Skocz do zawartości

Schorzenia po trzydziestce

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Adam GlapJńskJ napisał:

Ja jutro mam lipidogram od rana po 2 miechach od złych wyników prób wątrobowych. Ostatnio było - cholesterol całkowity 327 (norma 115-160). :smutas:

Od 60 dni prawie zero fast foodu, jasnego pieczywa, a zamiast tego sałaty, ryby i owoce + inne zdrowe rzeczy. Zgrzeszyłem bo wypiłem przez ten czas 3 piwa i raz ojebałem z kfc cheesburgera. Waga zjechała z 94 kg do 88,5. Ciśnienie potrafię mieć 118/60 przy pulsie 60 więc diametralna zmiana.

Jak jutro na tym pierdolonym pobieraniu krwi wyjdzie chujnia to zapewne zasługa łuszczycy i trzeba będzie zacząć do diety dołożyć tabletki na wątrobę bo nic innego nie da rady. Trzymajcie kciuki. :lapka:

I nie wiem juz ile ale żadnego energola na oczy nie widziałem. Bycie zdrowym boli. ;(

Ja po 3 miechach odstawienie alko, fast foodów itp:. wyniki takie same, głównie przekroczone GGTP przy wątrobie i Trójglicerydy. Może już tak rozjebana, że się nie zregeneruje xd

Edytowane przez Szermac
Opublikowano

Na obniżenie cholesterolu, ciśnienia i wspomaganie wątroby bardzo polecana jest dieta DASH, często w połączeniu z roślinną. DASH w wielu rankingach jest dietą numer jeden pod względem odżywczym i zdrowotności.

• Dzięki 1
Opublikowano
3 godziny temu, Szermac napisał:

Ja po 3 miechach odstawienie alko, fast foodów itp:. wyniki takie same, głównie przekroczone GGTP przy wątrobie i Trójglicerydy. Może już tak rozjebana, że się nie zregeneruje xd

U mnie wyniki są minimalnie gorsze niż 2 miechy temu. Cholesterol całkowity 335 przy normie 115-190. :obama: Trzymam diete dalej i zaczynam żreć tabletki na noc zapisane przez lekarza. Odezwe się za 2 miechy jak dożyje.:lapka:

@Szermac Regeneracja wątroby i poprawa wyników to długa droga.

Opublikowano

Akurat wątroba to dosyć szybko się regeneruje.

Ja ostatnio miałem badania krwi. Wszystko w normie: cukier, cholesterol, ciśnienie. Gdyby nie Wegener i rak nerki to całkiem zdrowy jestem :leo:

• Lubię! 1
Opublikowano

Badanie samego całkowitego cholesterolu to połowiczne diagnozowanie. Musi być pełen lipidogram z HDL i LDL, których konwersja ~3:1 jest większym wyznacznikiem tego, czy jest dobrze czy źle. 

To samo z tarczycą. Samo TSH to 30% badania i diagnozy. Oprócz TSH to FT3, FT4, aTPO uzupełniają cały obraz. 

• Plusik 2
Opublikowano
4 godziny temu, Adam GlapJńskJ napisał:

Ja robiłem pełny lipidogram. Jak za 2 miechy będę miał gorsze wyniki pomimo diety i tych tabletek to dostane kurwicy. ;[

a jakie tabletki jesz?

Opublikowano
Godzinę temu, Adam GlapJńskJ napisał:

Statyny. :lapka:

No to spadnie ci, ale przestaniesz brać i z powrotem skoczy, to dziadostwo jest ogólnie.
Mi lekarz powiedział że jak brać to już do końca :(

Kup sobie coś co zawiera MONAKOLINE, to jest naturalne z czerwonego ryżu, wyżej podawałem link.

Opublikowano

Powinienem zbadać słuch :/ po tych wszystkich covidach mam ubytek słuchu w lewym uchu i słabo słyszę dźwieki 6kHz. Tak mi przynajmniej powiedział test online :shieeet: a do zrobienia go skłoniła mnie lekka kłótnia z moją jak mierzyłem temperature po lewa pachą. Twierdziła, że termometr już piszczy, że zmierzył a ja, że jeszcze nie piszczy :) po przystawieniu do ucha okazało się, że nic nie słyszę pikania i dopiero pod odpowiednim kątem coś usłyszałem. Z prawym uchem nie mam tego problemu. 

Opublikowano

U mnie kamienie nerkowe. No kurwa nie mogę złapać przerwy. Przedwczoraj spędziłem cały dzień w szpitalu, wczoraj w domu na oxydocine. Postanowiłem to pierdolić, idę od jutra na 5 tygodni disability. Mam w pełni płatne więc niech płacą. I albo się wyleczę do końca te gówna albo strzele se w łeb, bo już mam dość

• Smutny 4
Opublikowano

Ehh ludzie ciało to niezłe ścierwo jest czasami. Taki mięsny switch jeśli chodzi o jakość wykonania czasami :/ Wylecz się szybko młody bo za miesiąc gotg zelda

• Dzięki 1
Opublikowano

Ból jest niesamowity. Dostałem naprawdę mocne leki przeciwbólowe, ale niewiele pomagają. Musi mi się to albo rozpuścić albo muszę urodzić. W każdym razie nigdy w życiu mnie tak nie bolało jak przez te kilka dni

• Smutny 3
Opublikowano
16 godzin temu, Homelander napisał:

U mnie kamienie nerkowe. No kurwa nie mogę złapać przerwy. Przedwczoraj spędziłem cały dzień w szpitalu, wczoraj w domu na oxydocine. Postanowiłem to pierdolić, idę od jutra na 5 tygodni disability. Mam w pełni płatne więc niech płacą. I albo się wyleczę do końca te gówna albo strzele se w łeb, bo już mam dość

Mój ojciec miał problem z kamieniami w nerce i jak "rodził" to cała kamienica słyszała. Masakra. Współczuję na maxa. :(

Opublikowano

Zawał :/

Szczęśliwie los chciał bym nadal był świadkiem potęgi pewnego producenta konsol :)

Ale eldorado żywieniowe się skończyło. Temat z energy drinkami w KS leci do ignorowanych.

Rada? Jeśli myślisz, że jesteś jeszcze wystarczająco młody i możesz nadal sobie folgować, to jest to potencjalnie zabójcza ułuda... :/

• Smutny 11
Opublikowano

Chujowa sprawa :/ no, ale po zawale można normalnie żyć i uprawiać sport, także nie załamuj się. Trzymaj dietę. Każdy uważa się za nieśmiertelnego póki nie zachoruje. Przestawisz się na zdrowsze żarcie, odrzucisz cukier i będzie spoko. 

• Lubię! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
42 minuty temu, Mejm napisał:

A ile zlopales tych energoli?

Po której dawce jesteś szczepionki i jaki producent @Mendrek ???

I trzymaj się chlopaku. Ja po 20 latach picia energoli mam rozjebaną wątrobę i walczę o wyprostowanie prób wątrobowych. Dieta, więcej ruchu i zero powerów. Będzie dobrze dzieciak!

• beka z typa 2
  • Minusik 1