Kmiot 13 865 Opublikowano 16 listopada 2018 Opublikowano 16 listopada 2018 Panowie, a powiedzcie mi jak to jest z tymi składnikami do wytwarzania. Niektóre mogę przekazać Paersonowi ("Przekaż do wytwarzania") i rozumiem, że one czekają u niego, aż będą mi potrzebne do craftu. Ale innych przedmiotów nie mogę "przechować", tylko sprzedać (choć są opisane, że służą do wytwarzania). Trochę inna sprawa z trapperem, bo widziałem, że ten w craftingu używa przede wszystkim elementów z legendarnych zwierząt. One występują w pojedynczych sztukach na całą grę? Jeśli upoluję legendę, sprzedam skórę, a potem będę chciał z niej wytworzyć czapkę albo jakieś stylowe kozaczki, to nie będzie takiej możliwości, czy trapper po prostu przechowuje te skóry? W ogóle jak to jest z przechowywaniem skór/pazurów/rogów? Mam te graty stale targać ze sobą w torbie, a skóry na koniu, jak cyganie dywany w taborze, bo "kiedyś mi się przydadzą do craftu"? Nie ma jakiejś przechowalni? Czegoś nie rozumiem? Wyrażam się niejasno? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 16 listopada 2018 Opublikowano 16 listopada 2018 No ja tam je kisze caly czas. Z tym wytwarzaniem to chyba o pasera chodzi bo on tez robi z nich rzeczy Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 16 listopada 2018 Opublikowano 16 listopada 2018 I co, jeździsz z tymi wszystkimi skórami na końskiej dupie? Jest jakieś ograniczenie w ich ilości? Paser też, ale on jakieś talizmany i inne hokus pokus, a mi przede wszystkim chodzi te fit stylówy u trappera. Cytuj
Figuś 21 256 Opublikowano 16 listopada 2018 Opublikowano 16 listopada 2018 (edytowane) Jezu, jak nie potrzebowałem Wrony to ubiłem ich dokładnie 45szt według gry, teraz dla questu potrzebuję to same kruki fruwają jakie to jest dziadowskie ze strony tej gry Edytowane 16 listopada 2018 przez Figuś Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 16 listopada 2018 Opublikowano 16 listopada 2018 (edytowane) @Kmiot Z żadnymi skórami się nie jeździ. Sprzedajesz u pearsona/trapera w zależności od tego co chcesz wytworzyć. Itemy się u nich zapisują. Edytowane 16 listopada 2018 przez sprite 1 Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 16 listopada 2018 Opublikowano 16 listopada 2018 Poza tym jak sie zginie poza misją to skóry przewożone na koniu znikają Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 16 listopada 2018 Opublikowano 16 listopada 2018 @sprite No właśnie tak się zastanawiałem, bo to miałoby sens, ale akurat mieliście tu dyskusję o skórach, to pomyślałem, ze zapytam. Z Pearsonem jest to dość jasne - daję "przekaż do wytwarzania" i widzę, że np. trzy idealne skóry królika, które mu kiedyś przekazałem cały czas ma na stanie. A z trapperem to nie wiedziałem, bo w sumie jeszcze nie polowałem na legendarne zwierzęta, ale logika podpowiada, że skoro mu opchnę skórę z legendarnego aligatora, to powinien mieć ją na stanie, gdy zechcę, by mi stworzył strój z aligatora. @dee Akurat mnie to nie dotyczy. Jestem najlepszym rewolwerowcem na Dzikim Zachodzie i śmierć schodzi mi z drogi. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 16 listopada 2018 Opublikowano 16 listopada 2018 (edytowane) Ja je bie właśnie wytargałem szczupaka prawie 17kg, z ręka na sercu z 30 min walki. Kciuki to mnie bolą jak bym był na prawdziwych rybach. Co za IMMERSJA Wiozę ją na koniu jak jakiegoś jelenia. Edytowane 16 listopada 2018 przez balon 2 Cytuj
Figuś 21 256 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 Jak planujecie wyzwania ukończyć to ujarzmianie koni sobie darujcie i zostawcie na koniec, ostatnie wyzwanie to ujarzmienie konia każdej rasy Cytuj
UberAdi 2 307 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 Czytam ten temat i mam ochotę zacząc robic te polowania ale po tym jak się dowiedziałem że już nie zrobie wszystkich pucharków bo przegapilem jedno zadanie to nie mam motywacji do robienia 100% Ile razy spotkaliście UFO? Ja 2 i ponoć jest 3 encounter z solidnym easter eggiem ale jeszcze niebardzo wiadomo kiedy się odpala. Ciekawe też co wskazuje Panoramic Map którą znajdujemy w górach. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 Zanim zapolujecie na legendarne zwierzaki zawsze róbcie sejwa. Ehh... Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 6 godzin temu, UberAdi napisał: Czytam ten temat i mam ochotę zacząc robic te polowania ale po tym jak się dowiedziałem że już nie zrobie wszystkich pucharków bo przegapilem jedno zadanie to nie mam motywacji do robienia 100% Co to za zadanie i w którym rozdziale jest? Panie polecam te aktywności bo są poprostu świetne. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 11 godzin temu, Wredny napisał: Jo, tyle że to na terenie Blackwater, więc na razie niezbyt mogę U mnie bobry normalnie przymulone chodzą po brzegu. Za jednym wypadem trzy perfecty zgarnąłem. Oposa dalej nie mam jakby kto pytał Za to na polowaniu na oposy zobaczyłem stworzenie, w którym się zakochałem, ale chyba nie ogarniam mechaniki i musiałem przełknąć gorycz porażki... Ciekawe, czy jeszcze kiedyś spotkam takie cudo... Na pewno dobrze gałką ruszasz przy tym ujeżdżaniu? Lewa gała w dół i manewrujesz w przeciwną stronę do ruchów konia. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 10 godzin temu, Kmiot napisał: I co, jeździsz z tymi wszystkimi skórami na końskiej dupie? Jest jakieś ograniczenie w ich ilości? Paser też, ale on jakieś talizmany i inne hokus pokus, a mi przede wszystkim chodzi te fit stylówy u trappera. Mialem na mysli te rogi czy kly. Z nimi jezdze. Skory opylam na bierzaco. U trapera skory z legendarnych zwierzat zostaja nawet jak ci przepadna i mozesz wytworzyc dalej swoje super czapki z bizona. Mi w niewyjasnionych okolicznosciach zniknela skora z legendarnego bizona po autosave a mimo to normalnie moge u trapera wytworzyc z niego przedmioty Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 7 godzin temu, UberAdi napisał: Ile razy spotkaliście UFO? Ja 2 i ponoć jest 3 encounter z solidnym easter eggiem ale jeszcze niebardzo wiadomo kiedy się odpala. To jest fake, autor sie przyznał na discirdzie i pokazywał zdjęcia jak to robił w Adobe After Effects Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 11 godzin temu, balon napisał: Ja je bie właśnie wytargałem szczupaka prawie 17kg, z ręka na sercu z 30 min walki. Kciuki to mnie bolą jak bym był na prawdziwych rybach. Co za IMMERSJA Który zbiornik i jaka przynęta, jeśli można panie? Rywalizuję z synem, więc rozumiesz ... Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 Van Horn. Skały przy latarni morskiej. Przynęta bagienna. 1 Cytuj
Szymek 1 056 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 8 godzin temu, UberAdi napisał: Ile razy spotkaliście UFO? Ja 2 i ponoć jest 3 encounter z solidnym easter eggiem ale jeszcze niebardzo wiadomo kiedy się odpala. Ciekawe też co wskazuje Panoramic Map którą znajdujemy w górach. Pokazuje 5 jezior...może właśnie w tych okolicach pojawia sie to zjawisko... Cytuj
Sebas 1 586 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 (edytowane) 47 minut temu, balon napisał: Van Horn. Skały przy latarni morskiej. Przynęta bagienna. Dlaczego tylko lewy dolny róg obrazka? Mam swoje powody. Edytowane 17 listopada 2018 przez Sebas Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 No ale to nie szczupak, a łosoś. Nie ma co porównywać Dlugo walczyłeś? To jak z tą misją, którą można pominąć? Co to za quest i który rozdział? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 Legendarne po tyle waza , nic nadzwyczajnego I losos i szczupak to podobnej wielkosci ryby. Przynajmniej w realu ale w gierce w sumie tez jest to oddane calkiem realistycznie Cytuj
Figuś 21 256 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 (edytowane) @balon Spoiler 6 rozdział w Saint Denis misja honorowa, musisz się kręcić koło kościoła bo inaczej się nie pojawi, a jak polecisz z fabułą w pewnym momencie pojawi się komunikat że dana osoba wyjechała i dupa chyba o to chodzi Edytowane 17 listopada 2018 przez Figuś 1 Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 6 minut temu, kanabis napisał: Legendarne po tyle waza , nic nadzwyczajnego I losos i szczupak to podobnej wielkosci ryby. Przynajmniej w realu ale w gierce w sumie tez jest to oddane calkiem realistycznie No ja złowiłem wcześniej dwie legendarne to jakieś 4-6 kg i praktycznie bez walki. Pierwszy raz tyle walczyłem i tyle kg. Co ja nie robiłem aby to bydlę wyciągnąć. Pada położyłem na stole i od góry łapałem gałki bo już mnie tak palce bolały xD Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 Takie krótkie pytanka: - wyzwania są zbugowane? Lornetka badam nowe gatunki itp. i nie nalicza mi w ogóle,typa ciagne lassem i to samo -wyskakuje okienko ze robie wyzwanie i tylko 1/3300. Coś robię źle? -jakiś typ mnie zaprosił do ogniska i opowiadał o parce co namawiała go na nocleg i jadło, ale odmówił i na następny dzień ktoś go przestrzegał przed tym miejscem. Takie gadanie czy rzeczywiście może znaleźć w heartlands gdzieś te farmę? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 20 minut temu, balon napisał: No ja złowiłem wcześniej dwie legendarne to jakieś 4-6 kg i praktycznie bez walki. Pierwszy raz tyle walczyłem i tyle kg. Co ja nie robiłem aby to bydlę wyciągnąć. Pada położyłem na stole i od góry łapałem gałki bo już mnie tak palce bolały xD 4-6 kg waza legendarne tych malych rybek, tych wiekszych legendarne waza wlasnie od 15 w gore. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi