Skocz do zawartości

Super Mario Odyssey

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie tak ale potem w tym meksykańskim świecie gdy rzuciłem w nie czapką to nie chciały się otworzyć. Pomyslalem że to jakis sekret i że trzeba mieć specjalny kapelusz by je otworzyć. Jak widać mały bug w grze prawie mi ją zniszczył... czeka mnie powrót do poprzednich swiatów z googlowską mapą lokacji tych drzwiczek;).

Dużo jest tych wrót w każdym levelu?

Opublikowano

Myślałem, że więcej... no to lipa trochę.

Słyszałem, że "post game" w tej grze jest lepszy niż wlasciwe pierwsze przejście... prawda to?

Domyślam się, że polega on tylko na wrzuceniu większej ilości trudniejszych "przeszkadzajek" w każdym levelu?

Opublikowano (edytowane)

chyba trzeba 2 razy Y klepnąć co nie?

edit: michaelis spróbuj tak - skok, Y, ZL (trzymaj), Y (też trzymaj aż Marian doleci do czapki) i potem znowu ZL (trzymaj) i zaraz po tym Y. A no i cały czas wiadomo, do przodu na gałce

Edytowane przez Kinoji
Opublikowano

B (skok), Y (rzut czapką), ZL~Y (i ten Y już trzymasz, możesz też trzymać ZL, ale nie jest to konieczne). Możesz zamiast ZL~ Y zrobić ZL+Y, ale mi to wychodzi mniej naturalnie. Jeżeli zrobisz

Skok, Y, Y trzymam, ZL, B

To ci nie ma prawa wyjść, bo nawet na logikę (zobaczcie animację Mariana) nasz hipcio po pierwszym wyrzucie czapki musi zacząć robić animację obrotu w powietrzu (czyli ZL), więc jak wciśniej drugi raz Y, a dopiero później ZL, to siłą rzeczy Marian najwyżej przywali w ziemię. B na końcu nie jest konieczne, lepiej od razu jeszcze raz zrobić Y, ZL~Y

Opublikowano

MichAelis też mi nie wchodzi te combo:).

Inaczej czy one jest potrzebne do wymaksowania czy zawsze są jakieś alternatywny aby się jakiś dostać z pozoru niedostępne miejsce?

Ja jak naciskam ten ZL to leci mi momentalnie w dół na smash ground.

Opublikowano

Inaczej czy one jest potrzebne do wymaksowania czy zawsze są jakieś alternatywny aby się jakiś dostać z pozoru niedostępne miejsce?

Z tego co pamiętam to jest alternatywa, ale w wielu przypadkach Mariana fatality ułatwia wiele rzeczy. 

Opublikowano

MichAelis też mi nie wchodzi te combo:).

Ja jak naciskam ten ZL to leci mi momentalnie w dół na smash ground.

Bo po ZL natychmiast masz wcisnąć Y. 

Opublikowano

B (skok), Y (rzut czapką), ZL~Y (i ten Y już trzymasz, możesz też trzymać ZL, ale nie jest to konieczne). Możesz zamiast ZL~ Y zrobić ZL+Y, ale mi to wychodzi mniej naturalnie. Jeżeli zrobisz

Skok, Y, Y trzymam, ZL, B

To ci nie ma prawa wyjść, bo nawet na logikę (zobaczcie animację Mariana) nasz hipcio po pierwszym wyrzucie czapki musi zacząć robić animację obrotu w powietrzu (czyli ZL), więc jak wciśniej drugi raz Y, a dopiero później ZL, to siłą rzeczy Marian najwyżej przywali w ziemię. B na końcu nie jest konieczne, lepiej od razu jeszcze raz zrobić Y, ZL~Y

Masz rację, zle pamiętałem, teraz specjalnie odpaliłem i

SKOK, Y, puścić Y, ZL, Y trzymać, skok, z czego trzy ostatnie szybko po sobie

Gość Orzeszek
Opublikowano

jestem już w 

grzybowym królestwie po akcji na księżycu

czy to ten słynny endgame? pytam, bo gra miała trwać 10h a gram z 15 i jeszcze się nie wyłączyła i dalej są plansze

Opublikowano

jestem już w

grzybowym królestwie po akcji na księżycu

czy to ten słynny endgame? pytam, bo gra miała trwać 10h a gram z 15 i jeszcze się nie wyłączyła i dalej są plansze

Dwa hoiowe etapy jeszcze przed Tobą.

Gość Orzeszek
Opublikowano

Eh. Już nie mam siły w to grać, fajna giera ale już końcówka mnie męczy.

Opublikowano (edytowane)

Ostatnie 2 dni miałem trochę roboty z przeprowadzką i nie było czasu grać. Jakoś tak przez ten czas znowu pomyślałem, że mi może gierki zbrzydły i może by człowiek coś obejrzał albo przeczytał. Ogarnąłem co trzeba, odpaliłem na moment SMO, zobaczyłem takie obrazy

DN5eu8aU8AAJuiz.jpg

DN5fH_xVwAAOA6O.jpg

i znowu stanął :banderas:

Mistrzostwo świata, gierki mi jednak nie zbrzydły w te 2 dni. Mój ulubiony Mario 3D. Czysta perfekcja, mógłbym kłócić się na akapity z każdym, kto tak nie uważa, ale mi się nie chce. Dziękuje pan Nintendo.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Lepiej bym tej gry nie podsumował xd

Edytowane przez ragus