Mendrek 569 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 2 godziny temu, Mejm napisał: A ile zlopales tych energoli? No i z cukrem czy bez? 2x 0.5 puszka bez cukru. 2 godziny temu, krupek napisał: Przecież Ty masz 38 lat, jeśli nie kłamiesz w profilu z datą urodzin Jakieś powikłania pozawałowe też cię dopadły? Tak, mam 37. Powikłania? Nie wiem. Zawał miałem w poniedziałek. Zrobili 2x koronorografię i odczyty echo serca są spoko. Jedynie w skutek pierwszego zabiegu mam niedrożną tętnicę promieniową (spoko, natura pomyślała o 2 zapasowych) i (schodzący) niedowład dłoni po ucisku (praktycznie już go nie ma). Ale żyję Energole, stres, zła dieta, rozchwiana cukrzyca = autostrada do zawału... 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 W sumie, jak na szczęście nie ma poważnych powikłań to dostałeś w porę solidne ostrzeżenie i kopa do zmian w życiu. 2 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 23 minuty temu, Mendrek napisał: 2x 0.5 puszka bez cukru. Dziennie? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Trochę jak za czasów gimbazy, gdy się waliło litrowe Be Powery do konsoli. 1 1 Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 4 godziny temu, Adam GlapJńskJ napisał: I trzymaj się chlopaku. Ja po 20 latach picia energoli mam rozjebaną wątrobę i walczę o wyprostowanie prób wątrobowych. Dieta, więcej ruchu i zero powerów. Będzie dobrze dzieciak! Jakie były objawy ze coś nie tak z wątrobą? Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Godzinę temu, iluck85 napisał: Jakie były objawy ze coś nie tak z wątrobą? Prawdopodobnie wyjebało mu plamy, których nie może do dzisiaj zmyć. Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Przestańcie pić ten syf, jak małolaty stoje w netto do kasy a za mną guwniarz i na taśmie energolek i wifon, czekaj gnojku, będziesz płakał Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Patola, że sercotrzepy nie są dostępne od 18 lat. Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Też tak uważam, a łebki żłopią ten syf na potęgę. W dodatku jest niedrogie. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 54 minuty temu, mcp napisał: Przestańcie pić ten syf, jak małolaty stoje w netto do kasy a za mną guwniarz i na taśmie energolek i wifon, czekaj gnojku, będziesz płakał Ja tak 20 lat robiłem i serce jakoś się uspokoiło na odwyku i mam teraz 117/60 a nie 140/100 w spoczynku. Nie pije w ogóle. Vifony nawet mi się nie śnią. Diete trzymam jak pojebany i mam nadzieje, że wpierdalając tą magiczną tabletkę od lekarza na recepte za jakieś pół roku będą lepiej wyniki wyglądały. Musze jeszcze trochę pożyć by was powkurwiać. 2 godziny temu, Crazy Horse napisał: Prawdopodobnie wyjebało mu plamy, których nie może do dzisiaj zmyć. Nie miałem nawet oczu zażółconych. Żadnych plam o których piszesz. A nieciekawe na lipidogramie. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 @Mendrek czy w zmianie stylu życia będzie miejsce na CW i emocje z nim związane? No a tak w ogóle zdrowia ziomek i proszę mi zmienić tryb życia. Słowa poszły w eter, teraz czas na czyny. Ps Ja jebie 720 kilka energetyków w rok. Ja w całym życiu z 20-30 może wypiłem, z czego większość to były red bulle do drinków z Jagermaiser. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Energetyki jebiące wątrobę xdxdxdxd Wątrobę to się jebie i otłuszcza zła dietą (tłuste, smażone, nadużywanie alkoholu), a nie energetykami - tak samo picie kawy jebałoby wątrobę, a czy tak jest? https://youtu.be/qY7Qdil9R5c Zobaczcie ten film i skończcie powielać takie bzdury. Inni, bo Klauniaszek to nie poduma i tak. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Tak patrzę, to chyba tylko wujaszek o tej korelacji tu wspominał (wątroba/energole). 1 Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 8 minut temu, balon napisał: Ja jebie 720 kilka energetyków w rok. Ja w całym życiu z 20-30 może wypiłem, z czego większość to były do redbulle do drinków z Jagermaiser. 720 w rok to mało. Dziennie potrafiłem 4 wypić. Twoje życie wypijałem w tydzień, wiec nawet nie podliczam w skali roku. Nigdy objawów nie miałem, problemów z sercem tez nie. A co potem wyjdzie? Nikt nie wie. Ale fakt, miałem taki cug trwający kilka miechow. 1 Cytuj
Observer 10 528 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 (edytowane) 6 godzin temu, Mendrek napisał: Energole, stres, zła dieta, rozchwiana cukrzyca Ja jebie, przy takim stylu życia chciał ludzi pałować za brak maseczki bo tak się bał o swoje zdrowie. A trzeba było posłuchać rad mądrzejszych zamiast wyzywać od szurów: W dniu 30.08.2021 o 10:31, Observer napisał: Mendrek jak się tak boisz wirusa to po pierwsze powinieneś zadbać o zdrowie: https://www.geekweek.pl/news/2021-03-13/ponad-75-hospitalizowanych-z-powodu-covid-19-to-osoby-z-nadwaga-i-otyle/ Zamiana jednego posta na 50 brzuszków to najlepsze co mógłbyś zrobić dla swojego zdrowia. Po półtora roku ćwiczeń dzisiaj by ze zdrowiem było o wiele lepiej. 20 minut temu, Rozi napisał: Energetyki jebiące wątrobę xdxdxdxd Wątrobę to się jebie i otłuszcza zła dietą (tłuste, smażone, nadużywanie alkoholu), a nie energetykami - tak samo picie kawy jebałoby wątrobę, a czy tak jest? Chyba że ten energol to była wódka z redbullem. Edytowane 13 kwietnia 2023 przez Observer Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Jak dobrze pamietam, to problemem energetyka jest duża ilosc cukru, witamin B6 w dużych dawkach. 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Godzinę temu, Rozi napisał: Energetyki jebiące wątrobę xdxdxdxd Wpisałem w google "napoje energetyczne wątroba" i to mi wyskoczyło pierwsze z brzegu a jest więcej no ale wiadomo - profesor Rozi z instytutu imienia Makdonalda wie lepiej a w internetach kłamią. Doinformuj się knurze następnym razem zanim wrzucisz tyle "xd" do jednego posta i zrób sobie próby wątrobowe za wczasu. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Godzinę temu, balon napisał: Tak patrzę, to chyba tylko wujaszek o tej korelacji tu wspominał (wątroba/energole). Może ten wujaszek wam trochę wiedze uzupełni a posiadaczowi ryjka da do myślenia. Kto wie? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Jakim ty jesteś kurwa debilem, to aż się dziwię, że potrafisz chodzić i oddychać jednocześnie. Wrzuciłem ci filmik od chemiczki, która omawia każdy składnik zawarty w napojach energetycznych. 51 minut temu, iluck85 napisał: Jak dobrze pamietam, to problemem energetyka jest duża ilosc cukru, witamin B6 w dużych dawkach. Cukier i spożywanie w nadmiernych ilościach - wszystko w nadmiarze może zaszkodzić. W energolach kofeina. Ale jak ktoś nie przekracza normalnej dawki i nie jest w żaden inny sposób obciążony, to może pić. A witaminę B6 ciężko przedawkować (musiałbyś spożywać 200 mg na dobę), skutki przedawkowani nie mają nic wspólnego z wątrobą i jej uszkodzeniem, no i w energetykach jest jej bardzo mało, i to nie we wszystkich. Ale można też wpisać coś w Google i opierać swoje myślenie na tym. Tak jak i chlać, żreć fast foody, a potem pisać, że mu energetyki zniszczyły wątrobę, jak Kennemu xd Z resztą on co jakiś czas pisze w Spartakusie, że pierdoli i nie ćwiczy, woli sobie piwo wypić Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 3 minuty temu, Adam GlapJńskJ napisał: Może ten wujaszek wam trochę wiedze uzupełni a posiadaczowi ryjka da do myślenia. Kto wie? Ty a gdzie ja coś piszę o tym na co szkodzą energole, a na co nie? Luzuj doopsko tygrysie. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 5 minut temu, Rozi napisał: Jakim ty jesteś kurwa debilem, to aż się dziwię, że potrafisz chodzić i oddychać jednocześnie. Wrzuciłem ci filmik od chemiczki, która omawia każdy składnik zawarty w napojach energetycznych. Cukier i spożywanie w nadmiernych ilościach - wszystko w nadmiarze może zaszkodzić. W energolach kofeina. Ale jak ktoś nie przekracza normalnej dawki i nie jest w żaden inny sposób obciążony, to może pić. A witaminę B6 ciężko przedawkować (musiałbyś spożywać 200 mg na dobę), skutki przedawkowani nie mają nic wspólnego z wątrobą i jej uszkodzeniem, no i w energetykach jest jej bardzo mało, i to nie we wszystkich. Ale można też wpisać coś w Google i opierać swoje myślenie na tym. Tak jak i chlać, żreć fast foody, a potem pisać, że mu energetyki zniszczyły wątrobę, jak Kennemu xd Z resztą on co jakiś czas pisze w Spartakusie, że pierdoli i nie ćwiczy, woli sobie piwo wypić Prosiak nie ma dla cb ratunku. Szkoda mi cb. Twojej matce też będzie jak ci na trumnę kanapkę drwala rzuci i puche tigerka i do sąsiadki powie " a mówiłam mu synku nie żryj i nie pij tego gówna to nie słuchał". Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Ta czapka Roziego z tym tygrysem 3 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 No w tym filmiku babka podaje przyklad goscia co pil po pare puszek dziennie i po dobrych paru latach zawal, odratowany. Z drugiej strony 6latek wypil cala szklanke i zgon. Pomijajac kompletne dzieci, to jednoznacznie widac, ze tankowanie tego codziennie bedzie szkodliwe. Dla jednego szybciej, dla drugiego wolniej. Niemniej Mendrek zlopal litr dziennie i dopial swego. Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 10 minut temu, Rozi napisał: Cukier i spożywanie w nadmiernych ilościach - wszystko w nadmiarze może zaszkodzić. W energolach kofeina. Ale jak ktoś nie przekracza normalnej dawki i nie jest w żaden inny sposób obciążony, to może pić. A witaminę B6 ciężko przedawkować (musiałbyś spożywać 200 mg na dobę), skutki przedawkowani nie mają nic wspólnego z wątrobą i jej uszkodzeniem, no i w energetykach jest jej bardzo mało, i to nie we wszystkich. https://faktyozywnosci.pl/nadmiar-witamin-w-napojach-energetyzujacych-energy-drink-a-mlodziez/ Pełno tych artykułów. Anyway konsensus jest ten sam. Wypijesz puszkę na miecha, No problem. Jak się wali litr dziennie to już różowo nie będzie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi