Gość aphromo Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 15 godzin temu, c0ŕ napisał: Teraz czas zobaczyć co ma do zaoferowania epilog... Bardzo duzo, jeden z lepszych chapterow jak dla mnie. Epilog z RDR2>>>>RDR1, bez dwoch zdan. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Jeśli chodzi o wyzwanie z pokerem to ja mam w każdej miejscówce ogołocić każdego do zera, czy wystarczy jak jeden typ odpadnie? Jak to pierwsze to przypał, bo mi się nie chce w to grać Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Wystarczy jednego zniszczyć Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 No to dziwne, bo jak grałem na stacji w flatneck i jeden typ odpadł z gierki to mi nie zaliczyło Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Przeciez w pokerka jak chcesz kogos ogolocic to z kazda sensowniejsza reka grasz od razu allina masz conajmnien dwa sprawdzenia Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 I skończyłem epilog. Rzeczywiście dosyć długi, bo grałem od rana z przerwami i dopiero teraz pękł, a skupiłem się na samych misjach. Jednocześnie nie sądzę żeby był rozwleczony jak ktoś pisał wcześniej, ani razu nie poczułem znużenia, idealne zwieńczenie historii. Uważam że ten epilog spełnił każdą z ról: dania graczowi satysfakcji z wykończenia Micah, poznania losów pozostałych członków gangu i ogólnie tego co działo się w tym czasie rozłąki i najważniejsze - ponownego przyzwyczajenia gracza do Johna i przedstawienia go w fajnym świetle, co się imo udało. Bez tak rozbudowanego epilogu czułbym się strasznie dziwnie wcielając się w niego, mimo że przeszedłem jedynkę. Spotkałem się też z opiniami że ten epilog nieco kradnie show Arthurowi i jego historii, ale powiem krótko, ja totalnie tego nie odczułem w ten sposób. Cały gang to już przeszłość, dobre i złe wspomnienia pozostaną tylko wspomnieniami, według mnie lepiej nie dało się tego zakończyć. Jeszcze co do Marko Dragica to gdzie jest trzecie spotkanie z nim? Boję się szukać w necie bo nie chcę sobie akurat tego zaspoilerować, skoro dali trofeum za ten quest to musi być ciekawy Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Dobra już chyba wiem o co chodzi z poletkiem. Po prostu typero musi wyzerować konto po wygranej rundce przez Arthura. Teraz w Saint Denis w dwie minutki to zrobiłem, więc chyba nie będzie tak źle Cytuj
lothronik 254 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Jeszcze co do Marko Dragica to gdzie jest trzecie spotkanie z nim? Boję się szukać w necie bo nie chcę sobie akurat tego zaspoilerować, skoro dali trofeum za ten quest to musi być ciekawy Podjedź do jego laboratorium ;-)Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJeszcze co do Marko Dragica to gdzie jest trzecie spotkanie z nim? Boję się szukać w necie bo nie chcę sobie akurat tego zaspoilerować, skoro dali trofeum za ten quest to musi być ciekawy Podjedź do jego laboratorium ;-)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Gość suteq Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 @c0ŕ Podobno po ukończeniu drugiej misji trzeba do niego wrócić za 2 dni i wejść do jego warsztatu. Cytuj
lothronik 254 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 (edytowane) 7 minut temu, c0ŕ napisał: Jeszcze co do Marko Dragica to gdzie jest trzecie spotkanie z nim? Boję się szukać w necie bo nie chcę sobie akurat tego zaspoilerować, skoro dali trofeum za ten quest to musi być ciekawy Podjedź do jego laboratorium ;-) Edytowane 11 listopada 2018 przez lothronik 1 Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Spoiler Jest, musisz wrócić do jego pracowni. Jak C0r podobał Ci się zabieg z gruźlicą Arthura? Jak mi zemdlał na ulicy a potem wizyta u lekarza i diagnoza no trochę byłem rozyebany. Już przed premierą byłem raczej pewny że Arthur umrze ale i tak udało się im mnie zaskoczyć z tym motywem Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 (edytowane) 11 minut temu, Pupcio napisał: Ukryj zawartość Jest, musisz wrócić do jego pracowni. Jak C0r podobał Ci się zabieg z gruźlicą Arthura? Jak mi zemdlał na ulicy a potem wizyta u lekarza i diagnoza no trochę byłem rozyebany. Już przed premierą byłem raczej pewny że Arthur umrze ale i tak udało się im mnie zaskoczyć z tym motywem Dla mnie ten zabieg był genialny. W ogóle teraz sobie przypominam jak już w drugim chapterze Arthur czasem kaszlał albo pojawiały się zmiany koloru na ekranie a człowiek nic nie podejrzewał Ale tak jak pisałem wcześniej, grając dobrym Arthurem z wysokim honorem cała ta gruźlica dała niesamowicie dobry efekt (o ile można to tak nazwać, dla mnie dała dobry efekt xD) w tym szóstym rozdziale. Patrzyłem na Arthura, ten kaszel, zaczerwienione oczy i sam czułem że trzeba zrobić coś dobrego na tym świecie. Pomoc Penelope i Breau w ucieczce przed rodzinami, rozmowy z zakonnicą z Saint Denis o życiu, spotkania z Weteranem, uczenie wdowy polowania i strzelania, pomaganie indiańskiemu plemieniu (cała ta wyprawa i rozmowa z Padającym Deszczem gdzie on zbiera rośliny <3) wreszcie dokończenie sprawy z panią Downes i jej synem. Serio coś pięknego i mega mnie to poruszyło, aż żal mi było ruszać misje fabularne. Też na początku przewidywałem że Arthur zginie i obstawiałem jakąś śmierć podczas napadu, ale Rockstar wybrał chyba najlepszy sposób by go uśmiercić. Jeszcze to zakończenie przy wschodzie słońca... Edytowane 11 listopada 2018 przez c0ŕ 3 Cytuj
Tomko 0 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Hej mam pytanko gdzie mozna sprawdzic czas gry znaczy ile godz juz mam na liczniku w wiesku3 bylo to w menu bohatera a tu szukam i mam tylko procent ukonczenia gry a liczby godzin w rozgrywce juz nie ktos wie? Btw gra super jak ktos lubi kowbojskie klimaty sterowanie wkurza ale to jest gierka ktora potrafi wciagnac jak np wiedzmin 3 pozdro i czekam na online moze bedzie ktos chcial pograc przez siec z tego forum mozna by bylo polskie ranczo zrobic:) Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Dziś w końcu zebrałem się na odwagę i opyerdoliłem zaplecze aptteki w Valentine. Nie siliłem się na przebieranki, bo tu chyba faktycznie trzeba by zmienić każdy element garderoby, od bandoliery, a na szelkach skończywszy. Wchodząc do środka, założyłem tylko bandanę, zauważył to szeryf, krzyknął żebym ją ściągnął, ale byłem już w środku, więc nie wszedł za mną. Zayebałem O'Driscolli oraz ich cizię, zabrałem 50$ i Schofielda ze stołu, po czym błyskawiczna ewakuacja (koń przywiązany przed biurem szeryfa). Wynik całej akcji - zero ujmy na honorze i zaledwie 1,50$ kary Wychodzi na to, że O'Driscolle to nie ludzie 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 38 minut temu, c0ŕ napisał: Ukryj zawartość Dla mnie ten zabieg był genialny. W ogóle teraz sobie przypominam jak już w drugim chapterze Arthur czasem kaszlał albo pojawiały się zmiany koloru na ekranie a człowiek nic nie podejrzewał Ale tak jak pisałem wcześniej, grając dobrym Arthurem z wysokim honorem cała ta gruźlica dała niesamowicie dobry efekt (o ile można to tak nazwać, dla mnie dała dobry efekt xD) w tym szóstym rozdziale. Patrzyłem na Arthura, ten kaszel, zaczerwienione oczy i sam czułem że trzeba zrobić coś dobrego na tym świecie. Pomoc Penelope i Breau w ucieczce przed rodzinami, rozmowy z zakonnicą z Saint Denis o życiu, spotkania z Weteranem, uczenie wdowy polowania i strzelania, pomaganie indiańskiemu plemieniu (cała ta wyprawa i rozmowa z Padającym Deszczem gdzie on zbiera rośliny <3) wreszcie dokończenie sprawy z panią Downes i jej synem. Serio coś pięknego i mega mnie to poruszyło, aż żal mi było ruszać misje fabularne. Też na początku przewidywałem że Arthur zginie i obstawiałem jakąś śmierć podczas napadu, ale Rockstar wybrał chyba najlepszy sposób by go uśmiercić. Jeszcze to zakończenie przy wschodzie słońca... Spoiler I co najważniejsze cała ta przemiana i późniejsza uczynność Arthura wyszła bardzo naturalnie. Też czułem potrzebę pomagania każdemu kto się nawinął, odmawiania przyjęcia długu, rozdawania pieniędzy. W międzyczasie tak jak piszesz wszystkie te misje, spotkania z nowymi i starymi znajomymi (w Valentine pod koniec znowu odnalazłem Micky'ego, który wyjawił, że nie jest tak naprawdę weteranem wojny i że będzie mu smutno gdy nasz bohater umrze), do tego wspomnienia o zmarłym synu Arthura. Cały 6 rozdział to potężny ładunek emocjonalny. Arthur to naprawdę fantastyczna postać. 4 Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Spoiler imo większość postaci spoza gangu niestety kuleje w tej grze, szczególnie szkoda że miltona i cornwalla było tak mało bo zapowiadali się ciekawie a było ich tyle co nic. No a Pan Morgan chyba najepszy bohater rockstara, niesamowity facet :rose: Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 11 listopada 2018 Opublikowano 11 listopada 2018 Kuuurła pierwszy raz dałem się przyskrzynić przez stróżów prawa i jak Dutch przyszedł żeby mnie wyjąć z dołka to aż mi się zachciało kupę z immersji Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 (edytowane) Zakończenie misji z petroglifami :O I jak tu nie kochać RDR, dokładnie na takich strangerów liczyłem przed premierą Nieeeee, ja pier.dolę, nie. Przez przypadek usunąłem save zamiast go zapisać zabijcie mnie, z 86% ukończenia ostatni sejw mam na 64% ja pier.dolę ;//////////////// czyli muszę pożegnać się z 100%, chyba sprzedam grę i zatopię smutki w hitmanie 2 Edytowane 12 listopada 2018 przez c0ŕ 1 3 Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 Kuźwa, ale mi źle teraz na duszy... Nieopodal Annesburga, w lesie słyszałem warczenie i wycie, ale takie nienaturalne - kto widział ten wie Spoiler W końcu zauważyłem pewną postać, pobiegłem jej tropem, trafiłem na jaskinię, no i tam broniły go dwa wilki - zastrzeliłem je, co tylko wkurzyło go jeszcze bardziej... Związałem go dla świętego spokoju, przeczytałem jego pamiętnik, a tam historia jego ucieczki z domu i to, że jakiś wilczy szczeniaczek podszedł i polizał go w rękę... Ku#wa, zabiłem jego najlepszych przyjaciół... Rozwiązałem go i uciekłem, ale to już nie to samo ... Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 9 minut temu, c0ŕ napisał: Zakończenie misji z petroglifami :O I jak tu nie kochać RDR, dokładnie na takich strangerów liczyłem przed premierą Nieeeee, ja pier.dolę, nie. Przez przypadek usunąłem save zamiast go zapisać zabijcie mnie, z 86% ukończenia ostatni sejw mam na 64% ja pier.dolę ;//////////////// czyli muszę pożegnać się z 100%, chyba sprzedam grę i zatopię smutki w hitmanie 2 dobra, uratował mnie autosave jednak xD dla poczucia takiej ulgi warto żyć 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 40 minut temu, c0ŕ napisał: Zakończenie misji z petroglifami :O I jak tu nie kochać RDR, dokładnie na takich strangerów liczyłem przed premierą Nieeeee, ja pier.dolę, nie. Przez przypadek usunąłem save zamiast go zapisać zabijcie mnie, z 86% ukończenia ostatni sejw mam na 64% ja pier.dolę ;//////////////// czyli muszę pożegnać się z 100%, chyba sprzedam grę i zatopię smutki w hitmanie 2 29 minut temu, c0ŕ napisał: dobra, uratował mnie autosave jednak xD dla poczucia takiej ulgi warto żyć 1 Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 Ależ mi siadł soundrack kurła!1 Leciał zapętlony cały dzień a jeszcze parę dni temu kręciłem nosem i mówiłem że w jedynce był lepszy Wkleił bym parę innych ale musicie je usłyszeć na własne ucho podczas grania Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 Ja to tylko ty zostawie Gościu EA Motive porównał responsywność sterowania RDR2 i kilku innych tytułach. Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 Chyba logiczne, jakbyś chlał tylko gin i jadł ciastka to ciekawe jak szybko byś się poruszał. Morgan to nie Parker. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 12 listopada 2018 Opublikowano 12 listopada 2018 (edytowane) Ta a jak czytam, że to celowy zabieg z tymi jego ruchami to ok XD no ale koleś porównał wszystko ładnie i jest ok. Za dużo się grało w gry gdzie miałeś taką resposywność, że psychika ci dobrze usiadła, a tu musisz się odblokować i pyknie Ci po jakimś czasie Arthur. Byłem ciekawy czy z pioruna dostać można? A można jak najbardziej xd Edytowane 12 listopada 2018 przez Faka 1 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi