Ölschmitz 1 543 Opublikowano 28 lipca 2019 Opublikowano 28 lipca 2019 wszystkie ksiezyce zebrane, gierka 10/10, czekam na dwojke 1 1 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Opublikowano 1 sierpnia 2019 No właśnie, zapowiedzieli BotW2, to mogliby już ogłosić następnego Mariana w 3D 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Ja bym z chęcią przyjął mariana 2d ze stylistyką Odyssey. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Kolejna platformówka 2d? Bez przesady, ileż można. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Tylko SMG3, a w momencie zapowiedzi dwupak w postaci SMG1 i 2. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 2 sierpnia 2019 Opublikowano 2 sierpnia 2019 W dniu 28.07.2019 o 18:07, Ölschmitz napisał: wszystkie ksiezyce zebrane, gierka 10/10, czekam na dwojke Sam szukales czy z YT? Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 2 sierpnia 2019 Opublikowano 2 sierpnia 2019 srednio na jeden swiat jakies 5 ksiezycy wskazal mi grzybek, na te 5 srednio ze dwa z jutubem. nigdy np. nie wpadlbym na pomysl z taksowka na balonie czy sfinksem Cytuj
falcon87pl 123 Opublikowano 6 września 2019 Opublikowano 6 września 2019 Alez ta gra jest dobra! Odkad kupilem Switcha, to gralem w gierki typu Dead Cells, Celeste, Hollow Knight czy Into The Breach, ale pomyslalem ze czas na jakiegos Mariana albo Zelde. Jak patrzylem filmiki na YT, to myslalem sobie ze nawet spoko, ale chyba bez rewelacji. Ale... Jak to sie rusza! Jaka swietna fizyka w swiecie! Ile smaczkow! Jak Mario wchodzi w interakcje ze swiatem! Mega gierka, zeby sobie pograc bez jakiegos cisnienia na wyniki czy sie skupiac jak w Dead Cells Zdecydowanie polecam sprawdzic jezeli ktos mial tak jak ja ze patrzyl na filmiki i myslal "meh, nie dla mnie" 1 1 Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 27 grudnia 2019 Opublikowano 27 grudnia 2019 15 minut z Marianem i człowiek od razu sobie przypomniał, że Nintendo umie w platformówki i kreatywność jak nikt inny. Przy pierwszym hincie o gestach spróbowałem już sam innych, no i Marian reaguje dokładnie tak jakbym tego chciał. Wszystko mega intuicyjne. Podoba mi się, że gra generuje zero stresu jeśli chce się po prostu popykać, ale żeby zdobyć wszystko trzeba się już namęczyć. Wydawało mi się, że zbierałem dużo księżyców na każdej mapie, po odkryciu listy okazało się, że zebrałem najwyżej 30%, nie wiem gdzie oni to pochowali 2 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 8 stycznia 2020 Opublikowano 8 stycznia 2020 Proszę o pomoc z 69 księżycem w Wooded Kingdom, jak wykonać manewr w 1:27? Czapka za każdym razem do mnie wraca 1 Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 8 stycznia 2020 Opublikowano 8 stycznia 2020 Ogrywacie gierki z youtubem, a i tak nie dajecie rady. Niedługo będzie się chyba wysyłało sejwa żeby ktoś przeszedł. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 8 stycznia 2020 Opublikowano 8 stycznia 2020 (edytowane) Przytrzymaj Y podczas pierwszego dive’a, odbijasz się od czapki, rzucasz czapkę i robisz 2 dive. Edytowane 8 stycznia 2020 przez sprite 1 Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 8 stycznia 2020 Opublikowano 8 stycznia 2020 47 minut temu, devilbot napisał: Ogrywacie gierki z youtubem, a i tak nie dajecie rady. Niedługo będzie się chyba wysyłało sejwa żeby ktoś przeszedł. A jaki to problem dla Ciebie ? Masz wściekliznę ? Znalazłeś wszystkie księżyce sam ? Weź przykład z kolegi @sprite bo tak robi pro. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 8 stycznia 2020 Opublikowano 8 stycznia 2020 Co jak co giger, ale chyba Ty masz wściekliznę, może to zaraźliwe? Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 8 stycznia 2020 Opublikowano 8 stycznia 2020 Ja tylko czasem a tego kola tylko ze szczekania kojarzę. 1 1 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 9 stycznia 2020 Opublikowano 9 stycznia 2020 W dniu 8.01.2020 o 19:25, sprite napisał: Przytrzymaj Y podczas pierwszego dive’a, odbijasz się od czapki, rzucasz czapkę i robisz 2 dive. Dzięki za pomoc, w końcu się udało. Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 Po ponad dwóch miesiącach ukończyłem w 100% Odyssey, to była cudowna podróż, praktycznie każdy świat zawierał coś nowego i interesującego. Najlepsza przygoda Mario w 3D? Niestety, ale Galaxy 1 wciąż jest moim zdaniem najlepsze, Odyssey to wspaniała gra, ale: - Trochę za dużo było powtarzalnych księżyców, nie każdy świat musiał mieć wyścigi Koopa czy zbieranie nut - Soundtrack jest najsłabszy ze wszystkich przygód 3d, owszem, niektóre utwory są świetne (Piosenka Pauline) ale o większości już zapomniałem, a niektóre były fatalne (Bowser Kingdom) Mój ranking gier Mario w 3D: 1. Galaxy 1 2. Odyssey 3. Sunshine 4. Galaxy 2 5. 64 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 (edytowane) Dziwi mnie trochę twój ranking, bo przecież SMG2 to był genialny sequel, więcej tego "samego". Jedynie wybór leveli był inny, niż w jedynce, ale chyba nie na tyle "gorszy", żeby nie dać dwójki zaraz za jedynką. A odnośnie OST w Odyssey to ten kawałek uwielbiam: Ja mam dylemat co do rankingu, z jednej strony najbardziej lubię Galaxy 1 i 2, a z drugiej to przy SM64 szczęka mi opadła w swoim czasie, najpierw gdy widziałem biegającego hydraulika w pełnym 3D w programie Escape, a później już u siebie. To była też pierwsza gra, w którą grałem na analogu, więc samo bezcelowe bieganie robiło. Po przeskoczeniu z PSXa, jeszcze wtedy bez pada z anologami. Tak że najlepsze jest SMG i SM64 :). Edytowane 27 lutego 2020 przez zdrowywariat Cytuj
funditto 661 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 Chyba już kiedyś robiliśmy takie rankingi, ale na ten moment widzę to tak: 1. Odyssey - 10/10 2. 3D World - 10/10 3. Galaxy 2 - 10/10 4. 64 - 10/10 5. Galaxy - 10-/10 6. 3D Land - 10-/10 7. Sunshine - 9/10 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 27 lutego 2020 Opublikowano 27 lutego 2020 (edytowane) W dniu 27.02.2020 o 16:41, zdrowywariat napisał: Dziwi mnie trochę twój ranking, bo przecież SMG2 to był genialny sequel, więcej tego "samego". Jedynie wybór leveli był inny, niż w jedynce, ale chyba nie na tyle "gorszy", żeby nie dać dwójki zaraz za jedynką. . Może to kwestia tego, że ograłem Galaxy 2 prawie zaraz po 1, ale moim zdaniem, wszystko w dwójce było gorsze, Rosaline zastąpił irytujacy Lubba, muzyka nie była tak dobra jak w jedynce. Edytowane 4 kwietnia 2020 przez metalcoola Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 28 lutego 2020 Opublikowano 28 lutego 2020 (edytowane) 9 godzin temu, metalcoola napisał: Może to kwestia tego, że ograłem Galaxy 2 prawie zaraz po 1, ale moim zdaniem, wszystko w dwójce było gorsze, Rosaline zastąpił irytujaćy Lubba, muzyka nie była tak dobra jak w jedynce. Spoko. Moim zdaniem jedynka była bardziej klimatyczna, dzięki hubowi i całej tej otoczce. I była pierwsza, a wiadomo, że pierwsza część robi zwykle lepsze wrażenie, gdy okazuje się mega sztosem. Sequel jest wtedy nie lada wyzwaniem. Dwójka za to miała jeszcze więcej pomysłów, power upów, bossów, no i Yoshiego w trzech wariantach. Moim zdaniem gameplayowo było lepiej, bardziej różnorodnie, ale tak jak mówisz jedynka była genialna pod każdym względem. Jednak nie wyobrażam sobie, by je rozdzielać w rankingu innym Mario :). Pozdrawiam. edit: kupiłbym obie części w pełnej cenie jeszcze raz, gdyby wyszły na Switcha. Edytowane 28 lutego 2020 przez zdrowywariat 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 3 kwietnia 2020 Opublikowano 3 kwietnia 2020 Czy da się ukończyć grę w 100% bez sterowania ruchowego? Jest dość fajna sprawa, ale kiedy wpiąłem joy-cony do gripa, Mario stał się jeszcze bardziej wysportowanym skurczysynem, no i precyzja wzrosła. Pierwsza plansza, a ja cieszę gębę na głos, jak niesamowicie być gejnintendofagiem. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 kwietnia 2020 Opublikowano 3 kwietnia 2020 25 minut temu, Rozi napisał: Pierwsza plansza, a ja cieszę gębę na głos, jak niesamowicie być gejnintendofagiem. No to gratuluję. I radzę uważać, bo wśród nintendifagów mnóstwo świrusów jest. Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 3 kwietnia 2020 Opublikowano 3 kwietnia 2020 43 minuty temu, Rozi napisał: Czy da się ukończyć grę w 100% bez sterowania ruchowego? Jest dość fajna sprawa, ale kiedy wpiąłem joy-cony do gripa, Mario stał się jeszcze bardziej wysportowanym skurczysynem, no i precyzja wzrosła. Pierwsza plansza, a ja cieszę gębę na głos, jak niesamowicie być gejnintendofagiem. Da się, ja tak przeszedłem. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi