Skocz do zawartości

Red Dead Redemption 2

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czemu w nowej miejscówce mam szary znacznik zamiast żółtego, który mówi o problemie z prawem (choć ani bounty ani nic) i mam spróbować później. 

Ten odprowadzony typek po dojściu na miejsce ani be, ani me. Poszedł w swoją stronę i tyle. 

Opublikowano
4 godziny temu, UberAdi napisał:

Mi jedyne co przeszkadzało to tempo rozgrywki, pojedyncze animacje do podnoszenia każdego przedmiotu i konieczność podchodzenia do każdego z 20 ciał po strzelaninie żeby je ograbić. Doceniam oczywiście przywiązanie do detali ale jak widać nie zawsze realizm w grach ma do końca sens. Wyświetlenie i możliwość zebrania przedmiotów które są wokół postaci w odległości 1 czy 2 metrów pasowało by mi zdecydowanie bardziej i wątpie żeby ktoś przez to narzekal na brak realizmu.

Ja bym narzekał  - teraz jest idealnie. 

Jeszcze tego brakuje, żeby Arturowi wykupić jakiegoś skilla, dzięki któremu wszystkie zegarki i klamry z pasków denatów przylatywały by do nas niczym śrubki w Ratchet & Clank - immersja jak ch#j :obama:

Opublikowano

jak ogarnac ten dead eye ? w jedynce trzeba bylo nacisnac r1 zeby zaznaczyc cel, a tutaj wystarczy ze najade na przeciwnika, i samo zaznacza targety, upierdliwe i zmniejsza uzytecznosc

Opublikowano
Teraz, Andżej napisał:

jak ogarnac ten dead eye ? w jedynce trzeba bylo nacisnac r1 zeby zaznaczyc cel, a tutaj wystarczy ze najade na przeciwnika, i samo zaznacza targety, upierdliwe i zmniejsza uzytecznosc

wraz z fabula odblokujesz mozliwosc recznego oznaczania

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Wredny napisał:

Ja bym narzekał  - teraz jest idealnie. 

Jeszcze tego brakuje, żeby Arturowi wykupić jakiegoś skilla, dzięki któremu wszystkie zegarki i klamry z pasków denatów przylatywały by do nas niczym śrubki w Ratchet & Clank - immersja jak ch#j :obama:

"Po zabójstwie z ukrycia, ograb automatycznie przeciwnika - kup za 50$"

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie!

Edytowane przez balon
Opublikowano

Gram dalej i jest coraz lepiej :) Oceny zasluzone, jako caloksztalt najlepsza gra tego roku.

Opublikowano

Naciskam R3 żeby mi spowolniło czas. W dłoni trzymam pistolet sześciostrzałowy. Po kolei najeżdżam na przeciwników i nikogo mi nie zaznacza. Muszę jeszcze dodatkowo coś naciskać? Nie potrafię korzystać z tego trybu :/

Opublikowano (edytowane)

To zalezy na jakim levelu jest deadeye. Na pierwszym zaznacza automatycznie jak najezdzasz, na drugim mozesz albo strzelic triggerem, albo pozaznaczac pare punktow przy pomocy R1 i dopiero wtedy strzelic.

e: swoja droga uwielbiam tego deadeye. Nie ma to jak wykosic caly oboz baniami na jednym oddechu :banderas: albo przycelowac ze snajperki w sarne, gwizdnac i na spowolionym tempie sypnac jej miedzy oczy, aiii

Edytowane przez teddy
  • Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, messer88 napisał:

Ale to jako zwykły quest ze znacznikiem z literką się pojawia czy jest traktowany jako poboczne? 

Tak literka "A" ale na biało.

24 minuty temu, ornit napisał:

Naciskam R3 żeby mi spowolniło czas. W dłoni trzymam pistolet sześciostrzałowy. Po kolei najeżdżam na przeciwników i nikogo mi nie zaznacza. Muszę jeszcze dodatkowo coś naciskać? Nie potrafię korzystać z tego trybu :/

Dead Eye Lvl 1 - samo slo mo

lvl 2 - automatyczne zaznaczanie punktów na celu

lvl 3 - R1 zaznaczasz dokładnie miejsa, a R2 odpalasz :)

lvl 4 - widać miejsca krytyczne na przeciwnikach

• Plusik 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Andżej napisał:

To widzę, że mimo powoływania się na znajomość poprzedniej odsłony, słabo ją zapamiętałeś, bo tam na początku było tak samo, a później tak jak Bansai pisze:

1 godzinę temu, Bansai napisał:

wraz z fabula odblokujesz mozliwosc recznego oznaczania

• Smutny 1
Opublikowano

A czym się różni ręczne oznaczanie od strzelania od razu? Muszę wciskać R1 za każdym razem kiedy najeżdżam na przeciwnika czy wystarczy przytrzymać i machać kursorem po ekranie i samo zaznaczy kiedy trafię?

Opublikowano

Z tym koniem głównym to jak jest? Jak zostawisz gdzieś go na zadupiu, a jesteś we własnym obozie to koń wróci do Ciebie czy trzeba po niego zapiedalać? XD

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Figuś napisał:

R3 wciskasz i celujesz, tyle punktów możesz namierzyć ile pestek w broni aktualnie 

U mnie tez jest z tym problem. Tzn. Podczas celowania wciskam R3 i niby pod R1 powinienem sam zaznaczac cele, ale jakims cudem one same sie zaznaczaja randomowo (w jeden cel) bez wciskania czegokolwiek. Nie czaje w ogole tego.

PS. Przeczytana strona wczesniej. Wsio jasne, ladne wytlumaczone przez chlopakow.

Edytowane przez bebbop
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

W Call of Juarez też kompletnie nie wiedziałem jak to działa ale też jakoś szybko odpuściłem ten tytuł, ale tutaj jak widzę po postach chyba będzie podobnie w temacie pojedynków ¯\_(ツ)_/¯ oczywiście z tą różnicą że tego tytułu nie odpuszcze ; ]

Edytowane przez Ryo-San
Opublikowano
4 minuty temu, Faka napisał:

Z tym koniem głównym to jak jest? Jak zostawisz gdzieś go na zadupiu, a jesteś we własnym obozie to koń wróci do Ciebie czy trzeba po niego zapiedalać? XD

Tak, trzeba się wracać. Po kultowej misji z LENNEH obudziłem się na jakimś wyp.izdowie a kobyły nie było w okolicy.