Sleeper 3 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Posiadam telewizor 32 calowy full HD, jakość obrazu nie jest taka zbyt kolorystyczna ani ładna jak jest w tv ctr czy po podłączeniu tego kabla do 32 celowego uzyskam taka jakość jak w ctr? Jeśli tak to gdzie kupić?dodam że wyskakuje mi AV2 zamiast rgb czy compoment możliwe że nie posiadam kabla,dzięki za odp... Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Kabel RGB jest na allegro http://allegro.pl/kabel-real-rgb-scart-pal-do-playstation-ps2-nowy-i6557436510.html Może w innych sklepach mają taniej albo jakiś user by Ci sprzedał. A jak podłączasz ps2 teraz? Cytuj
Sleeper 3 Opublikowano 21 października 2016 Autor Opublikowano 21 października 2016 Przez av2 dzięki za aukcję kupie,może mam w domu taki kabel jak nie to kupie Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Z tego co pamiętam to kabel RGB od PSXa też działa z ps2, to tak jakby co. Cytuj
Sleeper 3 Opublikowano 21 października 2016 Autor Opublikowano 21 października 2016 Też słyszałem thx Cytuj
selen77 0 Opublikowano 21 października 2016 Opublikowano 21 października 2016 Kup sobie kabel component, dzięki niemu w niektórych grach będziesz miał rozdzielczość 480p np. God of War 1 i 2. To chyba najlepsza opcja jeśli chodzi o ps2. Lista gier obsługujących 480p można znaleźć na wikipedi. Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 Jak do telewizora Full HD najlepiej podłączyć PS2? Pytam bo chyba mi sie cos obiło o uszy, że gry na cyfrowym ekranie słabo wygladają. Na pewno PSX lepiej wygląda na kineskopowcu ale czy z PS2 będzie problem? Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano 1 stycznia 2018 Opublikowano 1 stycznia 2018 (edytowane) Jak w poście wyżej - component będzie najlepszy. 480P przede wszystkim masz w wersjach NTSC, więc warto sobie skołować gry zza wielkiej wody i przerobić konsolę. Oprócz componenta możesz rozważyć zakup przejściówki PS2 to HDMI, ale nie wiem jak to się w boju sprawuje. Znajdziesz na allegro i aliexpress. Tutaj jakiś ziomek zrobił test: A gry wyglądają... jak wyglądają, dla mnie spoko. Nie mam problemów ani z graniem na PS2 ani na PSX na 40" LCD, choć wiem, że niektórzy krzywią się na widok pikseli. Usiądziesz dalej i będzie cacy Edytowane 1 stycznia 2018 przez ProstyHeker Cytuj
Azarath 2 Opublikowano 19 czerwca 2018 Opublikowano 19 czerwca 2018 witam,otóż przychodzę z problemem kabla RGB osobiście posiadam taki kabel z roku 2000 ,po podłączeniu kabla uaktywniło się opcja RGB,czy to miało sens? chodzi mi o odczucia jakości obrazu czy to polepszyło mi jakość obrazu? wiem głupie pytanie bo jakoś różnicy nie czuje,może odrobinę podzielcie się swoimi odpowiedziami na temat tego kabla Cytuj
Mędrzec 9 Opublikowano 24 sierpnia 2018 Opublikowano 24 sierpnia 2018 To banalne by przezyc elektroniczny orgazm. W opcjach konsoli zmieniasz z RGB na te druga i cieszysz sie najpiekniejszym obrazem na swiecie , za(pipi)istą grywalnoscią ktorej od 10 lat prózno szukac w zasyfialym HD swiecie pseudo gier. Konsola marzen , potem szarak , 3 smiech na sali, 4 szambo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi