Skocz do zawartości

Red Dead Redemption 2

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczalem sie przekonywac po tym dlugim i nudnym wstepie. Ciagle spotykasz przypadkowych ludzi, ktorzy cos chca, jakies randomowe scenki typu gosc wypada przez okno z saloonu, okradaja rodzine na wozie i krzycza, zebys sie nie wtracal albo jakas samotna madke kon przygniata i potrzebuje pomocy. Jest co robic. Brakuje mi tylko mozliwosci, zeby podpalic lub okrasc lokalny kosciol.

Opublikowano

Mi jedyne co przeszkadzało to tempo rozgrywki, pojedyncze animacje do podnoszenia każdego przedmiotu i konieczność podchodzenia do każdego z 20 ciał po strzelaninie żeby je ograbić. Doceniam oczywiście przywiązanie do detali ale jak widać nie zawsze realizm w grach ma do końca sens. Wyświetlenie i możliwość zebrania przedmiotów które są wokół postaci w odległości 1 czy 2 metrów pasowało by mi zdecydowanie bardziej i wątpie żeby ktoś przez to narzekal na brak realizmu.

Poza tym jest miód, ciężko się oderwać. Nawet bugów o których się piszę jeszcze nie spotkałem.

Opublikowano
Teraz, UberAdi napisał:

Mi jedyne co przeszkadzało to tempo rozgrywki, pojedyncze animacje do podnoszenia każdego przedmiotu i konieczność podchodzenia do każdego z 20 ciał po strzelaninie żeby je ograbić. Doceniam oczywiście przywiązanie do detali ale jak widać nie zawsze realizm w grach ma do końca sens. Wyświetlenie i możliwość zebrania przedmiotów które są wokół postaci w odległości 1 czy 2 metrów pasowało by mi zdecydowanie bardziej i wątpie żeby ktoś przez to narzekal na brak realizmu.

Oj tak, bardzo chciałbym pozbierać rzeczy z trupów ale patrząc ile to zajmuje to odechciewa mi się po kilku sekundach. :/ 

Opublikowano
Ty no zastanawia mnie co tutaj się dzieje w temacie hdr, przecież poszerzona paleta kolorów powoduje że gra wygląda cudownie naturalnie, hdr to nie tylko światełka. Specjalnie na chwilę wyłączyłem i okolice obozu wyglądały pastelowo jak w bajce, cały las niczym z Disneya. Dodam że gram na ps4 pro i oledzie na sugerowanych ustawieniach jasności 300.
Tam gdzie mają być intensywne kolory tam są, tam gdzie ja być szarzyzna tam jest, więc wszystko elegancko pasuje.
Wiem, z hdr jest kosmos. Nie mam co prawda Oled-a ale dosyć dobry LCD z wygaszaniem strefowym, zastanawia mnie tylko różnica, czemu oled ma według twórców mieć ustawione 300, a lcd tylko 100, kontrast w oledzie jest inny wiadomo, może temu..
Zapytałem o to ustawienie, bo nie wiem jak ma domyślnie wyglądać otoczenie, bardzo szaro, wręcz przytłaczająco? z gdzieniegdzie przebijającym sie snopem światła padającym na drzewa, trawę, snieg, czy ogólnie dosyć jasno i wyraźnie jak np w GOW.
Początek gry też jest inny z racji otoczenia i sytuacji.
Jak ustawiam na 150-200 mam wrażenie ze światło próbuje bardziej się przebić przez mgłę, też dobrze to wygląda :) lubię jak razi po oczach i jest poczucie i tak już skumulowanego w grze realu :) ale nie chce przesadzić. Pokombinuję
Opublikowano
1 godzinę temu, balon napisał:

Fix

@Dragen ja mam 100 i dalej zbieram szczękę z podłogi jak patrzę na tę grę świateł czy piękne naturalne kolory.

A to ciekawe bo w tej grze nie ma HDR'u ;)

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-whats-up-with-red-dead-redemption-2s-hdr

Wrzucony na siłę tryb tak jak w Nier Automata.

• Haha 1
Opublikowano

Jak ktoś zamawiał poradnik na konsoleigry, to się może wypchać, bo nie dostaną już ich i zwracają pieniądze, super kurwa :reggie:

Opublikowano (edytowane)

To pytanie jest na serio? 

Chcę poradnik, bo chcę sobie go postawić na półce i oglądać, oraz dowiedzieć się rzeczy, które być może przegapiłem. 

Ale ROZI HEHE PODKREŚLAM R O Z I NIE PRZEJDZIESZ GRY???????/XDDDDD

TSTBaQ7.jpg

Edytowane przez Rozi
Opublikowano
10 minut temu, Ins napisał:

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-whats-up-with-red-dead-redemption-2s-hdr

Nie wiem ale szeroki gamut daje, bardzo radę. Po wyłączony HDR obraz staje się pstrokaty i oczoje bny kukuryku stajl, zero naturalności. Ins a jakie twoje odczucia? jak grasz?

Opublikowano

Dziwna sytuacja. Spotykam typka, coś biadoli i chce żebym go podrzucił do miasta. Dobra ziomuś, wskakuj. No wskakuj na konia, bo czas goni. No nie wskakuje. Niechcący namierzam go z guna, on łapy w górę, zaczyna wrzeszczeć, że już pomocy nie potrzebuje i daje dyla. 

Innym razem z minutę drogi od obozu wypadło na mnie pięciu o'driscolli. Zanim cokolwiek zrobiłem, koń mnie zrzucił. Jednego zabiłem, drugiego postrzeliłem, ale i tak zaliczyłem zgona. 

Opublikowano

Osobiście jestem zmieszany trybem hdr w tym tytule, czasem dodaje fajnej naturalności obrazu, kolory nie są tak bajkowe jak w każdej innej grze. Ale znowu wieczorami bardziej podoba mi się tryb sdr. Ciężko powiedzieć, zwłaszcza, że niby jasność na 100 dla LCD to przesada, nawet w południe wygląda ten obraz jakby słońce ledwo wychodziło.

Opublikowano (edytowane)

No ale co, ładnie wyjaśnione, że ten cały hdr w grze to pic na wodę. Włączyłem sobie horizon i tam hdr działa jak powinno, tak samo uncharted - tutaj w RDR2 mleko i tyle. Wiedziałem, że coś było nie tak z tym całym hdr, całe internety o tym pisały i w końcu wyjaśniono.

Co za misja w spoilerze to bania mała:

Spoiler

z uratowaniem Micaha i jaki rozpiedol w tej wsi zrobiliśmy to bania mała, a ten cały micah co zayebał kobietę w domu to czyste zło :obama:

Goty.

Edytowane przez Faka
Opublikowano
26 minut temu, Ins napisał:

Dziwne. To czemu gra zmienia oblicze jak kazda inna ktora odpale w HDR i bez? Zawsze ten sam efekt na korzysc HDR. 

Opublikowano
9 minut temu, PiotrekP napisał:

Dziwna sytuacja. Spotykam typka, coś biadoli i chce żebym go podrzucił do miasta. Dobra ziomuś, wskakuj. No wskakuj na konia, bo czas goni. No nie wskakuje. Niechcący namierzam go z guna, on łapy w górę, zaczyna wrzeszczeć, że już pomocy nie potrzebuje i daje dyla. 

Ty miałeś go odprowadzić do miasta, czyli Ty jedziesz on idzie za Tobą :D

Opublikowano

Macie cały je,bany dział, żeby sobie liczyć luminancję i się przekrzykiwać czy OLED jest ciemny czy czernie w LCD to mleko i się zastanawiać czy HDR to HDR czy jednak nie. Możecie iść tam z tymi telewizorowymi zagadnieniami?

• Plusik 6
  • Minusik 1
Opublikowano

Zrobić temacik RDR2 - zagadnienia techniczne, błędy, patche, HDRy i inne gamuty itp :lapka:

W czym problem? :shotgun:

Opublikowano
1 minutę temu, Kyo napisał:

Zrobić temacik RDR2 - zagadnienia techniczne, błędy, patche, HDRy i inne gamuty itp :lapka:

W czym problem? :shotgun:

Popieram. Mam już dość czytania o HDR w tym temacie.