Killabien 552 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Od soboty mam 28 lat, coraz blizej 30. Jak dlugo jeszcze bede zyl i jakie choroby mnie czekaja? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 2 lata góra Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 814 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 no u mnie już 32 na karku i jedynie moje lenistwo stało się jeszcze większe Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Wlasnie mi żuchwa wyskoczyla z mordy, czy tam sie zruszyla przy żarciu, było takie YEB trzasniecie i napyerdala mnie teraz ucho i prawa strona głowy ja nie chce umierac :[ Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Red i jak tam głowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 I czy w uszach nadal szumi? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Nie bylem jeszcze na rezonansie. Dam znac po 19.11 :lapka: Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Ok no to moje schorzenia po 30 a raczej 33 No cóż problemy z odcinkiem lędźwiowym mam nadzieje że to tylko albo aż rwa kulszowa ale w tym roku już drugi raz mam ten problem raz po siłowni i złym martwym ciągu ale w ostatnią sobotę znów się powtórzyło przy kopaniu łopatą, okropny ból przy schylaniu, mam nadzieję tylko że to nie jakieś zwyrodnienia kręgosłupa, niby mam skierowanie ale brak czasu i terminów by szybko to załatwić. Do tego sam nie wiem czy to wina że już wiek Juzusowy czy dieta ale mam problemy że wszystkiego człowiek jeść nie może bo problemy gastryczne. W dupę nic wsadzić sobie nie dam by to sprawdzić więc jadę na jakiś tabletkach i ograniczam cebulę i smażone rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Idziesz na 2w1 i ci pod narkozą elegancko od 1 i 2 strony robią przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Ma ktos astygmatyzm? Leczy ktos to? Ponoc laserowo mozna tomkorygowac ale boje sie ze mi wypali oczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Kolega leczył laserowo i jest bardzo zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Musze poczytac. Szkoda sie meczyc, niby niegrozna przypadlosc ale komfort zycia przynajmniej w moim przypadku obniza Edit O panie to nie sa tanie rzeczy :obama: Edytowane 11 Listopada 2017 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 No nie są, dziewczynie planujemy zrobić leczenie, więc telewizor 4k musi poczekać :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 282 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Telewizor 4k Cie nie zostawi :) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Ma ktos astygmatyzm? Leczy ktos to? Ponoc laserowo mozna tomkorygowac ale boje sie ze mi wypali oczy Ja niby mam w prawym oku. Od guwniaka zawsze mialem wrazenie, ze prawym nie moge dostrzec np. numeru tramwaju z daleka, do czasu az nie naciagne powieki. Na co dzień bardzo nie przeszkadza, do czytania przy kompie zakladam bryle. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Ja mam w obu. I przeszkadza bo czesto "gubie" ostrosc albo czuje jak nadwyrezam oczy zeby widziec w 4k. Zyc z tym mozna ale dyskomfort jest. Co ciekawe jak gram w gierki i gapie sie w tv dwa metry od niego wszystko jest cacy. Takze musze jak najwiecej grac. Ale np juz czytac ksiazke to przeje,bane. Ale po chu,j czytac ksiazki jak jakis frajer :yao: Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Tylko zrób w jakiejśdobrej klinice, która oferuje gwarancję ewentualnej poprawki. We wrocku tak jest, a u mnie na za(pipi)u nie i przez co po operacji została mi lekka wada, a i chyba nawet urosła :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Najpierw dam jedno oko, jak bedzie dobrze to wtedy dam drugie. Spokojnie Wiktorka nie oszukajo Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Dwa oka na raz = taniej. A i polecałbym dwa na raz dlatego że... po operacji jakoś z 2 tygodnie nie będziesz zdolny do pracy. Najpierw jedno oko - 2 tygodnie, potem drugie 2 tygodnie... To strata czasu i kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Ja mam i to taki konkret, a do tego jeszcze mi się pogorszyło ostatnio i w okularach już mało co widzę dobrze na odległość :/. Prze(pipi)ane, na dodatek ciężko to wytłumaczyć. To nie jest tak, że przedmioty są nieostre jak sobie to ludzie wyobrażają zazwyczaj i zwykłe okulary nie pomagają tak jak powinny. Trzeba by kiedyś zoperować chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 tez mam astygmatyzm i tez ostatnio mi sie generalnie cos wada wzroku pogarsza, czesto gubie ostrosc widzenia, ogolnie przez okulary widze gorzej.... chcialbym sobie laserowo/mechanicznie naprawic ślepia ale boje się, że oślepnę i moje patrzałki nie będą działać :( ale w sumie może warto zaryzykować, w takim tempie to do trzydziestki całkiem oślepnę, choć w gruncie rzeczy jakoś dużej wady nie mam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Są okulary i soczewki dobierane pod astygmatyzm, zależnie od wielkości cylindra. Też mam lekki astygmatyzm i zwykłe korekcyjniaki lubią mi zgubić ostrość w kącikach wizji (hmmm... coś jak rogi w bramce, cztery skrajne punkty pola widzenia). A nawet tych 30 jeszcze nie mam, echhh Edytowane 13 Listopada 2017 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 no tak i nosze takie od małego, ale coś się pogarsza ostatnio moje widzenie :/ nie wiem z czym to jest związane ale często oko (najczęściej prawe) potrafi mi zajść taką mgłą, że autentycznie nie jestem w stanie nic przez nie zobaczyć [*] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Gracze :pawel: co drugi ślepy Edytowane 13 Listopada 2017 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Wada się pogłębia prawdopodobnie. Jesteś krótkowidzem? Jeśli tak to przeyebane, bo pogłębiać się mogą wtedy niezależnie od siebie dwie wady oczu - astygmatyzm i krótkowzroczność. Właśnie taką loterię życiową wygrałem, a w totka jak na złość maksymalnie trójka :/ Co do mgły na oku - też to mam, sztuczne łzy 2x dziennie trochę poprawiają sytuację.@blubi: ku.rwa, przecież sobie przy narodzinach nie wybrałem wady wzroku jako gifta czy coś :< Edytowane 13 Listopada 2017 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi