Skocz do zawartości

Super Mario Odyssey

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym sterowaniem IMO jest tak, że owszem, jest archaiczne i mozolne, ale sprawiedliwe. Tu nie ma przypadków, kiedy Mario robi coś, czego my nie chcieliśmy. To sterowanie nie jest zepsute jak w naprawdę wielu produkcjach. Wręcz przeciwnie, Marian ma dużo ruchów i wymasterowanie tych controlsów pięknie są potem nam odwdzięcza. Będę więc bronił, a pierwszy raz grałem w 2023 roku w 30 fpsach! Ale jasne, rozumiem, że nie każdemu siądzie, bo - jak pisałem - jest ociężałość i dużo akcji, więc można się nie wkręcić, szczególnie na starcie.

Ale matko, te levele <3 Ricco Harbor, Sirena Beach czy Pinna Park :banderas:

Opublikowano

Tropikalny, wakacyjny klimat lokacji z SMS jest niezrównany, grafika i woda robi wrażenie nawet dzisiaj, muzyka jak podczas rejsu, tyle o tym aż bym chciał napisać moje ulubione mario trójwymiarowe ale wszystkie nimi są więc musiałbym pokłócić się z samym sobą

Opublikowano
21 godzin temu, Nyu napisał:

Z tym sterowaniem IMO jest tak, że owszem, jest archaiczne i mozolne, ale sprawiedliwe. Tu nie ma przypadków, kiedy Mario robi coś, czego my nie chcieliśmy. To sterowanie nie jest zepsute jak w naprawdę wielu produkcjach. Wręcz przeciwnie, Marian ma dużo ruchów i wymasterowanie tych controlsów pięknie są potem nam odwdzięcza. Będę więc bronił, a pierwszy raz grałem w 2023 roku w 30 fpsach! Ale jasne, rozumiem, że nie każdemu siądzie, bo - jak pisałem - jest ociężałość i dużo akcji, więc można się nie wkręcić, szczególnie na starcie.

Ale matko, te levele <3 Ricco Harbor, Sirena Beach czy Pinna Park :banderas:

Moim zdaniem nie jest sprawiedliwe. Często miałem wrażenie, że mimo, że robię coś dobrze to jednak Marian spada w przepaść czy nie trafia. Imo to najgorszy element tej gry. Trochę poprawiają mody ale dalej - dużo lepiej mi się grało w M64. Ale co gusta to gusta. Czekam na jakiegoś nowego bo wszystkie za mną już i mi smutno :-(

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak wg was lepiej rzucać czapką, machając joyconem czy przyciskiem? 

W ogóle mam wrażenie, że coś BT w joyconach mi szwankuje bo nie łapie mi co chwilę moich inputów, jakby coś zakłócało połączenie.

Opublikowano

Nie wiem czy wprowadzali ale w okolicach premiery niestety tylko sterowanie ruchowe miało racje bytu, to guziczkowe strasznie ograniczało ruchy i z prostych akcji robiło się piekło

Opublikowano

Grając handheldowo niedługo po premierze zrobiłem 100% księżycy, więc bez problemu. Brak możliwości robienia wszystkiego na przyciskach albo dziwaczne komplikowanie akcji to było mocno idiotyczne i kutasiarskie zagranie po stronie Nintendo, ale te ruchy do zrobienia wszystkiego w grze potrzebne nie są.

Opublikowano (edytowane)

Abstrahując od tego, że można się zupełnie obejść bez tego ruchu, to oczywiście, że zrobisz rzut do góry i to akurat nie jest nawet specjalnie upierdliwe, namierzający na upartego można ale to już całkiem utrudnione i w praktyce bezsensowne.

Edytowane przez kotlet_schabowy
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

500 księżycy zdobyte, Dark i Darker Side ukończone. Movement dużo głębszy niż mogło się wydawać. Coś czuję, że gra mogłaby zyskać na nieco, tyci, tyci dłuższym developingu. Liczę na lepszy silnik graficzny kolejnego Mario. 

Ogółem super gra. Nie lepsza od 64 i Galaxy 2, ale ma dużo fajnych pomysłów na siebie.