Gość Nyu Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Z tym sterowaniem IMO jest tak, że owszem, jest archaiczne i mozolne, ale sprawiedliwe. Tu nie ma przypadków, kiedy Mario robi coś, czego my nie chcieliśmy. To sterowanie nie jest zepsute jak w naprawdę wielu produkcjach. Wręcz przeciwnie, Marian ma dużo ruchów i wymasterowanie tych controlsów pięknie są potem nam odwdzięcza. Będę więc bronił, a pierwszy raz grałem w 2023 roku w 30 fpsach! Ale jasne, rozumiem, że nie każdemu siądzie, bo - jak pisałem - jest ociężałość i dużo akcji, więc można się nie wkręcić, szczególnie na starcie. Ale matko, te levele <3 Ricco Harbor, Sirena Beach czy Pinna Park Cytuj
Ken Adams 283 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Tropikalny, wakacyjny klimat lokacji z SMS jest niezrównany, grafika i woda robi wrażenie nawet dzisiaj, muzyka jak podczas rejsu, tyle o tym aż bym chciał napisać moje ulubione mario trójwymiarowe ale wszystkie nimi są więc musiałbym pokłócić się z samym sobą Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia 21 godzin temu, Nyu napisał: Z tym sterowaniem IMO jest tak, że owszem, jest archaiczne i mozolne, ale sprawiedliwe. Tu nie ma przypadków, kiedy Mario robi coś, czego my nie chcieliśmy. To sterowanie nie jest zepsute jak w naprawdę wielu produkcjach. Wręcz przeciwnie, Marian ma dużo ruchów i wymasterowanie tych controlsów pięknie są potem nam odwdzięcza. Będę więc bronił, a pierwszy raz grałem w 2023 roku w 30 fpsach! Ale jasne, rozumiem, że nie każdemu siądzie, bo - jak pisałem - jest ociężałość i dużo akcji, więc można się nie wkręcić, szczególnie na starcie. Ale matko, te levele <3 Ricco Harbor, Sirena Beach czy Pinna Park Moim zdaniem nie jest sprawiedliwe. Często miałem wrażenie, że mimo, że robię coś dobrze to jednak Marian spada w przepaść czy nie trafia. Imo to najgorszy element tej gry. Trochę poprawiają mody ale dalej - dużo lepiej mi się grało w M64. Ale co gusta to gusta. Czekam na jakiegoś nowego bo wszystkie za mną już i mi smutno :-( Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano czwartek o 17:14 Opublikowano czwartek o 17:14 Jak wg was lepiej rzucać czapką, machając joyconem czy przyciskiem? W ogóle mam wrażenie, że coś BT w joyconach mi szwankuje bo nie łapie mi co chwilę moich inputów, jakby coś zakłócało połączenie. Cytuj
Pupcio 18 642 Opublikowano czwartek o 17:18 Opublikowano czwartek o 17:18 Nie wiem czy wprowadzali ale w okolicach premiery niestety tylko sterowanie ruchowe miało racje bytu, to guziczkowe strasznie ograniczało ruchy i z prostych akcji robiło się piekło Cytuj
Homelander 2 218 Opublikowano czwartek o 17:24 Opublikowano czwartek o 17:24 Grając handheldowo niedługo po premierze zrobiłem 100% księżycy, więc bez problemu. Brak możliwości robienia wszystkiego na przyciskach albo dziwaczne komplikowanie akcji to było mocno idiotyczne i kutasiarskie zagranie po stronie Nintendo, ale te ruchy do zrobienia wszystkiego w grze potrzebne nie są. Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano czwartek o 23:28 Opublikowano czwartek o 23:28 Ja tam 99% czasu grałem w trybie handheld z wpiętymi joy-conami i było git. Jedyna mocno wybrakowana akcja w takim układzie to "wirujący" rzut czapką, jest na to sposób, ale mniej intuicyjny. Cytuj
Homelander 2 218 Opublikowano wczoraj o 01:07 Opublikowano wczoraj o 01:07 No nie bardzo, bo ani rzutu czapką do góry nie zrobisz, ani naprowadzanego. Ale, jak pisałem, do wymaksowania gry potrzebne to nie jest, raczej sztuka dla sztuki Cytuj
Figaro 8 299 Opublikowano wczoraj o 10:16 Opublikowano wczoraj o 10:16 Ok, lag w joyconach rozwiązany, sygnał wifi przeszkadzał. No to teraz czekać do 24ego. Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano wczoraj o 14:04 Opublikowano wczoraj o 14:04 (edytowane) Abstrahując od tego, że można się zupełnie obejść bez tego ruchu, to oczywiście, że zrobisz rzut do góry i to akurat nie jest nawet specjalnie upierdliwe, namierzający na upartego można ale to już całkiem utrudnione i w praktyce bezsensowne. Edytowane wczoraj o 14:06 przez kotlet_schabowy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi