Opublikowano 11 marca 20187 l W żadnym, na cztery sezony wciąż tylko San Junipero pozostaje jedynym dobrym odcinkiem.
Opublikowano 11 marca 20187 l Odpadłem w połowie drugiego sezonu. Takie to jakieś pretensjonalne i naiwne, że dałem sobie spokój. Miałem wrażenie, że w większości odcinków scenarzystami byli Janusze, którzy nie do końca mają pojęcie, jak właściwie działają nowe technologie. I wyszło takie "Siedzo i paczo w te ekrany, albo grajo w te gierki.* Paczcie jak im zara wszyskim od(pipi)i od tych internetów i gadżetów" A S01E01 faktycznie sztos, jakże zwodniczo *Pamiętam ep, w którym ludzie tkwili w jakimś a'la matriksie i zdobywali acziwmenty za pedałowanie na rowerkach stacjonarnych przed wielkimi ekranami, czy coś w ten deseń. Edytowane 11 marca 20187 l przez Frantik
Opublikowano 21 marca 20187 l Podbijam przedmówcę, tyle, że ja dotarłem do połowy ostatniego sezonu i teraz, po paru tygodniach przerwy, w ogóle przypomniałem sobie, że zostały mi jeszcze trzy odcinki, co samo w sobie pokazuje, jak mocno mnie wciągnęło. Inna sprawa, że po drugim sezonie poziom raczej spada (chyba nie przypadek, że akurat wtedy serial przejął Netflix). Miał być przekaz i mocny komentarz socjologiczny, wyszło niewiarygodnie i momentami śmiesznie. Nie mówiąc o zwyczajnych głupotach fabularnych poszczególnych odcinków. Z braku laku dokończę kiedyś S04 i raczej podziękuję tej produkcji.
Opublikowano 30 sierpnia 20186 l Obejrzałem ponownie San Junipero.. Ja jepie, ależ to jest dobry odcinek. Szkoda, że reszta nie była w stanie dobić nawet trochę do tego poziomu. Ile by człowiek dał, żeby tak spędzić "wieczność" (tak, czytałem teorie, że niby nic tu radosnego, ale bitch please...).
Opublikowano 4 grudnia 20186 l Netflix po chwili usunął posta i wyrzucił black mirror z tego kalendarza. Nowe epy za 3 tygodnie? Jak najbardziej, jeszcze jak
Opublikowano 8 grudnia 20186 l W dniu 4.12.2018 o 01:06, sprite napisał: Netflix po chwili usunął posta i wyrzucił black mirror z tego kalendarza. Nowe epy za 3 tygodnie? Jak najbardziej, jeszcze jak Ma być tylko special świąteczny póki co. Nowy sezon w przyszłym roku.
Opublikowano 27 grudnia 20186 l Trailer speciala - Bandersnatch(premiera filmu jutro) OMG, ale haaaajp Edytowane 27 grudnia 20186 l przez sprite
Opublikowano 27 grudnia 20186 l Czyli co, pierwszy serial z możliwością dokonywania wyborów przez widza?
Opublikowano 27 grudnia 20186 l To będzie film. It is a movie but some rumours claim it will be "choose your own adventure" kind of thing where you choose what will happen and the runtime is about 5 hours if this is true. Na stronie netflixa dalej nie ma potwierdzenia, że będzie interaktywny. Jakby się potwierdziło to
Opublikowano 27 grudnia 20186 l Kilkakrotne użycie "change" w trailerze i to, że reklamują ten film jako "Black Mirror Event" wskazują, że tak właśnie będzie. Jutro się przekonamy Edytowane 27 grudnia 20186 l przez sprite
Opublikowano 28 grudnia 20186 l Bandersnatch wylądował już na Netflixie jako film interaktywny, z możliwością wyboru zakończenia (i nie tylko). Wieczorem się sprawdzi Edytowane 28 grudnia 20186 l przez Vexilium
Opublikowano 28 grudnia 20186 l 23 godziny temu, YETI napisał: Czyli co, pierwszy serial z możliwością dokonywania wyborów przez widza? No nie pierwszy, Netflix już się bawił z tematem przy okazji Minecrafta i jakiejś innej bajki dla dzieci, ale to będzie zdecydowanie "najpoważniejsza" próba, Black Mirror to chyba najbardziej odpowiedni koń z ich stajni żeby coś takiego zrobić. Ale jeśli się to sprzeda to boje się żeby nie pakowali tego wszędzie na siłe. Nie widzi mi się "oglądać" takie Narcos i decydować jakie płatki na śniadanie zje Pablo Escobar.
Opublikowano 28 grudnia 20186 l Nowy epizod dostępny, internety mówią, że jest możliwość wyboru. Edytowane 28 grudnia 20186 l przez YETI
Opublikowano 28 grudnia 20186 l Dobre motywy sa. Akurat dla tej serii to swietny patent. Polecam obejrzeć wszystkie opcje
Opublikowano 28 grudnia 20186 l Obejrzane. Tylko ja mam jedno pytanko spoilerowe : Spoiler co tak na prawdę jest prawdą w tych wszystkich zakończeniach? Bo film się kończy na dobre gdy "zmieniasz przeszłość", a tak zawsze mozesz się cofnąć do wyboru misia.
Opublikowano 28 grudnia 20186 l Fabularnie nie był to najlepszy odcinek serialu, wybory mogą być fajną ciekawostką dla kogoś kto nie gra w gry, no ale na mnie to nie zrobiło większego wrazenia.
Opublikowano 28 grudnia 20186 l Zdecydowanie nie jest to najlepszy odcinek serialu, ale jak dla mnie najciekawszy. Tak jak myślałem, Black Mirror to odpowiedni material do zrobienia czegoś takiego i cała struktura odcinku, dialogi i niektóre z postaci są stworzone na myśl takiego interaktywnego filmu. Im dalej, tym więcej meta komentarzy (niektóre są całkiem zabawne), tak jak w poprzednich odcinkach motywem była technologia która może też ludzkości sporo naprzykrzyć, tym razem "my" jesteśmy tą technologią i przyznam że daje to dosyć fajne uczucie. Spoiler motyw gdzie wybieramy czy stefan ma podrapać się po uchu czy obgryźć paznokcie, wtedy po raz pierwszy próbuje się buntować ale później w odcinku mimowolnie zaczyna to robić. xd no i wybranie jaki "znak" mamy mu pokazać, ta pierwsza opcja xdd no super, fajnie można się z tym odcinkiem pobawić, do tej pory w żadnej takiej typu "gierce" nie miałem ochoty wracać i sprawdzać innych wyborów, a tutaj już tak. jest to dosyć przystępnie zrobione i nawet podczas oglądania można się wrócić. 5 godzin temu, oFi napisał: Tylko ja mam jedno pytanko spoilerowe Spoiler dosyć mocno był wałkowany temat iluzji wyboru i wolnej woli, sama gra/książka opiera się na wybraniu swojej "przygody" więc myśle że w założeniu również żadne jak i każde z zakończeń może być "prawdziwe". stefan ma też te swoje urojenia więc można się powołać na kliszowe "to tylko w jego głowie"
Opublikowano 28 grudnia 20186 l Ktoś już pokusił się o przygotowanie mapy Bandersnatch ze wszystkimi możliwymi zakończeniami Sam film trzyma poziom całej serii Black Mirror, która jest jedną z moich ulubionych na Netflixie. Brakowało mi tylko jakiegoś definitywnego zakończenia, wyjaśnienia o co w tym wszystkim chodzi. Po którymś zakończeniu odpaliły się napisy końcowe i to by było na tyle... Ale myślę, że kiedyś odpalę film raz jeszcze i spróbuję dostać się do happy endingu z oceną 5/5. Albo kolejny raz będę straszyć Stefana Netflixem Edytowane 28 grudnia 20186 l przez Vexilium
Opublikowano 28 grudnia 20186 l Sama koncepcja była fajna, zwłaszcza, że świetnie to zostało wyjaśnione w samym filmie. Ale podobalo mi się tak średnio, bo często tak po prostu się kończyło z możliwością powrotu i wyboru innej ścieżki.Sam pomysł lubię i liczę na więcej, zwłaszcza że technicznie jest bez zarzutu, wszystko działa płynnie, bez żadnego buforowania.