iluck85 2 989 Opublikowano sobota o 13:18 Opublikowano sobota o 13:18 (edytowane) 1 przejście leciałem tylko fabule od misji do misji. Kupione na premierę. Teraz pogrywam na PC po latach i misję są z boku, wciągam klimat i podziwiam smaczki dookoła na które wcześniej nie zwracałem uwagę. Biorąc pod uwagę wiek gierki, to chapeu bas dla R. Jak to żyje dookoła wszystko, klimat pierwsza liga. Nie zmieniło się jedno od premiery- mnie Dutch wkurwiał z tym jego „mam plan” i tak co rozdział. Edytowane sobota o 13:21 przez iluck85 Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano sobota o 13:21 Opublikowano sobota o 13:21 W tej grze nie ma czegoś takiego jak rozkręcanie. To nie GTA na dzikim zachodzie. Ona po prostu taka jest cały czas. Jasne, są intensywne momenty, ale to absolutnie nie jest tak, że od jakiegoś momentu gra pompuje adrenalinę do żył, a wcześniej to panie zamuła i nudy w chuj. Gra jest megaspecyficzna. Ja przez prawie 40letnia karierę gracza nie spotkałem chyba czegoś do czego mógłbym bezpośrednio porównać. Nawet RDR1 jest totalnie inne. Może tak. Jak jesteś wyjebany po całym dniu roboty, żona Cię wkurwia, a dzieci pozamykałbyś w beczkach to RDR2 to balsam dla Twojej duszy i ciała. Rzecz, która Cię wyciszy, zadziała terapeutycznie i pozwoli się odciąć. Natomiast jak szukasz akcji, adrenaliny, jazdy i innych intensywnych doznań to nawet nie podchodź, bo RDR2 tego zwyczajnie nie oferuje 1 Cytuj
iluck85 2 989 Opublikowano sobota o 13:26 Opublikowano sobota o 13:26 Fabularnie- misje, to dla mnie 1 > 2. Z jedynki coś pamiętam i nawet jedną poboczną. Z dwójki nie pamiętam prawie nic. Większa frajdę miałem z łapania dawnych kumpli, niż teraz ta tułaczka i robota dla tego cygańskiego obozu. Cała reszta lepsza w 2. I twist ze dwójką jest historycznie jest przed jedynką. 1 Cytuj
Bartg 5 537 Opublikowano sobota o 13:43 Opublikowano sobota o 13:43 Nie no bez przesady, że nie ma czegoś takiego jak rozkręcanie. W pierwszej części gry polujemy, czy jedziemy 20 minut cygańskim taborem, w Horseshoe też dość spokojne misje są przedstawiające mechaniki. Nie ma porównania do tego co sie dzieję chociażby, jak dotrzemy do obozu w willi, czy jak wjedziemy do Saint Denis. 1 Cytuj
iluck85 2 989 Opublikowano sobota o 13:54 Opublikowano sobota o 13:54 Zależy co rozumiemy pod pojęciem rozkręcania. Pod koniec gry mocniejsze akcje, dłuższe, więcej przeciwników, ale nie powoduje że całość przyspiesza. O to chodziło pewnie. Tam pięknie widać jak się kończy ten mityczny dziki zachód. Kolej, budowa miast, jak to zaczyna się rozrastać. Cytuj
Bartg 5 537 Opublikowano sobota o 14:01 Opublikowano sobota o 14:01 No pod tym rozumiem rozkręcanie, dużo dynamiczniejsze i bardziej brutalne misje. Cytuj
Pupcio 18 779 Opublikowano sobota o 14:11 Opublikowano sobota o 14:11 Tak samo przecież fabularnie czasem dzieje się tyle że człowiek od razu chce ruszać na kolejną misje więc jak to nie jest rozkręcenie względem pójścia na ryby a potem na grzyby to już nie wiem czym jest rozkręcenie gry w fabule spokojny czilujący rdr kończy się pod koniec 3 chaptera i zwalnia dopiero na epilogu Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano sobota o 14:58 Opublikowano sobota o 14:58 Ok, ale nadal nie ma tam wykręconych akcji rodem z GTA, nadal nie zmienia się narracja. Więcej akcji wynika z fabuły i tego, że Dutchowi coraz bardziej odwala, a nie dlatego, że dzieją się jakieś niesamowite rzeczy i ktoś bohaterów do tego popycha. Cytuj
Pupcio 18 779 Opublikowano sobota o 15:08 Opublikowano sobota o 15:08 No jak ty zaraz tutaj dorobisz 10 podpunktów czym jest rozkręcanie no to może rzeczywiście zaraz się okazać że rdr się nie rozkręca 2 Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano sobota o 15:10 Opublikowano sobota o 15:10 1 minute ago, Pupcio said: No jak ty zaraz tutaj dorobisz 10 podpunktów czym jest rozkręcanie no to może rzeczywiście zaraz się okazać że rdr się nie rozkręca Po prostu mam takie odczucia. Ale fakt jest faktem, że pod względem akcji czy strzelania to jasne, rozkręca się mocno, nawet bardzo Cytuj
szewczun 9 Opublikowano sobota o 18:11 Opublikowano sobota o 18:11 Przecież to tak potem przyspiesza, że czujesz to całym sobą i jakakolwiek aktywność we free roamie traci wartość i sens. Nic tylko pędzisz z fabułą do końca i dopiero w epilogu możesz na chwilę znowu odetchnąć. To kolejny pokaz kunsztu R*, bo jak masz polować na króliki, będąc w Beaver Hollow na przykład, to coś cię kłuje w bok i wiesz, że to nie to, a dwa rozdziały wcześniej sprawiało ci to mega frajdę. 2 Cytuj
A_Bogush 395 Opublikowano niedziela o 16:35 Opublikowano niedziela o 16:35 Ja RDR2 przeszedłem już prawie 5 lat temu i do dzisiaj pamiętam mnóstwo rzeczy, co z jednej strony pokazuje jak dobra jest to gra i jaki miała na mnie wpływ (finał opowieści musiałem przetrawić przez kolejne kilka dni), a z drugiej strony chciałbym przejść grę kolejny raz, i tak właśnie czekam aż pozapominam fabułę, no ale jak widać po 5 latach nadal mocno tkwi w głowie. A RDR1 mocno mnie wymęczyło, niewiele pamiętam z tej gry, poza 3 cutscenkami. Ale też grałem długo po premierze. Cytuj
lukas_k96 334 Opublikowano niedziela o 18:14 Opublikowano niedziela o 18:14 Trudno się nie zgodzić, że to gra specyficzna, spokojna, odprężająca? Jest co robić, z jednej strony ten realizm czasami męczy, ale jednak taka to specyfika tej gry. Ja ograłem w 2018 roku na PS4, nie ukrywam, że trochę podszedłem na zasadzie "ukończ jak najszybciej", choć zrobiłem większość zadań pobocznych. Myślę nad powrotem, już na PC w najlepszej jakości, ale najpierw remaster jedynki, której w ogóle już nie pamiętam. Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano wczoraj o 02:45 Opublikowano wczoraj o 02:45 Wizyta Arthura u lekarza to jeden z najbardziej przygnębiających momentów jakie miałem kiedykolwiek w grach Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Ok, misja odbicia Johna z więzienia: czy tylko mi jej ogólne założenia były idiotyczne? Wypuszczają chłopa, bo grozimy bronią jakiemuś randomowi, a potem zabijamy ilu? 50 strażników? Ja wiem, że rozwiązania gameplayowe, ale to po prostu głupie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi