Fanek 669 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 32 minuty temu, Pupcio napisał: Możesz już latać po mapce? Długi ten prolog? Dupcio już byś chciał od razu wszystko wiedzieć Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Wersja cyfrowa ponoć ma o połowę dłuższy. 36 minut temu, Ryo-San napisał: Kyo co się dzieje jak koń zginie albo sami go dobijemy? W sensie jak wygląda respawn konia. Cały czas jest ten sam? Trzeba gdzieś dojść z buta? Nie mam pojęcia. Dbam o mojego lepiej niż o żonę. Cytuj
Pupcio 18 430 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Muszę to wiedzieć franku żeby określić kiedy będę mógł zacząć liczyć piksele, klatki, trawe i czy zdarzają się buble z fizyką jak śmierć konia o kamień etc. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Na to pytanie odpowiedź jest bardzo prosta, dupcio możesz już je liczyć od pierwszej minuty, zostaw plusika jeśli pomogłem. 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Trawy aż nadto! Spoiler Stójka na zawołanie: Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 sama trawa, lokacje jak z TLOU a ja wciąż czekam na jakiekolwiek screeny albo gameplaye takich klimatów dejcie mnie to ludzie Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 12 minut temu, Kyo napisał: Trawy aż nadto! Ukryj zawartość Stójka na zawołanie: Trochę taki Skyrim, w ruchu to się pewnie wszystko rusza? Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Srodkowa kamera dla mnie chyba bedzie najlepszą opcją. Fajnie ze mozna wylaczyc ten blysk ekranu po zabojstwach. To teraz jeszcze tylko sprawdz to o co Cie wczesniej @Kyo prosilem ze sciana. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 4 godziny temu, Ryo-San napisał: A ja się przejdę po RTV w piątek i wcale się nie zdziwię jak Special czy Ultimate będzie stał sobie na półce. Mozna zamowic na stronie rockstar z darmowa przesylka do PL: https://www.rockstarwarehouse.com/store/tk2rstar/en_IE/pd/productID.5196883100 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 jutro jakoś zleci, tu się recki poogarnia, tutaj jakieś kolejne gameplaye wypłyną jedynie problem będzie z pójściem spać przed północą, żeby du,pa nie bolała jak się gang cyfraków dobierze do gierki 1 3 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Ja czekałem na tę grę 8 lat, to i do 2 w nocy posiedzę przy instalacji Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 W dniu 24.10.2018 o 21:07, Kyo napisał: A co do wrażeń: w dupie byłem, gó.wno widziałem ALE Mój prosiak potrafił głośno chodzić przy Dad of War - tutaj jest cichutko - nie wiem jak R to zrobiło xD Oni potrafią czynić takie rzeczy. GTA V również działa bezszelestnie na PROsiaku. Super wiedzieć, że to samo jest z RDR 2. Już się nie mogę doczekać premiery. Pre-order już dawno na konsoli Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 kilka opinii z konkurencyjnego forum Cytat Łał. Serio, łał, to jedyne, co przychodzi mi na myśl. Po pierwsze framerate jest w porządku, popupu nie dostrzegam (wersja płytowa). Wiadomo, aliasing jest w grze spory, ale i tak gra wygląda ładnie, a biorąc pod uwagę ogrom świata, to tym bardziej nie ma się do czego przyczepić. Cytat Ja wciąż nie mogę uwierzyć, co R* wycisnęło z tych staruszków. To jest niemożliwe, po prostu niemożliwe. Cytat Dobra,pograłem około 4h no i... jest gotg kurtyzany! Tak jak podejrzewałem mesjasz zstąpił z niebios no i niszczy wszystko co napotka na swej drodze. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 wersja plytowa xd Cytuj
Pupcio 18 430 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Podczas instalacji można wąchać mapke i się do niej masturbować przez 2 godziny 1 Cytuj
S_600 252 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Nie wiem czy było , są jakieś opcje grafy pod Pro? Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 jest Ashtar Command na soundtracku? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 24 października 2018 Opublikowano 24 października 2018 Pare fotek, starczy na dziś: Spoiler TRAWA!!!!! A właśnie - minimapkę można powiększyć, ustawić sam kompas albo w ogóle wyłączyć W dniu 24.10.2018 o 22:07, c0ŕ napisał: sama trawa, lokacje jak z TLOU a ja wciąż czekam na jakiekolwiek screeny albo gameplaye takich klimatów dejcie mnie to ludzie Dojechałem do równin ale stróże prawa mnie ciągle dojeżdżali No ale tak mniej więcej się to prezentuje. Nic wielkiego. Takie tam z życia wzięte Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 25 października 2018 Opublikowano 25 października 2018 Koleś streamuje właśnie wersje xboxowa w 4k https://youtu.be/Zu1GH6sXMBw Cytuj
prz3mus 20 Opublikowano 25 października 2018 Opublikowano 25 października 2018 Wiecie czy dziś wam wyślą grę, dostaliście jakieś info od sprzedawców czy już szykują dla was paczki? Pytam ponieważ dostałem info ze sklepu w którym zamówiłem, ze dystrybutor nakazał robić wysyłkę dopiero w piątek - w dniu premiery (gra zamówiona już jakiś czas temu) Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 25 października 2018 Opublikowano 25 października 2018 Z KiGu już wczoraj miałem info że przygotowane do wysyłki 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 25 października 2018 Opublikowano 25 października 2018 Małe podsumowanie: Czy GOTY? - Masorz wczoraj pytał. Jeśli RDR dla kogoś był GOTY to tutaj jest wszystkiego więcej, lepiej, ładniej i more badass. Można powiedzieć że względem RDR dwójka jest poprawiona pod każdym względem. Jest dodane dużo statystyk, trzeba dbać o zdrowie Artura, jeść, spać itp. Jest też sporo zależności, pełno wyzwań itp. No i mamy wybory! Są barwne postacie (Wielebny xD) i jak można było się domyślać będą misje z nimi związane. Jest cała masa interakcji i jak to w sandboksach bywa tutaj po spuszczeniu ze smyczy nie wiadomo za co się zabrać ale efekt jest potęgowany OGROMEM samej mapy. Co mogę powiedzieć to to że mapa nie jest tak pusta jak w jedynce (co chwila jakiś domek, mała stacja kolejowa, punkt napełniania wody dla parowozów itp.) Ale tutaj zaznaczam że mogę się mylić bo widziałem tylko jej cząstkę. ALE co najważniejsze mapa jest zróżnicowana tak mocno jak to tylko możliwe. Myślę że będzie tylko brakować Rainbow Kingdom. Muzyczka i dźwięki zasługują na oddzielny akapit - jest fenomenalnie, przygrywające brzdękania pozwalają wczuć się w klimat, jeden utworek jak wszedł to od razu "Domek na prerii" xD Efekty wystrzałów, wybuchów - tutaj to pierwsza liga. Same odgłosy przyrody też dają radę. Fauny jest tyle że można niezłego rzeźnika otworzyć i tylko na tym się dorobić. Co chwilę przebiega jakiś zając, borsuk albo inny jeleń. Jest tego pełno i widać że świat żyje. Grafika - niech kurtyzany graficzne zmykają na inne forum z pytaniami - w grach R chodzi o coś więcej: fabuła, otoczka, klimat, postacie, dialogi. Grafika jest, jest za(pipi)ista, sugestywna i to powinno wystarczyć za komentarz. Samo oświetlenie to najwyższa liga - zmienia miejscówki NIE DO POZNANIA. Wjazd do pierwszego miasteczka i... jakie to rozległe. Pełno NPCów, byłem tak oszołomiony że nawet nie zanotowałem ile jest aktywności. Przy okazji @Bansai prosił sprawdzić czy da radę podejść do NPC i strzelić mu w łeb aby krew została na ścianie - 2 próby i... mi się nie udało ale nie twierdzę że się nie da. Może trzeba większy kaliber, albo się inaczej ustawić. Potem mnie już tak cisnęli że musiałem się zawijać. @Masorz nie wiem czy można zabijać dzieci - jak dzisiaj spotkam to dam znać xD Cóż ja mogę więcej napisać? Od pierwszych chwil gra daje niezłego kopa z klimatem. Nie będę się rozpisywał bo zaraz każdy sam sobie to sprawdzi. Ale też się nie zdziwię jak nie każdemu początek się spodoba I to tyle chyba Garść odp. na pytania które się przewijały przez temat w jednym miejscu: - można zmieniać (oddalać) kamerę więc obawy że dla jednego za blisko a dla drugiego za daleko są bezzasadne - można zwiększyć, wyłączyć minimapę albo włączyć tylko kompas ze strzałką - postać jest wyważona dobrze imo - jest ciężkie strzelanie (subiektywne odczucie) - efekty zabójstw można wyłączyć (rozbłyski) - można mienić celownik z kółka i kropki na standardową kropkę albo w cholerę go wyłączyć - gra na Pro chodzi stabilnie, nic nie rwie, klatki nie spadają a sam Prosiak chodzi ciuchutko (przynajmniej moja sztuka która przy God of War potrafiła hałasować). - jakieś bugi? Przy szybkim galopie przy skałach koń czasem nie łapie co ma zrobić - wywalić się, skoczyć, zatrzymać itp. - fizyka fenomenalna - w pełnym galopie koń nagle się zatrzymał a Artur przeleciał przez siodło xD - nie wiem czy końskie jaja się kurczą i nie, nie będę tego sprawdzać xD Sorry za chaos. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 25 października 2018 Opublikowano 25 października 2018 Ponad godzina instalki? Mam nadzieję, że w tym czasie będę mógł chociaż w Forcika pograć xd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi