Skocz do zawartości

Super Mario Odyssey

Godot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Królestw będzie 8 bo te dwa to będą mini lokacje, jedna tutorialowa a druga to taki hubik.

Chyba można postawić w ciemno, że będzie 8 światów i 120 gwiazdek :). Wczoraj obejrzałem materiały i zaczynam się przekonywać do tej gry, Nintendo wie co robi, widać że postanowili zrewolucjonizować swoje dwie największe marki, z Zeldą dali radę to i z Marianem, ciekaw jestem czy pobije SMG1 i 2 na metacritic? Poprzeczka jest wysoko...

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano (edytowane)

Na każde królestwo ma przypadać coś podobno od 30 do 50 gwiazdek, tak w którymś filmiku mi się obiło o uszy. Ja jestem zachwycony tym Odyssey, to jak są skonstruowane są poziomy, cała otoczka Mariana, kolorowość, mechanika z czapką. Ale może dlatego, że to będzie mój pierwszy pełnoprawny Marian od czasów Pegasusa :P.

Gdzie kupujecie? Może Graczdari się znów uaktywni przed premierą  :sorcerer:

Edytowane przez Malibu
Opublikowano

Tez licze na graczdariego xddd

A z marianem jest tylko jedno pytanie, czy to bedzie tutul na "zaledwie" 90+ czy kolejny po zeldzie atak na topy topow wszechczasow

Opublikowano

Na każde królestwo ma przypadać coś podobno od 30 do 50 gwiazdek, tak w którymś filmiku mi się obiło o uszy. Ja jestem zachwycony tym Odyssey, to jak są skonstruowane są poziomy, cała otoczka Mariana, kolorowość, mechanika z czapką. Ale może dlatego, że to będzie mój pierwszy pełnoprawny Marian od czasów Pegasusa :P.

Gdzie kupujecie? Może Graczdari się znów uaktywni przed premierą :sorcerer:

Musisz ograć SMGalaxy 1 i 2, MUSISZ! Zabacz sobie trailery na youtubie.

zdrowy wariacie tutaj nie ma się co przekonywać do gry, bo jedyna rozkmina w jej przypadku jest taka, czy gra pobije rekord ocen na metacritic czy jednak będzie w top 3

Obawiam się, że nawet jeśli gra zasłuży na top3 to ktoś wyskoczy z 6/10 dla fejmu, takie czasy, choć Galaxiom o dziwo się to nie przytrafiło? Czyżby Marian był królem? Hydraulik, co żre grzyby królem, kto by pomyślał :).

Opublikowano

Obawiam się, że nawet jeśli gra zasłuży na top3 to ktoś wyskoczy z 6/10 dla fejmu, takie czasy, choć Galaxiom o dziwo się to nie przytrafiło?

To byly troche inne czasy, wtedy jeszcze specyfika dziennikarstwa branzowego nie byla taka jak dzis - nie bylo zakompleksionych atencjuszy pokroju sterlinga, czy mniejszych outletow bardzo chcacych nabijac klikniecia na kontrowersyjnych ocenach. W nowym Marianie bedzie na pewno kilka elementow, do ktorych da sie przyczepic i ktos wystawi 6 albo 7/10.

Opublikowano

Obawiam się, że nawet jeśli gra zasłuży na top3 to ktoś wyskoczy z 6/10 dla fejmu, takie czasy, choć Galaxiom o dziwo się to nie przytrafiło?

To byly troche inne czasy, wtedy jeszcze specyfika dziennikarstwa branzowego nie byla taka jak dzis - nie bylo zakompleksionych atencjuszy pokroju sterlinga, czy mniejszych outletow bardzo chcacych nabijac klikniecia na kontrowersyjnych ocenach. W nowym Marianie bedzie na pewno kilka elementow, do ktorych da sie przyczepic i ktos wystawi 6 albo 7/10.

A może nie chodzi o inne czasy, tylko Galaxie były tak dobre, że nie było się do czego przyczepić? Przecież tam było tyle patentów, Mario-pszczoła, Mario-świder, Mario-sprężyna itp., do tego inne pomysły, okrągłe levele, oprócz płaskich, czy zabawa grawitacją, no i grafika na Wii, również dzięki designowi, której nie powstydziłoby się PS3, ogrywałem na kablu component. Może to był knockout, że sędziowie nie mieli nic do powiedzenia? :)

Opublikowano

A może nie chodzi o inne czasy, tylko Galaxie były tak dobre, że nie było się do czego przyczepić? Przecież tam było tyle patentów, Mario-pszczoła, Mario-świder, Mario-sprężyna itp., do tego inne pomysły, okrągłe levele, oprócz płaskich, czy zabawa grawitacją, no i grafika na Wii, również dzięki designowi, której nie powstydziłoby się PS3, ogrywałem na kablu component. Może to był knockout, że sędziowie nie mieli nic do powiedzenia? :)

Nowy Marian na 100% nie będzie tak intensywną grą jak Galaxy, przez co może zrazić do siebie część grających i nie będzie w tym nic dziwnego, wszak to jedna z pożądanych cech platformówek. Sam się trochę obawiam, ale to raczej w kategoriach "bardzo dobra czy jednak wybitna, odchodząca od utartych ścieżek gatunku, a przez to nie do końca zrozumiana".

Opublikowano

Choć pisałem, że nie ma miłości od pierwszego wejrzenia to intuicja popdpowiada mi, że to będzie na pewno lepsze Mario, niż każde inne z tych dobrych 90+, tylko nie wiem, czy tak dobre i na swój sposób rewolucyjnie jak dwie części SMG, oraz SM64, ale widać, że taki obrali cel.

Opublikowano

Królestw będzie 8 bo te dwa to będą mini lokacje, jedna tutorialowa a druga to taki hubik.

Chyba można postawić w ciemno, że będzie 8 światów i 120 gwiazdek :). Wczoraj obejrzałem materiały i zaczynam się przekonywać do tej gry, Nintendo wie co robi, widać że postanowili zrewolucjonizować swoje dwie największe marki, z Zeldą dali radę to i z Marianem, ciekaw jestem czy pobije SMG1 i 2 na metacritic? Poprzeczka jest wysoko...

Ty tak każdą grę analizujesz na YT czy ci podejdzie? Bo co wejdę w temat to widzę, że podchodzisz do każdej gry na Switcha jak pies do jeża żeby ponarzekać i znaleźć jakieś ale (no oprócz tematu BotW) 

A co do recenzji to myślę, że pyknie 95% i będzie to najlepszy Marian od czasów SMG 1. 

Opublikowano (edytowane)

Ty tak każdą grę analizujesz na YT czy ci podejdzie? Bo co wejdę w temat to widzę, że podchodzisz do każdej gry na Switcha jak pies do jeża żeby ponarzekać i znaleźć jakieś ale (no oprócz tematu BotW)

A co do recenzji to myślę, że pyknie 95% i będzie to najlepszy Marian od czasów SMG 1.

Przesadzasz. Zelda była dla mnie pewniakiem, a co do Mario + Rabbits miałem obawy, czy gra turowa to dla mnie. Z Marianem tylko grafika nie do końca mi podchodzi, bo motyw podróżowania, przebierania Mariana, czapeczki, czy przejścia w 2D jest przedni. Wolę ponarzekać i się miło zaskoczyć, niż napalać, a później zawieść, mówię ogólnie, bo Mario gameplayowo na pewno nie zawiedzie. Grafika nie wszędzie mi pasuje, o dziwo NY jest ok moim zdaniem, ale dżungla nie bardzo. Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano

pewnie na ekranie switcha bedzie to wygladac cudnie ale tez uwazam, ze czysto graficznie ten marian wyglada na razie tylko ok, a miejscami przez dosc dziwny design (np dzungla) przecietnie

Opublikowano

nowy mario? jak przebije 95 na MC to będę zdziwiony, stawiam na 89-92

Maksymalnie odtwórzy i nienatchniony (a przy tym nadal bardzo bardzo dobry) Mario 3D World miał ponad 92. Poza tym przy Zeldzie Nintendo pokazało, że potrafi gry wybitne

Opublikowano (edytowane)

https://m.youtube.com/watch?v=L9pa0qQGa4Y

2 godzinny gameplay, można sobie przeskoczyć co większy kawałek, tutaj każdy świat wygląda jakby był z innej gry, NY, dżungla, ten cukierkowy nijak nie pasują do siebie. Wiem, wiem, marudzę, ale i tak wiem, że to będzie hit, a średnia poniżej 95 nie zejdzie, heh.

Podobnie z czapeczką, niektóre patenty są świetnie, z prądem, z rakietą, z ognikiem, ale tego dinozaura nijak nie widzę w tej grze, albo te pokraczne posągi na pustyni, choć pomysł z niewidzeniem niezły.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano

Że też Wam się chce tak sobie spoilować. Przeskipowałem szybko parę fragmentów i jak na moje ta gra to będzie totalny r.o.z.p.i.e.r.d.o.l, nie inaczej. Przecież im bardziej różne miejscówki tym lepiej. To jest Mario, niech będą przeskoki z dżungli do cukierkowej krainy do miasta itd., właśnie tego oczekuję od tego typu gierek.