Skocz do zawartości

Red Dead Redemption 2

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Rozi napisał:

O wiewiórki się przecież co chwile można potknąć, ale borsuka jeszcze nie widziałem. Ale co ja tak naprawdę widziałem xd

Uśmierciłem pierwszego bizona :( Ta opcja z jakością skóry super zmienia podejście do polowania i je utrudnia. Czapeczka z legendarnego niedźwiedzia? Jasne, że tak!

Znaleźliście jakieś miejsce z dobrymi dzikimi końmi? Kurde, niby mam tego War horse, ale jest strasznie ociężały i powolny, a ja chciałbym jakiegoś szybkiego i zwinnego. A kasy wydawać nie chcę.

Musze upolować wiewiórkę i borsuka zeby mieć większa torebkę, ale skóra wiewiórki musi być prefekt, a zmiażdżona przez konia to nie bardzo xD 

co do konia to ja teraz używam tego drugiego darmowego Thoroughbred, jest to koń wyścigowy 

Opublikowano

A ja właśnie chcę jakiegoś złapać i osiodłać (nie ukraść, bom kowboj surowy, acz sprawiedliwy), a na mapie nie ma oznaczonych miejsc póki co.

Opublikowano

Znalazłem fajną miejscówę, chata wypełniona

szkieletami, plus jakiś list z modłami, nie wiem, sekta?

Natknąłem się na nią w nocy i czuć było ten niepokojący klimat, trochę jak w jedynce. Chata jest zaraz pod tym drzewem w którym jeden z typów ma schowany dług.

Jeśli chodzi o misje od nieznajomych to zebrałem już 3 i wszystkie 3 to tylko kolekcjonowanie :( A w statystykach jest napisane że jest 10 misji. Oby pozostałe były lepsze i na poziomie jedynki.

Opublikowano

Przecież ta misja z odnajdywaniem rewolwerowców to jest złoto.

A widzieliście tę spaloną osadę niedaleko pierwszego obozu? Wejdźcie sobie do budynku więzienia, creepy as fuck.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie, pozbierałem te misje ale jeszcze ich nie ruszyłem :nosacz3:  Zobaczymy, zaniepokoiłem się tylko że tak jakby te misje były tutorialem do znajdziek. Teraz znalazłem info na powerpyx że jest ich aż 20 :banderas: Dziwne że nie są potrzebne wszystkie do zrobienia 100%.

Widziałem tę osadę, robi wrażenie. Podobnie jak jakaś fabryka (?) z zielonym światłem, mijałem ją w nocy ale akurat goniłem kogoś tam i nie podszedłem zobaczyć z bliska.

Edytowane przez c0ŕ
Opublikowano

Ciekawi mnie też sprawa polowań - czy idealną skórę dostaniemy tylko za upolowanie zwierza z tych broni opisanych przy w kompendium? Sprawdzał to ktoś?

Opublikowano

Też tak macie, że w grze która daje wam wolność wyboru - dobry kauboj czy zły i brzydki, zawsze wybieracie tę dobrą drogę?  Są jakieś osiągnięcia, ludzie zaczną do ciebie strzelać kiedy będziesz robił jak na członka gangu przystało i ikona Artura będzie na czerwonym? Cholera unikam wszystkich informacji jak ognia, nawet nie chce czytać listy osiągnięć przed czterdziestą godzina grania. Ale ten płacząc żyd polskiego pochodzenia aż się prosił o kulkę między oczy :/

Opublikowano

nie mam na tyle silnej woli by gdy spotkam na odludziu typka w obozowisku który każe mi wypier.dalać nie zarzucić go na lasso i nie spalić na ognisku :)

• Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Napad na pociąg. Jedna z pierwszych misji, a z jakim rozmachem i autystycznym wręcz przywiązaniem do szczegółów. Dutch rozdziela zadania, każe mi zobaczyć co tam u Billa. Jadę do Billa, który mówi mi co tam u niego. Pomagam mu i wracam do Dutcha. Mówię Dutchowi co tam u Billa. Wszystkie dialogi takie ludzkie, jak nie z gry.

No ku,rwa  dziękuje pan Rockstara:banderas: 

Gry R* to zawsze misje na zasadzie podjedź gdzieś - zabij - wróć. Tyle że gdy są osadzone w dobrze zrobionym świecie to ja to kupuję. RDR mi nie podchodzi, bo szczerze nie pasuje mi ta pusta i brązowa mapa. Podróżowanie na tej mapie zawsze było dla mnie karą i zbędna zapchajdziurą pomiędzy misjami Tutaj? Ja pier,dole, marzę o Zeldzie w tym świecie xD

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Mam parę zarzutów po paru godzinach

- szkoda że ludzie od razu umierają nawet jak dostaną w piętę, brak tu czołgania się z jedynki

-nie można się nayebać w saloonie ani nie można brać ze sobą ziomków podczas free roamu (przynajmniej narazie? Wydaje mi się że było mówione że będzie się dało zabierać członków gangu)

-kupa mojego konia jest jakaś rzadka :beksa:

-mam już 39% :nosacz2:

• Plusik 2
Opublikowano

Prawda że ludzie od razu umierają (jak się odstrzeli rękę nawet to padają trupem), ale czasem się czolgają. Jednego wieśniaka zastrzelilem z łuku, to jeszcze parę metrów probowal uciekac aż w koncu padl i sie wykrwawil, a i zostawił po sobie długą plamę krwi w miejscu w którym biegł.

No tę chwilę moje jedyne zarzuty to tak jak pisałem, system kar (mam nadzieję że to glitch a nie celowe działanie), sporo zamkniętych drzwi i odrobinę zagmatwane menu (też wciąż nie wiem gdzie jest spis misji pobocznych). Cała reszta idealna.

Opublikowano (edytowane)

Czytałem gdzieś, że takich pełnoprawnych misji jest

Spoiler

ponad 100

, także sam o długość gry się nie martwię.

Kurczę, aż mi się głupio zrobiło jak wbiłem do obozu a Grimshaw i Dutch mnie opie.rdolili, że nic nie robię tylko kręcę się jak smród. Od razu zabrałem się za rąbanie drewna, noszenie worków i napełnianie wody. :reggie:

Apropo smrodu - wysadzenie kupy łajna dynamitem i duel z niezadowolonym gunslingerem to prawdziwe cudo. :D

Edytowane przez Bigby
Opublikowano
7 minut temu, Pupcio napisał:

-nie można się nayebać w saloonie

Jak to się nie można najebać? Przecież normalnie da się alkohol kupować u barmana i go pić.

Opublikowano
15 minut temu, Rozi napisał:

Jak to się nie można najebać? Przecież normalnie da się alkohol kupować u barmana i go pić.

No pić można ale ja się chce nayebać taknieco ok? tylko alko z eq można się upić 

Opublikowano

Szkoda że nie można, kraść butów z  trupów czy tam z typów związanych lasso xD system kar z dupy i do niektórych domków nie da sie wejść :( 

Opublikowano
24 minuty temu, Pupcio napisał:

Mam parę zarzutów po paru godzinach

- szkoda że ludzie od razu umierają nawet jak dostaną w piętę, brak tu czołgania się z jedynki

-kupa mojego konia jest jakaś rzadka :beksa:

Nie wiem, z jakiego kalibru strzelasz, ale u mnie dość często są ranni, kuśtykają, padną, wstają, czasem nawet się czołgają.

Co do kupy to fakt mój  też robi sr.akę, mimo diety z krakersów.

17 minut temu, c0ŕ napisał:

odrobinę zagmatwane menu (też wciąż nie wiem gdzie jest spis misji pobocznych)

Jeśli chodzi o aktywności poboczne, to sprawdź w swojej saszetce - tam jest zakładka z dokumentami np.
Jak ja zerwałem ogłoszenie o zapotrzebowaniu na królika i wiewiórkę, to normalnie mam je w kieszeni i mogę rozłożyć, przeczytać... Immersja :)

17 minut temu, Bigby napisał:

Kurczę, aż mi się głupio zrobiło jak wbiłem do obozu a Grimshaw i Dutch mnie opie.rdolili, że nic nie robię tylko kręcę się jak smród. Od razu zabrałem się za rąbanie drewna, noszenie worków i napełnianie wody. :reggie:

No ja staram się odbębnić wszystkie te zajęcia za każdym razem jak jestem w obozie - dziwnie mnie to relaksuje i czuję się wartościowym członkiem społeczności - ludzie mnie szanują, zwłaszcza jak się wykąpałem i ostrzygłem w Valentine :)

W sumie niejasne jest zaopatrywanie obozu w żarcie - jak przyniosę całą sarnę na koniu to wygląda na to, że mało, a jak dorzucę drugą to już za kasę, tak jakby nie była potrzebna już, a wskaźnik żarcie wciąż na czerwono.
No i przekazywać można chyba tylko z konia - bo tylko te rzeczy Pearson widzi. Jak przytargałem jedną na ramieniu i rzuciłem obok ogniska, to "w systemie" jej nie było. Musiałem podnieść, wrzucić na konia, wtedy podszedłem do grubego i mogłem opchnąć.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Yakubu napisał:

Jak była imprezka w obozie to z dwadzieścia browarów wypiłem i były tylko lekkie szumy xd

Jak sprawdzacie ilość godzin?

No normalnie wchodzisz w osiągnięcia i statystyki. 

E: a zapomniałem, że  tylko xbox ma takie statystyki i porównania ze znajomymi. 

E2:

@kermit @raven_raven

:obama:

Edytowane przez chris85