Skocz do zawartości

Schorzenia po trzydziestce

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, Mejm napisał:

A ile zlopales tych energoli? No i z cukrem czy bez?

2x 0.5 puszka bez cukru.

2 godziny temu, krupek napisał:

Przecież Ty masz 38 lat, jeśli nie kłamiesz w profilu z datą urodzin :whatuh: Jakieś powikłania pozawałowe też cię dopadły?

Tak, mam 37. Powikłania? Nie wiem. Zawał miałem w poniedziałek. Zrobili 2x koronorografię i odczyty echo serca są spoko. Jedynie w skutek pierwszego zabiegu mam niedrożną tętnicę promieniową (spoko, natura pomyślała o 2 zapasowych) i (schodzący) niedowład dłoni po ucisku (praktycznie już go nie ma). Ale żyję :)

Energole, stres, zła dieta, rozchwiana cukrzyca = autostrada do zawału...

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 159,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Długo się zastanawiałem czy opisać swoją przygodę. No i koniec końców stwierdziłem, że forum o giereczkach to tak samo dobre miejsce do wyżalenia (wypłakania) się jak każde inne. No ale po kolei. Gd

• Mało pozytywów w tym wątku, więc pochwalę się. Wczoraj zadzwonił do mnie lekarz i powiedział, że wyniki moich badań wskazują, że mój organizm dobrze reaguje na chemioterapię  Tak więc może jest jeszcz

• Homelander
    Homelander

To może dla odmiany dobra wiadomość. Minął rok od mojej operacji usunięcia nowotworu z nerki i mój robiony kilka dni temu tomograf wykazał, że wszystko jest czyste i nic nie odrasta. Czyli wygląda na

Opublikowano

W sumie, jak na szczęście nie ma poważnych powikłań to dostałeś w porę solidne ostrzeżenie i kopa do zmian w życiu.

Opublikowano
23 minuty temu, Mendrek napisał:

2x 0.5 puszka bez cukru.

Dziennie? :leo:

Opublikowano

Trochę jak za czasów gimbazy, gdy się waliło litrowe Be Powery do konsoli.

Opublikowano
4 godziny temu, Adam GlapJńskJ napisał:

I trzymaj się chlopaku. Ja po 20 latach picia energoli mam rozjebaną wątrobę i walczę o wyprostowanie prób wątrobowych. Dieta, więcej ruchu i zero powerów. Będzie dobrze dzieciak!

Jakie były objawy ze coś nie tak z wątrobą? 

Opublikowano
Godzinę temu, iluck85 napisał:

Jakie były objawy ze coś nie tak z wątrobą? 

Prawdopodobnie wyjebało mu plamy, których nie może do dzisiaj zmyć.

Opublikowano

Przestańcie pić ten syf, jak małolaty :notlikethis: stoje w netto do kasy a za mną guwniarz i na taśmie energolek i wifon, czekaj gnojku, będziesz płakał 

Opublikowano

Też tak uważam, a łebki żłopią ten syf na potęgę. W dodatku jest niedrogie. 

Opublikowano
54 minuty temu, mcp napisał:

Przestańcie pić ten syf, jak małolaty :notlikethis: stoje w netto do kasy a za mną guwniarz i na taśmie energolek i wifon, czekaj gnojku, będziesz płakał 

Ja tak 20 lat robiłem i serce jakoś się uspokoiło na odwyku i mam teraz 117/60 a nie 140/100 w spoczynku. Nie pije w ogóle. Vifony nawet mi się nie śnią. Diete trzymam jak pojebany i mam nadzieje, że wpierdalając tą magiczną tabletkę od lekarza na recepte za jakieś pół roku będą lepiej wyniki wyglądały. Musze jeszcze trochę pożyć by was powkurwiać. :wub: :lapka:

2 godziny temu, Crazy Horse napisał:

Prawdopodobnie wyjebało mu plamy, których nie może do dzisiaj zmyć.

Nie miałem nawet oczu zażółconych. Żadnych plam o których piszesz. A nieciekawe na lipidogramie. 

Opublikowano

@Mendrek czy w zmianie stylu życia będzie miejsce na CW i emocje z nim związane? :shotgun:

No a tak w ogóle zdrowia ziomek i proszę mi zmienić tryb życia. Słowa poszły w eter, teraz czas na czyny.

Ps Ja jebie 720 kilka energetyków w rok. Ja w całym życiu z 20-30 może wypiłem, z czego większość to były red bulle do drinków z Jagermaiser.

Opublikowano

Energetyki jebiące wątrobę xdxdxdxd Wątrobę to się jebie i otłuszcza zła dietą (tłuste, smażone, nadużywanie alkoholu), a nie energetykami - tak samo picie kawy jebałoby wątrobę, a czy tak jest?

https://youtu.be/qY7Qdil9R5c

Zobaczcie ten film i skończcie powielać takie bzdury. Inni, bo Klauniaszek to nie poduma i tak.

Opublikowano

Tak patrzę, to chyba tylko wujaszek o tej korelacji tu wspominał (wątroba/energole).

Opublikowano
8 minut temu, balon napisał:

Ja jebie 720 kilka energetyków w rok. Ja w całym życiu z 20-30 może wypiłem, z czego większość to były do redbulle do drinków z Jagermaiser.

720 w rok to mało. 
Dziennie potrafiłem 4 wypić. Twoje życie wypijałem w tydzień, wiec nawet nie podliczam w skali roku.

Nigdy objawów nie miałem, problemów z sercem tez nie. A co potem wyjdzie? Nikt nie wie. Ale fakt, miałem taki cug trwający kilka miechow. 

Opublikowano
6 godzin temu, Mendrek napisał:

Energole, stres, zła dieta, rozchwiana cukrzyca

Ja jebie, przy takim stylu życia chciał ludzi pałować za brak maseczki bo tak się bał o swoje zdrowie. A trzeba było posłuchać rad mądrzejszych zamiast wyzywać od szurów:

W dniu 30.08.2021 o 10:31, Observer napisał:

Mendrek jak się tak boisz wirusa to po pierwsze powinieneś zadbać o zdrowie: https://www.geekweek.pl/news/2021-03-13/ponad-75-hospitalizowanych-z-powodu-covid-19-to-osoby-z-nadwaga-i-otyle/

Zamiana jednego posta na 50 brzuszków to najlepsze co mógłbyś zrobić dla swojego zdrowia.

Po półtora roku ćwiczeń dzisiaj by ze zdrowiem było o wiele lepiej.

20 minut temu, Rozi napisał:

Energetyki jebiące wątrobę xdxdxdxd Wątrobę to się jebie i otłuszcza zła dietą (tłuste, smażone, nadużywanie alkoholu), a nie energetykami - tak samo picie kawy jebałoby wątrobę, a czy tak jest?

Chyba że ten energol to była wódka z redbullem.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Jak dobrze pamietam, to problemem energetyka jest duża ilosc cukru, witamin B6 w dużych dawkach.

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał:

Energetyki jebiące wątrobę xdxdxdxd

Wpisałem w google "napoje energetyczne wątroba" i to mi wyskoczyło pierwsze z brzegu a jest więcej

Screenshot_20230413_214315_Chrome.thumb.jpg.7e66bcaf469c3b166fbcca9e113cdc3f.jpg

no ale wiadomo - profesor Rozi z instytutu imienia Makdonalda wie lepiej a w internetach kłamią. :rofl:

Doinformuj się knurze następnym razem zanim wrzucisz tyle "xd" do jednego posta i zrób sobie próby wątrobowe za wczasu. :lapka:

Opublikowano
Godzinę temu, balon napisał:

Tak patrzę, to chyba tylko wujaszek o tej korelacji tu wspominał (wątroba/energole).

Może ten wujaszek wam trochę wiedze uzupełni a posiadaczowi ryjka da do myślenia. Kto wie?

Opublikowano

Jakim ty jesteś kurwa debilem, to aż się dziwię, że potrafisz chodzić i oddychać jednocześnie. Wrzuciłem ci filmik od chemiczki, która omawia każdy składnik zawarty w napojach energetycznych.

51 minut temu, iluck85 napisał:

Jak dobrze pamietam, to problemem energetyka jest duża ilosc cukru, witamin B6 w dużych dawkach.

Cukier i spożywanie w nadmiernych ilościach - wszystko w nadmiarze może zaszkodzić. W energolach kofeina. Ale jak ktoś nie przekracza normalnej dawki i nie jest w żaden inny sposób obciążony, to może pić. A witaminę B6 ciężko przedawkować (musiałbyś spożywać 200 mg na dobę), skutki przedawkowani nie mają nic wspólnego z wątrobą i jej uszkodzeniem, no i w energetykach jest jej bardzo mało, i to nie we wszystkich.

Ale można też wpisać coś w Google i opierać swoje myślenie na tym. Tak jak i chlać, żreć fast foody, a potem pisać, że mu energetyki zniszczyły wątrobę, jak Kennemu xd Z resztą on co jakiś czas pisze w Spartakusie, że pierdoli i nie ćwiczy, woli sobie piwo wypić :wujaszek:

Opublikowano
3 minuty temu, Adam GlapJńskJ napisał:

Może ten wujaszek wam trochę wiedze uzupełni a posiadaczowi ryjka da do myślenia. Kto wie?

Ty a gdzie ja coś piszę o tym na co szkodzą energole, a na co nie? Luzuj doopsko tygrysie.

Opublikowano

ON NAS ZARAZ NAUCZY

:wujaszek:

Opublikowano
5 minut temu, Rozi napisał:

Jakim ty jesteś kurwa debilem, to aż się dziwię, że potrafisz chodzić i oddychać jednocześnie. Wrzuciłem ci filmik od chemiczki, która omawia każdy składnik zawarty w napojach energetycznych.

Cukier i spożywanie w nadmiernych ilościach - wszystko w nadmiarze może zaszkodzić. W energolach kofeina. Ale jak ktoś nie przekracza normalnej dawki i nie jest w żaden inny sposób obciążony, to może pić. A witaminę B6 ciężko przedawkować (musiałbyś spożywać 200 mg na dobę), skutki przedawkowani nie mają nic wspólnego z wątrobą i jej uszkodzeniem, no i w energetykach jest jej bardzo mało, i to nie we wszystkich.

Ale można też wpisać coś w Google i opierać swoje myślenie na tym. Tak jak i chlać, żreć fast foody, a potem pisać, że mu energetyki zniszczyły wątrobę, jak Kennemu xd Z resztą on co jakiś czas pisze w Spartakusie, że pierdoli i nie ćwiczy, woli sobie piwo wypić :wujaszek:

Cupace20230303233408553.png.1c549a036a3137c90d2ac82da077b917.png

Prosiak nie ma dla cb ratunku. Szkoda mi cb. Twojej matce też będzie jak ci na trumnę kanapkę drwala rzuci i puche tigerka i do sąsiadki powie " a mówiłam mu synku nie żryj i nie pij tego gówna to nie słuchał". :lapka:

Opublikowano

Ta czapka Roziego z tym tygrysem :) 

Opublikowano

No w tym filmiku babka podaje przyklad goscia co pil po pare puszek dziennie i po dobrych paru latach zawal, odratowany. Z drugiej strony 6latek wypil cala szklanke i zgon. Pomijajac kompletne dzieci, to jednoznacznie widac, ze tankowanie tego codziennie bedzie szkodliwe. Dla jednego szybciej, dla drugiego wolniej. Niemniej Mendrek zlopal litr dziennie i dopial swego.

Opublikowano
10 minut temu, Rozi napisał:

https://faktyozywnosci.pl/nadmiar-witamin-w-napojach-energetyzujacych-energy-drink-a-mlodziez/

Pełno tych artykułów. Anyway konsensus jest ten sam. Wypijesz puszkę na miecha, No problem. Jak się wali litr dziennie to już różowo nie będzie.