gekon 1 787 Opublikowano 26 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2022 Etam, fajna sprawa. Liczysz barany, budzisz po operacji fakt, trochę boli, ale od czego jest ketonal dożylnio? Imo największy ból to czekanie na sam zabieg, bo przecież na służę zdrowia to nie może być normalnie. Jak umiałbym się cofać w czasie to poszedłbym prywatnie i wolał wydać te kilka koła, ale mieć tydzień dłuższe życie. Bo prawie 7 dni minęło do zabiegu, od momentu jak mnie położyli do łóżka (to nie było lekarza, to w kolejce miejsce zajął mi jakiś kolega pielęgniarki i wzięli go od ręki, to nie było czegośtam...), potem jeszcze 4 dni hospitalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 (edytowane) Ból to tam uj. Ważne, żeby dobrze zrobili, bo za tydzień to ja już chcę biegać i robić fikoły Edytowane 27 kwietnia 2022 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 7 dni po zabiegu to za szybko na takie akcje. Przynajmniej 14 będzie ok. Znaj o my po tygodniu od takiego zabiegu zaczął normalnie funkcjonować to dostał krwotoku. Moim przypadku stosowałem się do zaleceń i dopiero po właśnie 2 tygodniach rozpoczelem w miarę normalną aktywność. Tak więc niema co kozaczyć i lepiej zastosować się do zaleceń lekarza i się oszczędzać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Zobaczymy, jak w moim przypadku będzie przebiegać gojenie. Dużo mi powie wizyta kontrolna po 7 dniach. Póki co muszę przykampić w Izbie Przyjęć bo kolejka w piździec... Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Jestem 3h po zabiegu - BYŁO STRASZNIE. Schody już się zaczęły, gdy odkryli, że moja chrząstka jest bardzo twarda i gruba. W pewnym momencie poszli po całości i młotek wjechał jako narzędzie zbrodni. Wszystko w znieczuleniu miejscowym, więc widziałem co się dzieje. Niby nic nie czułem, ale jak zobaczyłem ten młotek to zrobiło mi się słabo. Cały zabieg przedłużył się przez komplikacje o 20 minut. Nawet zapytali mnie, czy nie potrzebuję przerwy, ale wybąkałem tylko 'róbcie co macie robić, sprawdźcie dwa razy, ma być dobrze'. Pod koniec przestało działać znieczulenie, więc musiałem dostać kolejną dawkę (przypominam, że kłucie nosa w środku też nakurwia). Bardzo, ale to bardzo nieprzyjemne uczucie, gdy słyszysz jak ruszają Ci chrząstką w środku, jakby była z plasteliny. Pomijam przerażające dźwięki w postaci 'chrupania' kości. Jak wsadzili mi tamponady w nos, to tak zacisnąłem dłonie na fotelu, że chyba go uszkodziłem Ogólnie mam wysoką tolerancję na ból i wszystko zniosłem jak prawdziwy hetero alfa, ale bez bicia przyznam że było to jedno z moich najgorszych doświadczeń życiowych. Teraz już chyba z górki. Dwie doby z wyłączonym nosem, a na deser wyciąganie bandaży. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 045 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Trzymaj się byku! Mi się rów spocił od samego czytania jak grzebią ci w nosie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Siostro, co dzisiaj dobrego na kolację? Siostra: 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 377 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Godzinę temu, ginn napisał: Jestem 3h po zabiegu - BYŁO STRASZNIE. No i właśnie wybiłeś mi z głowy myślenie o ewentualnym zabiegu. Pierdolę, chrapanie w nocy też nie jest takie złe, a na chusteczki mnie stać Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 9 minut temu, ginn napisał: Siostro, co dzisiaj dobrego na kolację? Siostra: Jak miałem na 18tkę robioną przegrodę to też na świadomce, ale niebieska piguła (głupi jaś to się nazywało?) dość mnie zmuliła, że tylko flashbacki lekkie mam z fotela, nie pamiętam ile to mogło trwać. Miesiąc tamponów, sączenia się z nosa itp., ale w końcu do dziś mogę oddychać podczas biegania, gdy wcześniej sapałem jak świnia idąc po prostym terenie. Bez głupich jasiów miałem na pełnej świadomce 40 minut (per sztuka) usuwane ósemki spod kości, to było gorsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 324 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Byłem raz w życiu w polskim szpitalu na 2 dni i wolę zdechnąć na środku jezdni niż tam kiedyś wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Farciarz. To co ty za dzieciństwo miałeś, jak tak migdałki nienaruszone, wyrostek dalej w brzuszku, torbiel odbytowa nie ropieje i nie wymaga wykrojenia połowy plecków itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Kurwa, to jest niemożliwe. Więźniowie lepsze żarcie dostają, bo inaczej spaliliby całe alcatraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 324 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 18 minut temu, _Red_ napisał: Farciarz. To co ty za dzieciństwo miałeś, jak tak migdałki nienaruszone, wyrostek dalej w brzuszku, torbiel odbytowa nie ropieje i nie wymaga wykrojenia połowy plecków itp. Yebnie raz a dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 39 minut temu, ginn napisał: Siostro, co dzisiaj dobrego na kolację? Siostra: Uuuu hipsterek, wariant vege 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Jakbyś nie wiedział jak to złożyć, to znalazłem przepis: https://dieter.pl/potrawa/kanapka-z-maslem-zoltym-serem-i-ogorkiem Tylko pomiń krok drugi, chyba że zlitują się i doniosą składnik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 324 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Serka się paniczowi zachciało?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 204 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 46 minut temu, ginn napisał: Siostro, co dzisiaj dobrego na kolację? Siostra: ten napis "konkret" dopełnia całokształt obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 (edytowane) Spoko, poradziłem sobie. Wybrałem opcję "wypierdol do śmietnika" i zjedz płatki na mleku z zapasów, które zrobiłeś przed tym, bo przecież masz głowę na karku i nic Cię nie zaskoczy. Generalnie standard jest na prawdę okej, więc to co podają do jedzenia to jakaś totalna odklejka od wszelkich norm, do których Szpital stara się pretendować. Największy fun mam z zabawy łóżkiem, które jest regulowane w 8 punktach automatycznie Edytowane 27 kwietnia 2022 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Tam powinno być napisane "na pełnej, albo wcale". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 1 godzinę temu, ginn napisał: Siostro, co dzisiaj dobrego na kolację? Siostra: Moje ulubione sniadanie 3 takie pajdy i jedno gotowane jajko, bez masełka Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Dlaczego robicie nosy w szpitalach? Prywatne kliniki chirurgii plastycznej bez problemu ciągną NFZ jeśli są wskazania medyczne do operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Ciekawe czy ktoś po operacji w zwykłym szpitalu zajebał teraz łbem w ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 Mój tata teraz jest w szpitalu na ortopedii i te zdjęci szpitalnego jedzenia są prawdziwe. XXI, europa centralna i na śniadanie dostajesz 3 kromki białego pieczywa, masło na jedną kanapkę i 3 plastry jakiejś mortadeli. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, selene napisał: Dlaczego robicie nosy w szpitalach? Prywatne kliniki chirurgii plastycznej bez problemu ciągną NFZ jeśli są wskazania medyczne do operacji. Tutaj mam do czynienia ze szpitalem obok którego w zasadzie znajduje się jednostka wojskowa, więc takich zabiegów trzaskają w hurtowej ilości. Poszedłem z przekonaniem, że zrobią to dobrze, zwłaszcza że już trochę dobrego słyszałem o oddziale laryngologii. Kromki z masłem i ogórkiem? Przeżyję. Edytowane 27 kwietnia 2022 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2022 No jak robią tam nosy tak dobrze jak karmią to lepiej już się uczyć przez dupę oddychać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi