Opublikowano 28 października 20177 l Wydawało mi się, że tutaj Mario bez przycisku biega tak samo szybko jak w 3D World z przyciskiem, ale w to drugie grałem ostatni raz ponad rok temu, więc mogę się mylić. Niemniej sam tego typu problemu nie odczuwam - turlanie i skoki w zupełności mi wystarczają.
Opublikowano 28 października 20177 l Wydawało mi się, że tutaj Mario bez przycisku biega tak samo szybko jak w 3D World z przyciskiem Chyba jak biega z górki... albo z przyczepionym odrzutowym kwiatkiem na plerach... No ale teraz chociaż może skakać prawie jak Hulk ;)
Opublikowano 28 października 20177 l No właśnie dlatego jakoś mam wrażenie, że dynamika trochę siadła.. Pewnie byłoby inaczej jakbym grał jakoś niedawno w 64, czy któreś Galaxy. Tak jak w Galaxy nie miałem żadnego problemu ze sterowaniem ruchowym, tak tutaj to mnie już jednak trochę irytuje, wciskane jest trochę na siłę graczowi. Gałki z joyconów, do takiego platformera jednak słabo wypadają w porównaniu do tych z Pro. Oczywiście bardzo mi się podoba, tak tylko piszę spostrzeżenia, żeby nie było nudno z kilogramem stron samych zachwytów.
Opublikowano 28 października 20177 l Tylko ze SMG w ograniczony sposob wykorzystywalo sensory. Tu gram na gripie.
Opublikowano 28 października 20177 l MichAelis, Xord, Rayos - wymieniacie poziomy, które mnie też zachwyciły, ale naprawdę, moim zdaniem później są jeszcze lepsze akcje
Opublikowano 28 października 20177 l Jak sobie przypomnę księżyc nr 33 w Wooden Kingdom to zastanawiam się jakim cudem udało mi się go samemu dopaść, bez żadnego YT. Idź mi precz z takim graniem - obejrzę sobie jak ktoś gra, a potem zagram tak samo - łał, świetna zabawa Przecież jest Toad, czy inny grzybek, który Ci podpowiada. Ta papużka ze wskazówkami. I ten wujaszek amiibo. (Nie mówiąc już oczywiście o tym, że plansze są tak zmyślnie skonstruowane, że trudno jest nie znaleźć większej liczby księżyców niż wymaganej.)
Opublikowano 29 października 20177 l Jak sobie przypomnę księżyc nr 33 w Wooden Kingdom to zastanawiam się jakim cudem udało mi się go samemu dopaść, bez żadnego YT. Idź mi precz z takim graniem - obejrzę sobie jak ktoś gra, a potem zagram tak samo - łał, świetna zabawa Przecież jest Toad, czy inny grzybek, który Ci podpowiada. Ta papużka ze wskazówkami. I ten wujaszek amiibo. (Nie mówiąc już oczywiście o tym, że plansze są tak zmyślnie skonstruowane, że trudno jest nie znaleźć większej liczby księżyców niż wymaganej.) Idź mi precz z takim czytaniem ze zrozumieniem - chyba że konstrukcja wypowiedzi pozwoliła Tobie wysunąc zbyt daleko idące wnioski, ale jak tak czytam to co napisałem to nigdzie nie ma o tym, że YT przechodzi mi Mariana. Głównym akcentem i esencją mojego zdania była informacja, że pomysłowość twórców w ukrywaniu niektórych znajdziek może sprawić naprawdę sporą trudność w ich odnalezieniu co może w przyszłości skutkować, po przypuśćmy 300 H grania i brakach np 30 rogali (gdzie ostatnie 1/4 czasu gry spędziliśmy na ich poszukiwanie) do wsparcia się wujaszkiem google. Na koncie ponad 170 rogali wszystkie zdobyte własną kwawicą Natomiast z drugą częścią zgadzam się w 100% wspomagacze i design krain jak najbardziej pomagają/ułatwiają w zdobywaniu większości księżyców, szczególnie mniejsze kingdomy robią dobre wrażenie tym jak są skonstruowane, świetnie działający ''system naczyń połączonych''. Edytowane 29 października 20177 l przez bulaxyz82
Opublikowano 29 października 20177 l Na koncie ponad 170 rogali wszystkie zdobyte własną kwawicą Proszę Cię, ja dopiero opuściłem Metropolię - zebrałem wszystkie księżyce na tej mapie na które aktualnie pozwala gra (chyba 53 sztuki na 66) i dopiero wyruszyłem do Zimowego Świata A tak to zdobyłem... równe 240 "rogali" i przy jednym sobie musiałem pomóc. Tak to albo sam znajduje albo płacę grzybowi
Opublikowano 29 października 20177 l @Blakuś ja dopiero wbiłem do New York CIty i wykonałem kilka aktywności, także jesteś do przodu i z grą i z rogalami :)
Opublikowano 29 października 20177 l W wolnej chwili poszukam, kto ocenial new donk po filmikach i mowil, ze do dupy plansza. Ja bym powiedzial, ze jako caloksztalt z festiwalem, muzyka jedna z najlepszych w Mario ever. Ciary na hoju mialem. Tak się robi gry. (No i co? Prawda!)
Opublikowano 29 października 20177 l Pozdrawiam osoby które będą w stanie podać swoje top 3 na ten rok. 2017? To już nawet nie chory poyeb
Opublikowano 29 października 20177 l Czujecie dostać jeszcze do końca żywota Switcha takie 2-3 gierki na poziomie BOTW i SMO? Ambitne Nintendo to moje ulubione Nintendo.
Opublikowano 29 października 20177 l nier zelda marian nie mam z tym problemu Chyba jedyny słuszny wybór.
Opublikowano 29 października 20177 l Pograłem dziś trochę w pustynię, mam już 40 księżyców i 97 monet, wszystko jest sensownie poukrywane, dobra spostrzegawczość i myślenie i można wszystko samemu znaleść, ostatecznie pozostaje lizanie ścian, ale korzystanie przy tej grze z opisu to zło, przy SM64 też spędziło się dziesiątki godzin i żaden opis nie był potrzebny :). Edytowane 29 października 20177 l przez zdrowywariat
Opublikowano 29 października 20177 l ° Na ten moment chyba moje ulubione królestwo. Jeszcze ta muzyka, idzie odpłynąć w myślach. Edytowane 29 października 20177 l przez ragus
Opublikowano 29 października 20177 l 7h nabite, absolutny sztos, do mnie w chwili obecnej to absolutne 10/10 jesli chodzi o platformery i o ile zelde botw w moich zestawieniach top ever bym nie dawal to odyssey z miejsca w nim sie znajdzie nigdy nie mialem takiego uczucia, ze kazda minuta gry jest przemyslana przez tworcow, ze kazda minuta gry moze byc inna oferujac nowy pomysl czy rozwiazanie mistrzostwo swiata w gatunku, nie wymysla kola na nowo ale oferuje cos czego dziesiec innych platformerow nawet nie posiada jesli by sie zlaczylo w jedna calosc na konkurencyjnych platformach, az mi wstyd, ze gralem w jakies platformowki na plejce i mowilem, ze sa super, ok dalej niektore sa fajne ale ich postrzeganie po odyssey to gdzies minus dwa do oceny na starcie
Opublikowano 29 października 20177 l nier zelda marian nie mam z tym problemuChyba jedyny słuszny wybór. Już skreślasz Xeno ? Edytowane 29 października 20177 l przez funditto
Opublikowano 29 października 20177 l Tzn. Napisałem goty na ten moment. Xeno oczywiście u mnie najbardziej oczekiwana gra wierze ze nie zawiedzie, ale czuje ze nie będzie tak dobre jak xc2.
Opublikowano 29 października 20177 l Czasem są w jednym miejscu nawet 3 księżyce, obok siebie dosłownie, każdy z innym pomysłem, a tyle razy tam byłem, masakra jakaś :). Edytowane 29 października 20177 l przez zdrowywariat
Opublikowano 29 października 20177 l Co do GOTY 2017 to nie mam problemów z pierwszym i drugim miejscem, bo aktualnie w mym odczuciu: The Legend of Zelda: Breath of the Wild > Super Mario Odyssey. No ale w Mario wciąż gram - zobaczymy jakie będą wrażenia po przejściu gry. Na trzecie miejsce jest sporo kandydatów, ale najmilej wspominam Gravity Rush 2. No i również mocno liczę na to, że Xenoblade2 też będzie miał szansę w tym zestawieniu. Takie dylematy chciałbym mieć każdego roku :)
Opublikowano 29 października 20177 l A Ficuś to jeszcze Super Mario Galaxy ma przed sobą czy inne Super Mario 3D World Nie ogarniaj tego wszystkiego w jednym roku tylko bo zejdziesz z nadmiaru dobra. W sumie ja też jeszcze muszę SMG2 zaliczyć. Jak skończę już SMO w 10h i będę miał niedosyt to wjedzie na deser.
Opublikowano 29 października 20177 l Chociaż 3D World po Odyssey nie będzie już taką petardą to jakby zrobili remaster i dodali online to bym brał nawet w pełnej cenie Wczoraj wieczorem przyjechało do nas kilka osób i na zmianę grali w Odyssey. Teraz gra siostra mojej żony. Każdy zachwycony, a jak widzieli jak grałem na swoim profilu w Luncheon Kingdom i Bowser's Kingdom to im kopary opadały. Kumpel pecetowiec co wpada tylko na Fife i Forze nagle nie chciał grać meczy tylko mówił, żebym nie wyłączał Mario, bo chce zobaczyć co będzie dalej. Edit: W ogóle dobre są reakcje jak ktoś zaczyna od początku grę, a nie widział żadnych trailerów, i pojawia się ten szok gdy przejmują żabę Edytowane 29 października 20177 l przez funditto
Opublikowano 29 października 20177 l A Ficuś to jeszcze Super Mario Galaxy ma przed sobą czy inne Super Mario 3D World Nie ogarniaj tego wszystkiego w jednym roku tylko bo zejdziesz z nadmiaru dobra. W sumie ja też jeszcze muszę SMG2 zaliczyć. Jak skończę już SMO w 10h i będę miał niedosyt to wjedzie na deser. Dwójka jest jeszcze lepsza, niż jedynka, tak, Odyssey jest genialne, gra o której będzie się mówić przez kolejne 20lat i więcej, tak jak to było z SM64, ale nie ma co umniejszać SMG, które było równie zjawiskowe przy pierwszym kontakcie, dopracowane do perfekcji, po prostu skończyła mi się skala ocen, tak jak u independent (6/5), skoro dałem dychy SMG1 i 2 to SMO muszę dać 11 :). Edytowane 29 października 20177 l przez zdrowywariat
Opublikowano 29 października 20177 l Ja po 9h chyba opuszczam Sand Kingdom (49/69 moons zebranych) i ruszam dalej. Góra 3h gry mi jeszcze zostały do końca ;p.