Skocz do zawartości

Red Dead Redemption 2

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Figuś napisał:

Ale zlicza czas nawet gdy gra jest zatrzymana, @Bansai wyjaśniał jakiś czas temu w tym temacie :lapka:  :cool:

Ciekawe, bo w FH4 licznik w grze pokazywał mi więcej godzin niż ten z dashboarda. Nawet jeśli jest tak jak Pan Bansai powiedział to i tak opcja "orientacyjnie +/- godzina" jest lepsza od "weź zeszyt i co pół godziny postaw pionową kreskę ołówkiem" :Coolface:

Opublikowano (edytowane)

tak, pod koniec 5 i na początku 6 rozdziału można go dopiero wymaksować co też wczoraj uczyniłem. Morgan jest teraz good boi.

ps - w 6 rozdziale rep jest x1.5 a poniżej ściągawka z TA gdyby ktoś chciał boostować w dobrą lub złą stronę

FAtt0nO.jpg

Edytowane przez Colin
Opublikowano

Czy legendarne zwierzęta pojawiają się o określonej porze dnia lub nocy? Wydaje mi się że gdzieś w okolicy Fort Wallace powinien być legendarny jeleń, szukałem już 3 razy będąc w okolicy i zero śladu.

Do czego służy wytrych? Kupiłem go ale nie miałem jeszcze możliwości skorzystania z niego.

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś poruszał temat "kill roomów", ale dodaje to jako kolejny minus gry.

W 5 chapterze już tyle ich nayebali, że się powoli odechciewa, a w 6 to samo. Takie strzelanie do kaczek jak w The Order 1886 bo AI tam nie ma.

Opublikowano
2 minuty temu, MaZZeo napisał:

Czy legendarne zwierzęta pojawiają się o określonej porze dnia lub nocy? Wydaje mi się że gdzieś w okolicy Fort Wallace powinien być legendarny jeleń, szukałem już 3 razy będąc w okolicy i zero śladu. 

Wydaje mi się, że pora dnia nie ma znaczenia.

Musisz szukać znaczników takich jak tu:

"rdr2-legendary-fox-1.png?auto=format,com

I tropić zwierzaka po nich. Czyli znajdujesz pierwszy taki, śledzisz ścieżkę do kolejnego, itd.

6 minut temu, MaZZeo napisał:

Do czego służy wytrych? Kupiłem go ale nie miałem jeszcze możliwości skorzystania z niego. 

Ja raz trafiłem na skrzynkę do otwarcia wytrychem, która była na losowym powozie. Nie miałem wtedy wytrychu :frog:

Opublikowano
59 minut temu, MaZZeo napisał:

Legendarny jelen jest w big valley na zachodzie. Ta mapka zwierzat jest chu.ja warta. Ryb jest duzo bardziej precyzyjna

Tez lazilem w okolicach fortu az sprawdzilem na necie 

Opublikowano

Ja tego legendarnego jelenia to mam problem ze znalezieniem go, a chcę go ubić, bo daje fajnego pasywa do oskórowania zwierząt. Jestem w miejscu gdzie na mapie pokazuje ikonkę legendarnego jelenia, a w rzeczywistości nigdzie go nie ma, przeorałem wszystko pod sokolim wzrokiem i uja nie ma tego, żebym widział jego gunwo na ziemi.

Opublikowano

Nawet i przespałem się i też dalej skupiska gunwa nie widziałem. Już nie wiem, co robię nie tak, żeby go odnaleźć, inne legendarne zwierzęta jakoś bez problemu odszukałem, ale tego jelenia to za cholerę.

Opublikowano
9 minut temu, Faka napisał:

Ja tego legendarnego jelenia to mam problem ze znalezieniem go, a chcę go ubić, bo daje fajnego pasywa do oskórowania zwierząt. Jestem w miejscu gdzie na mapie pokazuje ikonkę legendarnego jelenia, a w rzeczywistości nigdzie go nie ma, przeorałem wszystko pod sokolim wzrokiem i uja nie ma tego, żebym widział jego gunwo na ziemi.

Nie robiles jakiejs zadymy? Albo czy ktos jakichs zwlok nie znalazl? Ja tak mialem z losiem na polnocy, typ znalazl trupa i chvj, musialem wrocic po dwoch trzech dniach zeby „zadzialalo”

Opublikowano
33 minuty temu, Grabek napisał:

Btw czy z tajemnica braithwaitow jest zwiazany jakis quest? Czy to tylko ciekawostka?

Byles po 3 rozdziale?

Az sie przejade ciekawe czy dalej w kiblu xd

Opublikowano

Hmm, zadyma z wilkami była, bo w tym rejonie pełno tych agresywnych wilków jest. To chyba trzeba te 2-3 dni przespać gdzieś skoro tak mówisz żeby zadziałało.

Opublikowano
Godzinę temu, Hiki napisał:

Ja raz trafiłem na skrzynkę do otwarcia wytrychem, która była na losowym powozie. Nie miałem wtedy wytrychu :frog:

A wystarczyło pomyśleć i najzwyczajniej w świecie przestrzelić zamek :reggie:

(tylko najpierw konie odpiąć, bo strzał je płoszy) 

Opublikowano (edytowane)

Truchła to tam uj, mi potrzebny ten pasyw, co skóry skóry zwierząt za mocno nie opiedala. Ale pan jeleń ma relaks i wywalone, żeby go odnaleźć.

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Mialem dzis ganianie sie z bobrami. Nie dosc ze siedza zawsze przy ptakach i jak sploszymy ptaszka to (pipi)ja to w dodatku sa szybkie i uciekaja do rzeki. Znalazlem w koncu wymarzonego skur,wyboberka na 3 gwiazdy to mi zje,bal do rzeki ale go jakos ustrzelilem. Ale byl na glebokiej wodzie wiec wyplynalem Arturem i jakos go chcialem przypilic do brzegu , w koncu po nieporadnym regulowaniu splyniecia bobra przez Arturka zdechly bobr zatonal :yao::

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Figuś napisał:

Legendarnego Widłogona jeszcze sobie upolujcie, pasyw z niego jest taki że truchła na koniu się nie niszczą, spoko sprawa jeśli chodzi o questa pani Hobbs

Jo, tyle że to na terenie Blackwater, więc na razie niezbyt  mogę :)

Godzinę temu, kanabis napisał:

Mialem dzis ganianie sie z bobrami. Nie dosc ze siedza zawsze przy ptakach i jak sploszymy ptaszka to (pipi)ja to w dodatku sa szybkie i uciekaja do rzeki.

U mnie bobry normalnie przymulone chodzą po brzegu. Za jednym wypadem trzy perfecty zgarnąłem. 

Oposa dalej nie mam jakby kto pytał :frog:

Za to na polowaniu na oposy zobaczyłem stworzenie, w którym się zakochałem, ale chyba nie ogarniam mechaniki i musiałem przełknąć gorycz porażki... Ciekawe, czy jeszcze kiedyś spotkam takie cudo... 

Edytowane przez Wredny