja, że jeszcze nie piszczy po przystawieniu do ucha okazało się, że nic nie słyszę pikania i dopiero pod odpowiednim kątem coś usłyszałem. Z prawym uchem nie mam tego problemu. Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 1 kwietnia 2023 Opublikowano 1 kwietnia 2023 Sprawdź przegrodę nosową u laryngologa. 1 Cytuj
Homelander 2 225 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 U mnie kamienie nerkowe. No kurwa nie mogę złapać przerwy. Przedwczoraj spędziłem cały dzień w szpitalu, wczoraj w domu na oxydocine. Postanowiłem to pierdolić, idę od jutra na 5 tygodni disability. Mam w pełni płatne więc niech płacą. I albo się wyleczę do końca te gówna albo strzele se w łeb, bo już mam dość 4 Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Ehh ludzie ciało to niezłe ścierwo jest czasami. Taki mięsny switch jeśli chodzi o jakość wykonania czasami Wylecz się szybko młody bo za miesiąc gotg zelda 1 Cytuj
Homelander 2 225 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Ból jest niesamowity. Dostałem naprawdę mocne leki przeciwbólowe, ale niewiele pomagają. Musi mi się to albo rozpuścić albo muszę urodzić. W każdym razie nigdy w życiu mnie tak nie bolało jak przez te kilka dni 3 Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Kamienie masakra, miałem raz i nie spodziewałem się, że tak to może boleć, w moim przypadku doszło do "urodzenia" ale miałem strasznie małe ziarnka piasku, jak ktoś ma większe to musi być srogie eldorado 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Opublikowano 6 kwietnia 2023 16 godzin temu, Homelander napisał: U mnie kamienie nerkowe. No kurwa nie mogę złapać przerwy. Przedwczoraj spędziłem cały dzień w szpitalu, wczoraj w domu na oxydocine. Postanowiłem to pierdolić, idę od jutra na 5 tygodni disability. Mam w pełni płatne więc niech płacą. I albo się wyleczę do końca te gówna albo strzele se w łeb, bo już mam dość Mój ojciec miał problem z kamieniami w nerce i jak "rodził" to cała kamienica słyszała. Masakra. Współczuję na maxa. Cytuj
Homelander 2 225 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Lekarka przepisała mi nowy lek. Nazywa się Tavneos, musieli mi go wysłać, bo normalnie niedostępny. Z ciekawości sprawdziłem cenę: za 180 kapsułek, bo tyle dostałem, 16000$. Wow 1 Cytuj
Mendrek 569 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Zawał Szczęśliwie los chciał bym nadal był świadkiem potęgi pewnego producenta konsol Ale eldorado żywieniowe się skończyło. Temat z energy drinkami w KS leci do ignorowanych. Rada? Jeśli myślisz, że jesteś jeszcze wystarczająco młody i możesz nadal sobie folgować, to jest to potencjalnie zabójcza ułuda... 11 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 A ile zlopales tych energoli? No i z cukrem czy bez? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Przecież Ty masz 38 lat, jeśli nie kłamiesz w profilu z datą urodzin Jakieś powikłania pozawałowe też cię dopadły? Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Chujowa sprawa no, ale po zawale można normalnie żyć i uprawiać sport, także nie załamuj się. Trzymaj dietę. Każdy uważa się za nieśmiertelnego póki nie zachoruje. Przestawisz się na zdrowsze żarcie, odrzucisz cukier i będzie spoko. 1 1 Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Już biorą z naszej półki, uważajcie chłopaki na siebie tam ogólnie. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 42 minuty temu, Mejm napisał: A ile zlopales tych energoli? Po której dawce jesteś szczepionki i jaki producent @Mendrek ??? I trzymaj się chlopaku. Ja po 20 latach picia energoli mam rozjebaną wątrobę i walczę o wyprostowanie prób wątrobowych. Dieta, więcej ruchu i zero powerów. Będzie dobrze dzieciak! 2 1 Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 (edytowane) Boże, jaki to jest debil Edytowane 13 kwietnia 2023 przez mcp 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi