Skocz do zawartości

Super Mario Odyssey

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To uczucie, gdy na redditach robią cuda na kiju, a ty 5 minut męczyłeś się z tym. ALE I TAK JESTEM Z SIEBIE DUMNY OK?

Opublikowano

To uczucie, gdy na redditach robią cuda na kiju, a ty 5 minut męczyłeś się z tym. ALE I TAK JESTEM Z SIEBIE DUMNY OK?

a wystarczyło wlecieć tam ośmiornicą:whistling: ale szanuję, też jakbym sięuparł to bym tak zrobił. zresztą, podobny motyw - na seaside jest wejście do jednych drzwi na półce do której ciężko się dostac, 10 min próbowałem i w końcu się udało, duma, te sprawy. 5 min potem odkryłem, że mogłem tam po prostu wlecieć głowonogiem xd 

Opublikowano (edytowane)

Ragus, przeczytaj jeszcze raz tytuł, który się wyświetla przy tym księżycu ;).

EDIT: No i Rayos mnie ubiegł :<.

Edytowane przez Di
Opublikowano

Im dłużej gram w endgame tym bardziej się utwierdzam, że bez hintów i YT nie ma bata, żeby zrobić 100% gry samemu - rzekłem - i nikt mi nie wmówi że jest inaczej :)

Opublikowano (edytowane)

Serio? A myślałem, że to jedyna możliwość xD

Co za gra.

Wszystkie księżyce da się zdobyć bez używania tych hardcorowych kombinacji, na całe szczęście, bo gra byłaby dla niektórych frustrująca. Za to dla speedrunerów jak znalazł. Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano

Wczoraj ukończyłem na liczniku koło 20 godzin i 241 księżyców. Nie śpieszyłem się tylko starałem się zdobyć tyle ile się dało bez większych frustracji i przeczesywania): 10/10 bez gadania. No ale teraz endgame i łojezu szykują się kolejne dziesiątki godzin. Cudowna pozycja.

PS. Też nie mogłem się wkręcić w Super Mario Galaxy 1/2 przez to sterowanie wiilotem. Mimo wielu prób po prostu odrzucało mnie to po kilku minutach i potem to było już granie na siłę , tak więc nie obraziłbym się jakby pojawił się jakiś remaster z normalnym sterowaniem.

Opublikowano

Wczoraj ukończyłem na liczniku koło 20 godzin i 241 księżyców. Nie śpieszyłem się tylko starałem się zdobyć tyle ile się dało bez większych frustracji i przeczesywania): 10/10 bez gadania. No ale teraz endgame i łojezu szykują się kolejne dziesiątki godzin. Cudowna pozycja.

PS. Też nie mogłem się wkręcić w Super Mario Galaxy 1/2 przez to sterowanie wiilotem. Mimo wielu prób po prostu odrzucało mnie to po kilku minutach i potem to było już granie na siłę , tak więc nie obraziłbym się jakby pojawił się jakiś remaster z normalnym sterowaniem.

Ja Wam tego życzę, bo to wyśmienite gry, i jeśli dla kogoś jednym bólem było sterowanie, to tym bardziej mam nadzieję, że kiedyś wskoczy na VC. Nawet dziś gra nie straciła na uroku, a na małym ekranie będzie się pewnie prezentować świetnie.

Opublikowano

Jak to jest z kupowaniem rogali? Mogę w sklepie kupić ile chcę (?) po 100 monetek, a wszystkie doliczają się do statku.

Nie kupuj na razie. Marnowanie golda. Zbieraj kasę na ciuchy i na razie farm wszystkie księżyce na planetach

Opublikowano

Jeden mozna na kraine ze sklepem i to nie cheat tylko rogal sklepowy, nie sprawia to, ze jednego mniej bedziesz miec do znalezienia na planszy

Opublikowano

W endgame możesz kupować księżyce praktycznie w nieskończoność. Hard cap jest ustawiony na 999 księżyców i tej liczby nie przekroczysz. Na początku tak jak napisałem Di w spoilerze, lepiej nie tracić golda na rogale i inwestować cały hajs w ciuszki. Najpierw znajdź wszystkie możliwe rogale w poszczególnych światach a potem dokup w sklepie do 999

Opublikowano

Pewnie tą mątwą, czy jak to cholerstwo się nazywa.

A jednak wleciał normalnie skubany.

To ja też muszę tam wejść tak.

Idę wpierdolić

Bowserowi

220 księżyców i lecę dalej :cool:

Gość Orzeszek
Opublikowano

pierwszy raz odpaliłem w trybie stacjonarnym mariana. aż musiałem wstać i o tym napisać jak to dobrze wygląda.