Gość Rozi Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 4 minuty temu, PiotrekP napisał: Pierwszy pojedynek i ni cholery tego nie ogarniam. przytrzymuje to R2 tak do połowy, kółko się zapełnia, mam docisnąć R2, robię tak i nic się nie dzieje. Puścić nie mogę, bo kółko się wyzeruje. Próbuję, kombinuję i nic. kto mi to, jak debilowi wytłumaczy co ja tu robię źle? Bo zaraz szlag mnie trafi. Jest też druga opcja - popsute R2 w padzie. Niestety mam ten sam przypadek i konsola tylko do pewnego stopnia wykrywa procent dociśnięcia przycisku. Spróbuj na innym padzie. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 A propos, da sie jakos z dupy wywolac pojedynek? W 1nce wystarczylo oszukiwac w karty, a tutaj nie widze zadnej opcji. A szkoda bo sa swietnie zrobione te pojedynki, jeden strzal i elo, a to jak jeszcze RT wibruje w padzie od Xbona podczas stand-offu to juz w ogole kosmos. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 4 minuty temu, Andżej napisał: zayebali mnie przed chwila po drodze do obozu z polowania na legendarnego niedzwiedzia i skora po respawnie sie poszla yebac :((( 2 minuty temu, MierzejX napisał: Ja też zgubiłem te skórę. Jednak chyba jest ona widoczna u tego kucharza jeśli chcesz coś zmajstrować z jej użyciem. Skóra nie przepada, gra traktuje ją, jako dostarczoną traperowi, po prostu tracisz możliwość jej sprzedania za niezłą kasę. 3 minuty temu, Ryo-San napisał: Trochę już gram ale dopiero pierwszy raz trafiłem na dyszcz który wygląda jak z...PS3. A też miałem raz - tak to normalnie, te eleganckie strugi, a raz takie białe kreski, niczym z poprzedniej części Ależ kuźwa raz jechałem nocą w ulewę - burza, pioruny, wiatr pizga - aż Arthur za kapelusz co chwilę się chwytał i pochylony jechał - uwielbiam takie detale. Cytuj
PiotrekP 1 789 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 @Rozi niestety drugi pad mi padł jakiś czas temu, więc chwilowo nie mam jak sprawdzić. Dobrze, że można to pominąć. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Ale autozapis przy kazdym zgonie to jakis niesmieszny zarcik. Wzialem zleconko od szeryfa, dostarczylem kawalera do aresztu i przypadkiem () rozpetala sie mala granda - postrzelalem sie ze straznikami, zabili mnie i zrespilem sie z 60$ bounty. Przy prpbie wczytania okazalo sie ze zapis poszedl po zgonie i grzywna dalej wisi Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 W jednym z questów wypadł mi unikalny pistolet i żeby go podnieść musze wyrzucić jeden z moich odpicowanych gnatów,da sie jakoś nie tracić broni przy takiej zamianie? Ulepszony rewolwer zrespi sie w eq konia jak go zamienie na broń podniesioną z ziemi czy przepada na amen?? Cytuj
PiotrekP 1 789 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 @kudlaty88 tak, on ci w juce konia zostanie i będziesz mógł go zmienić 1 Cytuj
Słupek 2 146 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 odnośnie imersji, "głupie" zadanie początkowe - ściąganie haraczu od Wróbla ale wszystko robiłem powoli. czesałem mu chatę, z lampką a w tle Wróbel błagał (pachniało Mafią), muzyczka, teksty - no kurła takiego poziomu w grach nie smakowałem od czasów leszka wałęsy. najlepsze, że wszystko robię powoli: klepię konia, uspokajam go/ją, wybieram broń, jem, karmię, ściągam skórę, pakuję truchło, schodzę, myję krew itd. itp. szukam wstecz podobnej imersji, gdzieś mi tam świta San Andreas ale to i tak nie jest to... zdecydowanie nie. ale jedno wyczuwam na każdym kroku - inspirację TLoU od muzyki, survival, po właśnie powolny gameplay. mimo to, że jedno to korytarz a drugie megalodon. Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Taka sytuacja dzisiaj xD 1 1 Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Po wielu trudach udało mi się dzisiaj obrobić tyły apteki w Valentine. Poszedłem za radami forumka i przebrałem się w zupełnie inne ciuchy, przyjechałem na innym koniu i kryjąc gębę za maską zagroziłem aptekarzowi nowym pistoletem. Udało mi się przejść z nim do meliny na zapleczu, gdzie urządziłem 4 strzałową rozpierduchę. W momencie gdy zgarniałem kasę ze stołu, to byłem poszukiwany jako nieznany sprawca, ale jak wybiegłem z apteki (zaraz po aptekarzu, któremu nic nie zrobiłem) wskaźnik pokazał, że to Artur Morgan jest poszukiwany. Nie wiem o co chodzi, ale co ciekawe - grzywna wyniosła tylko 6,50$. Wygląda na to, że nie policzono mi za poczwórne morderstwo bandytów, a jedynie za włam z bronią. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 47 minut temu, PiotrekP napisał: Pierwszy pojedynek i ni cholery tego nie ogarniam. przytrzymuje to R2 tak do połowy, kółko się zapełnia, mam docisnąć R2, robię tak i nic się nie dzieje. Puścić nie mogę, bo kółko się wyzeruje. Próbuję, kombinuję i nic. kto mi to, jak debilowi wytłumaczy co ja tu robię źle? Bo zaraz szlag mnie trafi. Jakiś błąd. Przed pojedynkiem zmień sterowanie w opcjach walki w trzeciej osobie na alternatywne. Wtedy zadziała. Miałem ten problem przy gonieniu Jamiego. 2 Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 No prawo działa tu wybiórczo. Przejeżdżałem obok stadniny koni i wypatrzyłem pięknego, czarnego Kentucky Saddlera. Ja wciąż na moim łaciatym Tenesee Walkerze, ale taki czarny zawsze mi się marzył, więc myk przez płot, lasso, głaskanie, uspokoiłem, wsiadłem i odjechałem bez żadnych konsekwencji... Doczłapałem się do stajni w Saint Denis, z łaciatym za mną, ale cena za konia bez dokumentów to ledwie 2$. Oczywiście sprawdziłem tylko w celach orientacyjnych, bo za chwilę przekładam siodło Żegnaj, łaciaty... Choć może czasem wezmę go na przejażdżkę - w końcu mamy więź na najwyższym poziomie. Czarny za to ma większe jaja - serio, aż nie dało się nie zauważyć podczas jazdy Na fotce (swoją drogą linkuję je bezpośrednio z Social Club) ja z moimi dwoma rumakami jeszcze przed przełożeniem siodła. 1 1 Cytuj
PiotrekP 1 789 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 (edytowane) @McDrive też sprawdzę, ale fakt, mam luz na R2, bo dopiero po chwili dociskania mi to kółko zaczyna się zapelniać. Mam już też dwie kabury na rewolwery, ale za dość wysokie bounty w jednym miejscu Edytowane 29 października 2018 przez PiotrekP Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 (edytowane) Wytworzyłem trochę rożnej amunicji przy ognisku. Jak mogę ją użyć/załadować do broni? Edytowane 29 października 2018 przez balon Cytuj
PiotrekP 1 789 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 (edytowane) @balon w kole wyboru broni powinna być opcja jej zmiany Edytowane 29 października 2018 przez PiotrekP Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 No właśnie tak myślałem. Lookalem na leworwery. Wciskałem L3 aby wyświetliły się szczegóły (tam gdzie ją oliwy) i nie dopatrzyłem się zmiany. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Podczas wybierania broni, w tym wewnętrznym kole - masz różne kółka symbolizujące rodzaje ammo i strzałki < O O O O > takie coś 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Kierwa, ubiłem legendarnego białego bizona a ten mi spadl z lodu do wody i dupa, nie dalo sie oskurowac : Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 (edytowane) Jako że lubię szaberek w randomowych domach które mam po drodze to coś za łatwo póki co idzie bo jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby właściciel wrócił na kwadrat podczas plądrowania mu chaty(a trochę już tych domków obrobilem) i stąd pytanko. Mogą mnie nakryć na gorącym uczynku i zadyma? Edytowane 29 października 2018 przez Ryo-San Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 2 godziny temu, kislawa napisał: Znalazłem w końcu wszystkie 3 skarby Tak Ci się tylko wydaje Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 @Ryo-San Biorąc pod uwagę, że mieszkańcy są dość agresywni, gdy chociażby wkroczysz na teren ich posesji, to myślę, że nawet na pewno Polecam obczaić w necie lokacje tych 7 domostw, które wręcz trzeba obrobić - tam nie dość, że będziesz miał zadymy to jeszcze każde z nich jest taka mini historyjką A wiecie co się dzieje, jak za długo się szwendacie po świecie i nie zaglądacie do obozu? Bo właśnie miałem fajną sytuację "na trasie"... Spoiler znienacka podjechał do mnie Bill i zadowolony, że mnie znalazł, powiedział że Dutch kazał mu mnie odszukać, by sprawdzić, czy żyję. Zapytał również, czy chcę z nim wrócić do obozu (można odmówić), na co przystałem, bo akurat i tak wybierałem się do bazy Jeśli chodzi o członka gangu to być może sprawa losowa i po Was może wyjechać ktoś inny 1 1 Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Ruszyłem dalej z fabułą i jest lepiej, powiedziałbym nawet że dzieje się jak w Uncharted. A dla sentymentalnych jest motyw jak z wjazdu do Meksyku Cytuj
Gość ragus Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Wypad do Valentine z Lennym xdddddddd Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Godzinę temu, Wredny napisał: Ja wciąż na moim łaciatym Tenesee Walkerze Kuryła dobrze że mi przypomniałeś o Tenesee Whiskey tzn Walkerze. Nie powiem że zżyłem się z tym kucem od początku, później przyszła misja z niedźwiedziem dla Hosea i musiałem do Valentine pojechać na tym pociągowym czołgu którego zostawiłem w stajni i kupiłem jedynego konia na którego było mnie stać (15 dolców) na którym wyglądam jak koorwa lajkonik. Później wróciłem do obozu i nigdzie nie widzę Tenesee a jeszcze specjalnie go przywiązywałem do płota Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Początkowy Tenesee Walker jest w stajni Kurde, niby najlepsze statsy ma ten, którego trzeba było kupić, jak się zostawiało tego konia rodem z Darksiders, ale nie podoba mi się jego umaszczenie . Ten Kentucky Saddler jest trochę większy od Tenesee. A super małe to są Morgany czy jakoś tak 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi